• Big Story

    Habemus συμφωνία;


    Πολύ κοντά στη συμφωνία όσον αφορά τα φλέγοντα ζητήματα των κόκκινων δανείων, του ασφαλιστικού και του φορολογικού, φαίνεται πως βρίσκεται η ελληνική κυβέρνηση με τους δανειστές. Βέβαια, συμφωνία χωρίς τις απαραίτητες υποχωρήσεις δεν μπορεί να υπάρξει, αν και δεν είναι γνωστό σε ποια σημεία θα γίνουν. Και το Eurogroup πλησιάζει επικίνδυνα.

    Από το ξενοδοχείο Hilton αποχώρησαν πριν μια ώρα οι υπουργοί Οικονομικών και Οικονομίας, Ευκλείδης Τσακαλώτος και Γιώργος Σταθάκης, με μόνο θέμα σε εκρεμμότητα να παραμένει όπως φαίνεται, το ύψος του αφορολόγητου, όμως και εδώ φαίνεται πως θα συμφωνήσουν λίαν συντόμως.

    Οι υπουργοί δήλωσαν επίσης και ότι υπάρχει σύγκλιση στα ανοιχτά ζητήματα με τους δανειστές μας. Κάτι που βοηθάει το Κουαρτέτο να αποχωρήσει νωρίτερα από ό,τι σχεδίαζε.
    Τώρα, στο Eurogroup που θα πραγματοποιηθεί άυριο Παρασκευή στο Amsterdam, θα συμμετάσχει και το οικονομικό επιτελείο, ενώ την ολοκλήρωση της αξιολόγησης θα φέρει πιο κοντά η ανακοίνωση ενός έκτακτου Eurogroup την επόμενη βδομάδα.

    Μετά τη συνάντηση στο Hilton, ο Γιώργος Κατρούγκαλος ανακοίνωσε ότι θα συμφωνήσουν με τους δανειστές και στο θέμα των επικουρικών συντάξεων, με βάση μάλιστα την ελληνική πρόταση.

    “Κλείσαμε για τις επικουρικές, δέχθηκαν την πρότασή μας για την αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών, μένουν μόνο περίπου 70 εκατ. ευρώ, για τα οποία πρέπει τα τεχνικά κλιμάκια να καταλήξουν σε συμφωνία”, δήλωσε σχετικά ο κ. Κατρούγκαλος. Ακόμα, είπε ότι δε θα ξανασυζητήσει με τους θεσμούς κάτι τέτοιο.

    Και όλα αυτά συμβαίνουν ενώ είχαμε μείνει με τη χθεσινή εντύπωση ότι δεν έχει σημειωθεί πρόοδος και μάλιστα τόσο σημαντική, ενώ ο ίδιος έλεγε και ότι μπορεί να αναζητηθεί ως και πολιτική λύση στο Eurogroup.

    Τέλος, αξίζει να αναφέρουμε ότι η σημερινή συνάντηση δεν κράτησε ούτε μια ώρα.

    Διαβάστε ακόμη:

    http://www.mononews.gr/afti-ine-i-krisimi-kinisi-tou-kiriakou-prin-to-sinedrio/39790

     



    ΣΧΟΛΙΑ