• Κοινωνία

    Εισαγγελέας για Μάτι: Καλεί Δούρου, Καπάκη, Ψινάκη κι άλλους 17, ως υπόπτους για την πολύνεκρη τραγωδία

    Ρένα Δούρου - Ηλίας Ψινάκης

    Ρένα Δούρου – Ηλίας Ψινάκης


    Η ώρα των ποινικών ευθυνών έφτασε για τις 99 ψυχές που χάθηκαν, τους εκατοντάδες πολίτες που τραυματίστηκαν και τις χαμένες περιουσίες στο Μάτι. Οι εισαγγελείς ολοκλήρωσαν την έρευνά τους και κάλεσαν σε ανωμοτί εξηγήσεις περίπου 20 πρόσωπα για τα οποία προκύπτουν ενδείξεις για την τέλεση αξιόποινων πράξεων.

    Με την ιδιότητα του υπόπτου έλαβαν κλήσεις και θα εμφανιστούν ενώπιον των εισαγγελέων, εντός των επόμενων ημερών, για να δώσουν εξηγήσεις, μεταξύ άλλων, η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου (που πρόσφατα εκλήθη ως ύποπτη και για την πολύνεκρη τραγωδία στη Μάνδρα), ο πρώην γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Ιωάννης Καπάκης, ο δήμαρχος Μαραθώνα Ηλίας Ψινάκης, ο δήμαρχος Ραφήνας Ευάγγελος Μπουρνούς, ο πρώην αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Σωτήρης Τερζούδης, ο πρώην αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Κωνσταντίνος Τσουβάλας, αρμόδιοι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ, της Πυροσβεστικής και του Λιμενικού και αρμόδιοι υπάλληλοι των γραφείων πολιτικής προστασίας της Περιφέρειας και των δύο Δήμων.

    Οι εισαγγελείς Ζαγοραίος, Φυστόπουλος και Σπυρόπουλος ολοκλήρωσαν την προκαταρκτική εξέταση σε χρόνο ρεκόρ και πλέον ζητούν εξηγήσεις, πέραν των προσώπων που αναφέρονται στις μηνυτήριες αναφορών πυρόπληκτων και συγγενών θυμάτων, και από άλλα πρόσωπα που προέκυψαν από την έρευνά τους.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, οι περίπου 20 ύποπτοι θα δώσουν εξηγήσεις και για όλα τα αδικήματα που αναφέρονται στις μηνυτήριες αναφορές. Δηλαδή πέραν των αδικημάτων που φέρονται να προέκυψαν κατά την εισαγγελική έρευνα, καλούνται να αντικρούσουν και τα αδικήματα κακουργηματικού χαρακτήρα (όπως ανθρωποκτονίες από πρόθεση και θανατηφόρο έκθεση σε κίνδυνο), τα οποία τους καταλογίζουν οι συγγενείς των νεκρών.

    Αυτό δεν σημαίνει ότι όταν οι εισαγγελείς καταλήξουν σε ποινικές διώξεις σε βάρος όσων υπόπτων προκύψει, ότι τα πρόσωπα αυτά θα βρεθούν αντιμέτωπα με κατηγορίες και για κακουργηματικές πράξεις.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Ψινάκης: Διαστρεβλώνουν την πραγματικότητα οι εικόνες με τις πεταμένες προμήθειες για τους πυρόπληκτους

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Δούρου ζήτησε, Δημητρίου διέταξε: Ποινική έρευνα για τη δημοσιοποίηση των υπόπτων για τις πλημμύρες στη Μάνδρα!

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Στο ΣτΕ η κόντρα ΕΣΡ και ΣΚΑΪ για το Survivor – Κρίνεται η ώρα μετάδοσης



    ΣΧΟΛΙΑ