• Business

    Πρωτόδικη δικαίωση του Κωνσταντίνου Αγγελόπουλου απέναντι στα παιδιά του – Συνεχίζει να διοικεί κανονικά τις επιχειρήσεις του

    Οι κύριοι Κωνσταντίνος, Γιώργος και Παναγιώτης Αγγελόπουλος


    Στα χέρια του επιχειρηματία Κωνσταντίνου Π. Αγγελόπουλου παραμένει η διοίκηση των επιχειρήσεών του, της Χαλυβουργικής αλλά και των υπολοίπων της μικρής αυτοκρατορίας του, μετά τη σημαντική απόφαση που έλαβε χθες το Μονομελές Πρωτοδικείο της Αθήνας για την υπόθεση της ενδοοικογενειακής διαμάχης που έχει ξεσπάσει στους κόλπους της οικογένειας του Κωνσταντίνου Αγγελόπουλου για τον έλεγχο της περιουσίας της οικογενείας.

    Με την υπ’ αριθμ. 123/2019 απόφασή του, το δικαστήριο απέρριψε την προσφυγή που είχαν καταθέσει τα παιδιά του 73χρονου Κωνσταντίνου Αγγελόπουλου, Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος, ζητώντας να τεθεί σε δικαστική συμπαράσταση ο πατέρας τους, Κωνσταντίνος, δικαιώνοντας σε πρώτη φάση τον πατέρα, σε αυτόν τον οικογενειακό εμφύλιο που συνεχίζεται στις δικαστικές αίθουσες.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, το δικαστήριο απεφάνθη πως δεν υπάρχει λόγος να οριστεί  δικαστικός συμπαραστάτης για τον πατέρα και ότι ο ίδιος ο κ. Κ. Αγγελόπουλος θα συνεχίσει να διοικεί τις επιχειρήσεις του.

    Υπενθυμίζεται ότι οι γιοι του επιχειρηματία, Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος, είχαν καταθέσει αίτημα δικαστικής συμπαράστασης, επικαλούμενοι, μεταξύ άλλων, «βαρύτατη ψυχοδιανοητική έκπτωση» του πατέρα τους, ενώ έκαναν, επίσης, λόγο για ανάγκη «προστασίας των συμφερόντων του που πλήττονται από τους επιτήδειους που τον έχουν κυκλώσει». Γι’ αυτό και ζητούσαν να τεθεί υπό δικαστική συμπαράσταση ο πατέρας τους Κωνσταντίνος και να διορισθεί ως συμπαραστάτης του ο κ. Γεώργιος Σκινδήλιας, διευθύνων σύμβουλος της Χαλυβουργικής.

    Επιπλέον, το δικαστήριο, με την υπ’ αριθμ. 122/2019 απόφασή του, φέρεται να απέρριψε και όλες τις ενστάσεις των παιδιών του επιχειρηματία κατά του διορισθέντος από το δικαστήριο ανεξάρτητου πραγματογνώμονα καθηγητή Νικολάου Σκαρμέα, τον οποίο οι αδελφοί Αγγελόπουλοι είχαν κατηγορήσει για «μεροληψία».

    Να σημειωθεί πως τα παιδιά του Κωνσταντίνου Αγγελόπουλου έχουν εκ του νόμου το δικαίωμα να προσφύγουν στο Εφετείο κατά της απόφασης εντός τριάντα ημερών από τη δημοσίευσή της. Άλλωστε οι πρόσφατες δημόσιες δηλώσεις των δύο πλευρών, οι εξαιρετικά σκληρές λέξεις που αμφότερες επέλεξαν να χρησιμοποιήσουν για να περιγράψουν τη διάρρηξη των σχέσεών τους, αποδεικνύουν ότι η δικαστική μάχη που άρχισε περίπου πριν από ένα χρόνο, θα έχει πιθανότατα συνέχεια.

    Υπενθυμίζεται πως τα παιδιά του βιομηχάνου επικαλούνταν στο δικόγραφό τους επιδείνωση της υγείας του 73χρονου, επιμένοντας ότι αυτά τα προβλήματα «παρακωλύουν την ελεύθερη διαμόρφωση της βούλησής του ή της κρίσης του».

