• Big Story

    Εισαγγελική έφοδος στο σπίτι του Γιάννη Στουρνάρα (update)

    Γιάννης Στουρνάρας

    Γιάννης Στουρνάρας. Διοικητής Τράπεζας της Ελλάδος


    Έλεγχο πραγματοποιούν οι εισαγγελείς διαφθοράς στο σπίτι του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα. Σύμφωνα με πληροφορίες, η έφοδος αφορά σε παλαιότερη υπόθεση της συζύγου του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, κας. Σταυρούλας (Λίνας) Νικολοπούλου για διαφημιστικά προγράματα του ΚΕΕΛΠΝΟ.

    Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι οικονομικοί εισαγγελείς πήγαν στο σπίτι του κ. Στουρνάρα και περίμεναν τη σύζυγό του για να μπουν μέσα λέγοντας ότι είναι οικονομικοί εσαγγελείς, χωρίς ωστόσο να επιδείξουν ταυτότητα.

    Πηγές αναφέρουν ότι ο κ.Στουρνάρας βρίσκεται στο γραφείο του και δεν θα μεταβεί στο Χίλτον, όπου και είχε οριστεί η καθορισμένη συνάντηση με τους δανειστές.

    Η Τράπεζα της Ελλάδος απέρριψε χθες τις επιλογές του ΤΣΜΕΔΕ για το νέο ηγετικό δίδυμο Ρουμελιώτη- Σαπουντζόγλου της Τράπεζας Αττικής. Ο κ. Παναγιώτης Ρουμελιώτης δεν πήρε έγκριση από το Δ.Σ της Τράπεζας επειδή δεν είχε την απαιτούμενη εμπειρία για τη συγκεκριμένη θέση (CEO), ωστόσο η ΤτΕ τον αποδέχεται για τη θέση του Προέδρου.

    Από την άλλη, σε ότι αφορά στον κ. Γ. Σαπουντζόγλου η εισήγηση ήταν αρνητική από τη νομική υπηρεσία της Τράπεζας, με το αιτιολογικό ότι παλαιότερα ήταν μέλος στο Δ.Σ της  Proton Bank. Ωστόσο αν και ήταν μη εκτελεστικό μέλος και δεν είχε αμεση εμπλοκή με το σκάνδαλο της Τραπεζας, η επιτροπή εξέφρασε αιτιάσεις ότι δε θα πρέπει να τοποθετηθεί στη συγκεκριμένη θέση.

    Η εισαγγελική έρευνα, δε φαίνεται να ανησυχεί, σύμφωνα με πληροφορίες την οικογένεια Στουρνάρα καθώς η εταιρεία της κας. Νικολοπούλου αρκετά χρόνια προσφέρει μέσω της εταιρείας της συμβουλευτικές υπηρεσίες δημοσίων σχέσεων σε δεκάδες πελάτες του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.

    «Δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα» λέει η πλευρά Στουρνάρα ενώ διευκρινίζεται ότι η έφοδος στο σπίτι του κ. Γιάννη Στουρνάρα γίνεται στο πλαίσιο της δεύτερης προκαταρκτικής έρευνας που διενεργείται για την υπόθεση του ΚΕΕΛΠΝΟ.

    Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγες ημέρες, μετά από πρόταση του βασικού μετόχου της Τράπεζας Αττικής (ΤΣΜΕΔΕ) και με τη σχετική απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας, τη θέση του Προέδρου του Δ.Σ ανέλαβε ο καθηγητής του Οικονομικού Πανεπιστημίου, Γεράσιμος Σαπουντζόγλου και τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου, ο πρώην Πρόεδρος του Ελ. Βενιζέλος, κ. Παναγιώτης Ρουμελιώτης.

    Ωστόσο, για να ισχύσουν οι αλλαγές στην ηγεσία της Τράπεζας αναμένονταν το “πράσινο φως” από την Τράπεζα της Ελλάδος και τον Διοικητή της κ. Γιάννη Στουρνάρα.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

    http://www.mononews.gr/o-kretsos-spevdi-na-stirixi-kalogritsa-apantisi-se-nd-gia-ta-pothen-esches-ton-neon-kanalarchon/74532

     

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

    http://www.mononews.gr/pitharchiki-se-ntogiako-allazi-ta-dedomena-ke-ferni-ekplixis-se-krisimes-dikastikes-ipothesis/74448



    ΣΧΟΛΙΑ