• Big Story

    Γιώργος Βακάκης. Όλη η αλήθεια για το τρομακτικό δυστύχημα με την Porsche (video)


    Απαντήσεις στα αμέτρητα “γιατί” της απίστευτης τραγωδίας στην Αθηνών-Λαμίας, που στοίχισε τη ζωή σε τέσσερις ανθρώπους, προσπαθούν να δώσουν οι άνθρωποι της Τροχαίας που ερευνούν την υπόθεση, αναζητώντας και την παραμικρή πληροφορία που θα ρίξει φως στα αίτια του δυστυχήματος.

    Τα βίντεο της τραγωδίας έχουν συγκλονίσει το πανελλήνιο: πρώτα το βίντεο από κάμερα ασφαλείας, στο οποίο καταγράφεται η στιγμή της σύγκρουσης, και έπειτα το βίντεο που τραβήχτηκε από το αντίθετο ρεύμα, στο οποίο φαίνεται ο άνθρωπος που έχασε σύζυγο και παιδί στο δυστύχημα να μην μπορεί να πιστέψει αυτό που έχει συμβεί…

    https://www.youtube.com/watch?v=jmU7hqF_hng

    Για το τι ακριβώς συνέβη, ωστόσο, μόνο εικασίες μπορούμε να κάνουμε, καθώς συνεχώς έρχονται στο φως νέες αποκαλύψεις που αλλάζουν τα δεδομένα και περιπλέκουν την κατάσταση. Το μόνο που είναι δεδομένο, καθώς φαίνεται καθαρά από το βίντεο της κάμερας ασφαλείας, είναι ότι η Porsche που οδηγούσε ο 24χρονος Γιώργος Βακάκης, γιος του επικεφαλής της αλυσίδας παιχνιδιών Jumbo Απόστολου Βακάκη, έτρεχε με πολύ μεγάλη ταχύτητα – ο οδηγός αγώνων Κωνσταντίνος Ιαβέρης, που γνωρίζει από τέτοιες ταχύτητες, εκτιμά πως το όχημα πήγαινε με 200 ή και περισσότερα χιλιόμετρα/ώρα, ενώ ένας αυτόπτης μάρτυρας ανέφερε πως λίγο πριν το δυστύχημα η μοιραία Porsche τον προσπέρασε με πολύ μεγάλη ταχύτητα (ο ίδιος πήγαινε με 140 χλμ/ώρα, και υποστηρίζει πως η Porsche μπορεί να πήγαινε ακόμα και με 300 χλμ/ώρα).

    Γεγονός είναι επίσης ότι την ώρα του τροχαίου έβρεχε και το οδόστρωμα ενδεχομένως να ήταν ολισθηρό, αν και όχι σε τέτοιο βαθμό ώστε να προκαλέσει ένα τέτοιο δυστύχημα.

    Ένα ενδεχόμενο που εξετάζεται από την Τροχαία είναι να έσκασε κάποιο από τα λάστιχα της Porsche, τα οποία όπως διαπιστώθηκε δεν είχαν αλλαχτεί από το 2006, δηλαδή πάνω από δέκα χρόνια, γεγονός που σημαίνει ότι πιθανόν να είχαν φθαρεί. Αυτό θα μπορούσε θεωρητικά να εξηγήσει την “τρελή” πορεία του αυτοκινήτου, που οδήγησε στην τραγωδία.

    Παράλληλα, εξετάζονται δύο ακόμα παράγοντες που πιθανόν να διαδραμάτισαν σημαντικό ρόλο: το αν ο Γιώργος Βακάκης είχε καταναλώσει αλκοόλ πριν οδηγήσει (με δεδομένο ότι μαζί με τον συνομήλικό του συνοδηγό, που επίσης σκοτώθηκε στο δυστύχημα, προηγουμένως είχαν συναντηθεί με παρέα σε κατάστημα της Κηφισιάς, όπως αποκάλυψε ο υπεύθυνος ασφαλείας των Jumbo), κάτι που θα επιβεβαιώσουν ή θα διαψεύσουν οι τοξικολογικές εξετάσεις, και το γεγονός ότι ο Γιώργος Βακάκης δεν είχε εμπειρία στην οδήγηση οχημάτων με τόσα κυβικά, καθώς η Porsche δεν ήταν δική του, αλλά του πατέρα του, που του την είχε δώσει για να κάνει ένα ταξίδι στην Αράχοβα.

    Χαρακτηριστικό είναι πάντως αυτό που υποστήριξε μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο Παναγιώτης Μαδιάς, που είναι εμπειρογνώμονας τροχαίων ατυχημάτων και δυστυχημάτων: Αυτό που εξήγησε ήταν ότι ακόμα και με 120 χλμ / ώρα να έτρεχε η Porsche, θα είχαμε ακριβώς τα ίδια αποτελέσματα της πρόσκρουσης με το Civic…

    Την ώρα βέβαια που οι ειδικοί αναζητούν τα αίτια του δυστυχήματος, οι συγγενείς των θυμάτων καλούνται να ζήσουν με τις συνέπειές του και την απώλεια των δικών τους ανθρώπων. Με τραγικότερη φιγούρα τον πατέρα που είδε μπροστά στα μάτια του τη γυναίκα και το παιδί του να χάνονται, κι ενώ, σύμφωνα με εξάδελφο της άτυχης γυναίκας, αυτή ήταν έγκυος τεσσάρων μηνών…

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Αποκάλυψη: H Porsche είχε λάστιχα του 2006 και έπιασαν φωτιά πριν συγκρουστεί;

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τραγική ειρωνεία για το Γιώργο Βακάκη: Η Porsche δεν ήταν δικιά του

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Video-ντοκουμέντο: Δείτε πλάνα μετά το τραγικό δυστύχημα του Γιώργου Βακάκη με την Porsche



    ΣΧΟΛΙΑ