    Σε πρώτο πλάνο των αιτιάσεων τους βρίσκεται πάντα η σημερινή σύζυγος του Κωνσταντίνου Αγγελόπουλου. Σε εκείνη ρίχνουν πλέον όλη την ευθύνη για τα οικονομικά προβλήματα που ανακύπτουν στις εταιρείες τους.

    Τι ζητούσαν ο Γιώργος και ο Παναγιώτης Αγγελόπουλος

    Υπενθυμίζεται πως οι συνιδιοκτήτες του μπασκετικού Ολυμπιακού ζητούσαν από το Πρωτοδικείο να ορίσει ως δικαστικό συμπαραστάτη του πατέρα τους τον κ. Γεώργιο Σκινδήλια, διευθύνοντα σύμβουλο της «Χαλυβουργικής» και αντιπρόεδρο του Ολυμπιακού.

    Οι κ. Γιώργος και Παναγιώτης Αγγελόπουλος

    Ζητούσαν επίσης από το δικαστήριο να διορίσει τριμελές Εποπτικό Συμβούλιο -μέλη του οποίου προτείνουν να είναι οι ίδιοι και ο οικονομικός σύμβουλος της Arcadia, Φώτης Μπράτιμος– προκειμένου να ελέγχεται και να εποπτεύεται ο διορισμένος συμπαραστάτης.

    Η συζήτηση της προσφυγής των αδελφών Αγγελόπουλου έγινε στις αρχές του περασμένου Μάη, σε μια διαδικασία κεκλεισμένων των θυρών. Παρόντες ήταν τόσο οι γιοι όσο και ο πατέρας.

    Σε μία πρώτη απόφαση του, το δικαστήριο διόρισε ιατρό- πραγματογνώμονα προκειμένου να αποφανθεί για την κατάσταση του κ. Αγγελόπουλου. Η εξέταση του 73χρονου έγινε λίγο καιρό αργότερα και μάλιστα κατεγράφη σε βίντεο προκειμένου και το δικαστήριο και οι διάδικοι να είναι σε θέση να έχουν πλήρη εικόνα της διαδικασίας.

    Από το περιβάλλον του βιομηχάνου, ωστόσο, διέρρεε ότι η πραγματογνωμοσύνη κατέληξε στο ότι ο Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος έχει νοητική διαύγεια που του επιτρέπει να ηγείται και να αποφασίζει για τις επιχειρήσεις του.

    Ακολούθησε μια δεύτερη συζήτηση, τον περασμένο Οκτώβρη, στο Πρωτοδικείο της Αθήνας, πάλι παρόντων των διαδίκων και κεκλεισμένων των θυρών.

    Σε αυτή τη συνεδρίαση του δικαστηρίου, ο Γιώργος και ο Παναγιώτης Αγγελόπουλος φέρονται να προέβαλαν αντιρρήσεις για τον τρόπο που διενεργήθηκε η ιατρική πραγματογνωμοσύνη στον πατέρα τους, υποβάλλοντας αίτημα εξαίρεσης του πραγματογνώμονα και διορισμό νέου.

    Υπενθυμίζεται πως η περιουσία της οικογενείας του Κωνσταντίνου Αγγελόπουλου περιλαμβάνει, πέραν της Χαλυβουργικής, τη ναυτιλιακή εταιρεία Arcadia, ακίνητα και καταθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, άλλες επιχειρήσεις στη χώρα και στο εξωτερικό, μεταξύ των οποίων και μεγάλο βιομηχανικό πάρκο στην Ελβετία.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Οικογένεια Αγγελόπουλου: Η δικαστική απόφαση που θα κρίνει το μέλλον των εταιρειών τους

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αλλάζουν τα δεδομένα οι Γ. και Π. Αγγελόπουλος: Υπάρχουν τα κεφάλαια για την επανεκκίνηση της Χαλυβουργικής

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Αδυναμίες και φόβοι, αλήθειες και ψέματα για τη διαμάχη των Αγγελόπουλων – Μάχη για μισό δισ.



    ΣΧΟΛΙΑ