• First Top Stories

    Καταπέλτης κατά κυβέρνησης ο Μητσοτάκης: Ποιος τους εμπιστεύεται να αντιμετωπίσουν άλλη καταστροφή;

    • NewsRoom
    Μητσοτάκης

    Κυριάκος Μητσοτάκης, πρωθυπουργός


    «Η κυβέρνηση έχει χάσει την εμπιστοσύνη των πολιτών. Ποιος πολίτης έχει εμπιστοσύνη σε αυτούς τους ανθρώπους να αντιμετωπίσουν μια άλλη τέτοια καταστροφή;» διερωτήθηκε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξη Τύπου που παραχωρεί αυτή την ώρα μετά τις φονικές πυρκαγιές στην Ανατολική Αττική.

    Ξεκινώντας την τοποθέτησή του ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι «οι Έλληνες ζητούν να γίνει ό,τι χρειάζεται, για να μην ξαναδούμε ποτέ τέτοια τραγωδία» ενώ τόνισε πως «μην έχετε αμφιβολία, οι ευθύνες θα αποδοθούν».

    «Οι ευθύνες θα καταλογιστούν»

     

     

     

    «Τα πρόσωπα αυτής της τραγωδίας καθρεφτίζονται στους δικούς μας ανθρώπους. Μπορεί να ήταν δικοί μας άνθρωποι. Δεν μας αφήνουν να ησυχάσουμε. Θα κάνω ό,τι περνά από το χέρι μου, για να απαντηθούν όλα τα ερωτήματα και οι ευθύνες να ταυτοποιηθούν και να καταλογιστούν» επισήμανε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

    Σημείωσε ακόμη πως από σήμερα, μαζί με συνεργάτες του, αναλαμβάνει την ευθύνη για τον επανασχεδιασμό της Πολιτικής Προστασίας.

    Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι η άναρχη δόμηση «πηγαίνει πίσω πολλές δεκαετίες, αυτό όμως δεν είναι άλλοθι για την τραγωδία. Αυθαίρετα έχουμε πολλά χρόνια, πρώτη φορά κάηκαν όπως έγινε στο Μάτι».

    «Η πολιτική ευθύνη πρέπει να συνοδεύεται από παραίτηση»

     

     

     

    Σχετικά με τη δήλωση του πρωθυπουργού ότι αναλαμβάνει την πολιτική ευθύνη ο κ. Μητσοτάκης διερωτήθηκε: «Τι σημαίνει πολιτική ευθύνη χωρίς καμία παραίτηση; Αδυνατώ να το καταλάβω, όταν αναλαμβάνει κάποιος την πολιτική ευθύνη, αυτή συνοδεύεται από παραίτηση».

    Προσωποποιώντας τις ευθύνες συνέχισε: «Πώς κάποιοι άνθρωποι κοιμούνται σήμερα; Ο κ. Τόσκας, ο κ. Σκουρλέτης, η κ. Δούρου, ο γγ Πολιτικής Προστασίας και ο αρχηγός της αστυνομίας έχουν τεράστιες ευθύνες. Ποιος Έλληνας πολίτης έχει εμπιστοσύνη σε αυτούς τους ανθρώπους να αντιμετωπίσουν μια άλλη καταστροφή; Δεν υπάρχει πολιτική ευθύνη χωρίς ανάλογη πράξη».

    Σε ερώτηση για τις καταγγελίες του δημάρχου Ραφήνας Βαγγέλη Μπουρνούς περί πλαστών εγγράφων που αφορούν εντολή εκκένωσης, σχολίασε πως δεν ξέρει το έγινε ακριβώς, αλλά οι καταγγελίες είναι σοβαρές και πρέπει να διερευνηθούν από την δικαιοσύνη. Ζήτησε μάλιστα από τον πρόεδρο του Αρείου Πάγου να αναθέσει την έρευνα σε εφέτη εισαγγελέα.

    Αναφερόμενος στους κυβερνητικούς χειρισμούς είπε ότι όλοι οι Έλληνες «έχουν αποτυπωμένο στη μνήμη τους το σόου της Δευτέρας μπροστά στις κάμερες, σε μια ώρα που ήταν σαφές ότι κάτι τραγικό είχε συμβεί, ένας πρωθυπουργός άμοιρος ευθυνών προσπαθούσε να κάνει επικοινωνιακή διαχείριση».

    Θράσος και κυνισμός

     

     

    Συμπλήρωσε ότι οι πολίτες «δεν χρεώνουν στον κ. Τσίπρα μόνο ανικανότητα, αλλά θράσος, κυνισμό και έλλειψη συναισθηματικής ικανότητας».

    «Η διαχείριση της κρίσης δείχνει απόπειρα συγκάλυψης ευθυνών» συμπλήρωσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

    Για τις κατεδαφίσεις αυθαιρέτων ανέφερε πως υπάρχει ανάγκη να προχωρήσουν, σε περιπτώσεις εντός δασών, αιγιαλού και μέσα σε ρέματα. «Βεβαίως και πρέπει να προχωρήσουμε σε κατεδαφίσεις» σημείωσε και πρόσθεσε: «Ποιοι είναι αυτοί που ασκούν κριτική για τα παλαιά αυθαίρετα; Οι ίδιοι που προχώρησαν σε χιλιάδες τακτοποιήσεις αυθαιρέτων. Υπάρχει και το σχετικό βίντεο με τον κ. Σπίρτζη να δίνει οδηγίες για τακτοποίηση».

    «Κάποτε ο κ. Τσίπρας ήταν νέος και ανεύθυνος, σήμερα είναι κυνικός και καταστροφικός» σημείωσε.



    ΣΧΟΛΙΑ