• Business

    H δικαίωση του Gabriel Grego της QCM: «Η Folli Follie δεν θα μπορεί πλέον να εξαπατήσει τους αφελείς»

    • NewsRoom

    Gabriel Grego, QCM


    Την ικανοποίησή του για τα ευρήματα του ελέγχου της Alvarez & Marsal επί των οικονομικών στοιχείων της Folli Follie, εξέφρασε ο επικεφαλής της QCM, Gabriel Grego.

    Ο κ. Grego δηλώνει δικαιωμένος για την έκθεση της εταιρείας τον προηγούμενο Μάιο, η οποία είχε καταδείξει το πρόβλημα στον όμιλο της Folli Follie και η οποία είχε δεχθεί την αμφισβήτηση από την οικογένεια Κουτσολιούτσου. «Τα πραγματικά στοιχεία είναι πολύ κοντά στις εκτιμήσεις που δημοσιεύσαμε στην έκθεση του Μαΐου και αποδεικνύουν όχι μόνο το γεγονός ότι είχαμε δίκιο στη γενική εικόνα, αλλά τεκμηριώνουν επίσης την ακρίβεια και την εγκυρότητα της ερευνητικής διαδικασίας της QCM», αναφέρει χαρακτηριστικά ο επικεφαλής του fund.

    Παράλληλα, ο κ. Grego εκφράζει τα συγχαρητήριά του προς τις ελληνικές αρχές, «οι οποίες έφτασαν έως το τέλος αυτή την υπόθεση μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα». Μάλιστα ο κ. Grego συμμερίζεται τη στάση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, η οποία επέλεξε να μην κινηθεί άμεσα.

    «Διαφωνούμε με την έντονη κριτική που ασκήθηκε στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς: η αναστολή των μετοχών της FFG πολύ νωρίς θα ήταν λάθος: θα εμπόδιζε τους νέους επενδυτές να αγοράσουν μετοχές της Folli Follie σε πολύ χαμηλά επίπεδα, αλλά σε μια τιμή που απέτρεπε όσους είχαν διαβάσει και κατανοήσει την έκθεση της QCM από το να εγκαταλείψουν τις θέσεις τους. Όταν τα αποδεικτικά στοιχεία ήταν πλέον αδιάσειστα, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς παρενέβη άμεσα ζητώντας δικαιοσύνη», σημειώνει ο Gabriel Grego.

    Ο Gabriel Grego συνεχίζει να κατακρίνει τη στάση της εταιρείας όλο το προηγούμενο διάστημα, εκφράζοντας την ικανοποίησή του πως πλέον δεν θα είναι σε θέση να «παγιδεύσει νέους επενδυτές και να εξαπατήσει αφελείς πιστωτές».

    «Για άλλη μια φορά, καταφέραμε να συμβάλουμε στην ομαλή λειτουργία των χρηματοπιστωτικών αγορών και να παρατηρήσουμε ότι ο όμιλος Folli Follie δεν θα είναι πλέον σε θέση να “παγιδεύσει” νέους επενδυτές, να εξαπατήσει τους αφελείς πιστωτές ή να αποσπάσει κεφάλαια από τις τίμιες εταιρείες που καταβάλουν σκληρή προσπάθεια», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Gabriel Gregο.  Άλλωστε, από την πρώτη στιγμή ο ίδιος είχε δηλώσει, στην αποκλειστική συνέντευξη του στο mononews, πως το έντιμο για τη διοίκηση του Ομίλου Folli Follie θα ήταν να υποβάλει άμεσα την παραίτησή της. Κάτι το οποίο και πραγματοποιήθηκε στην τελευταία έκτακτη συνεδρίαση του ΔΣ της Folli Follie, κατά την οποία υπέβαλαν την παραίτησή τους τόσο ο Δημήτρης όσο και η Αικατερίνη Κουτσολιούτσου.

    «Ελπίζουμε ότι οι ενέργειές μας θα αποθαρρύνουν άλλες εταιρείες από το να παίξουν το ίδιο παιχνίδι. Η QCM “σκανάρει” συνεχώς τις αγορές για παρόμοιες καταστάσεις και θα “χτυπήσει σκληρά” χωρίς προειδοποίηση εάν συναντήσει ανάλογες περιπτώσεις», αναφέρει ο κ. Grego συνεχίζοντας το σχολιασμό του πορίσματος της Alvarez & Marsal.

    Τέλος, ο επικεφαλής της QCM κλείνει προσκαλώντας όποιον θέλει να καταγγείλει περίπτωση σαν την Folli Follie να επικοινωνήσει με την QCM «Θα θέλαμε να επισημάνουμε ότι όλοι είναι ευπρόσδεκτοι να επικοινωνήσουν μαζί μας με απόλυτη εμπιστευτικότητα για να αναφέρουν μια ύποπτη εταιρεία ή να μάθουν για τη στρατηγική μας», σημειώνει χαρακτηριστικά.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Οικογένεια Κουτσολιούτσου (Folli Follie): Η μεγαλύτερη απάτη του 21ου αιώνα σύμφωνα με την Alvarez

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Alvarez & Marsal: Ο «κολοσσός» της Folli Follie είναι μικρότερος και από τα δάνειά του

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Ο Gabriel Grego (QCM) στο mononews.gr: Να παραιτηθεί η διοίκηση των Folli Follie – Δεν χτυπάμε καμία άλλη ελληνική εταιρεία



    ΣΧΟΛΙΑ