• Big Story

    Γιάννης Αλαφούζος: Αιχμηρή απάντηση για τη δέσμευση της περιουσίας του

    Γιάννης Αλαφούζος

    Γιάννης Αλαφούζος. Μέτοχος Okeanis Eco Tankers


    Τη δική του σκληρή απάντηση στέλνει ο επιχειρηματίας κ. Γιάννης Αλαφούζος μετά την αιφνίδια εντολή που εξέδωσε το Κέντρου Ελέγχου Φορολογίας Μεγάλου Πλούτου (ΚΕΦΟΜΕΠ) για τη δέσμευση της κινητής και ακίνητης περιουσίας του. Ο πρόεδρος του Ομίλου ΣΚΑΪ αναφέρει, μεταξύ άλλων, στη δήλωσή του ότι “Το γεγονός ότι η υπόθεση αυτή προαναγγέλθηκε και ενεργοποιείται στην σημερινή συγκυρία, παραμονές του Δεκαπενταύγουστου και, προφανώς, λίγες μέρες πριν την διαδικασία δημοπράτησης για τις τηλεοπτικές άδειες, το αφήνω στην ελεύθερη κρίση κάθε καλόπιστου πολίτη”.

    Επί της ουσίας ο κ. Αλαφούζος αφήνει αιχμές ότι η φορολογική διαδικασία εναντίον του κινήθηκε με μόνο σκοπό να του αμαυρώσει το όνομα εν όψει της διαδικασίας του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες, που βρίσκεται σε εξέλιξη.

    Ακολουθεί η πλήρης και αιχμηρή δήλωση του κ. Αλαφούζου:

    “Μου κοινοποιήθηκε, πριν από λίγο σήμερα, απόφαση του Εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος κ. Πάνου Αθανασίου, με την οποία γνωστοποιείται η παραγγελία του για δέσμευση των περιουσιακών μου στοιχείων για ‘πιθανολογηθείσα φοροδιαφυγή’. Πρόκειται για το αποτέλεσμα ενός προαναγγελθέντος συμβάντος, το οποίο είχε περίπου προεξοφληθεί από αναρμόδιους φορείς προ διμήνου, οι οποίοι και εμπλέκονται ενεργά στην διακίνηση, διασπορά και συγκρότηση των σχετικών με την έρευνα καταγγελιών.

    Τα κέντρα αυτά είναι γνωστά και, εδώ και χρόνια, αντιμάχονται λυσσωδώς τις δραστηριότητες μου στην Ελλάδα (ΣΚΑΪ και ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ). Καλωσορίζουμε τον έλεγχο και θα συνδράμουμε στην επίσπευση του. Έχω επανειλημμένα δηλώσει και το υπογραμμίζω και τώρα ότι όλα τα έσοδα μου προέρχονται από ναυτιλιακές δραστηριότητες στο εξωτερικό. Οι μόνες δραστηριότητες που διατηρώ στην Ελλάδα είναι οι επενδύσεις που έχω κάνει στα μέσα ενημέρωσης εδώ και 26 χρόνια και συνεχίζω να κάνω μέχρι σήμερα, καθώς και η συμμετοχή μου τα τελευταία 4 χρόνια στον Παναθηναϊκό.

    Το γεγονός ότι η υπόθεση αυτή προαναγγέλθηκε και ενεργοποιείται στην σημερινή συγκυρία, παραμονές του Δεκαπενταύγουστου και, προφανώς, λίγες μέρες πριν την διαδικασία δημοπράτησης για τις τηλεοπτικές άδειες, το αφήνω στην ελεύθερη κρίση κάθε καλόπιστου πολίτη”.

    Υπενθυμίζεται σε αυτό το σημείο ότι κατά την πρόσφατη ακρόασή του στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για τα δάνεια σε ΜΜΕ και κόμματα, ο κ. Αλαφούζος άφησε αιχμές για άλλους επιχειρηματίες που έχουν ‘σύνθετες σχέσεις’ με την κυβέρνηση και τυγχάνουν ευνοϊκής μεταχείρισης από το τραπεζικό σύστημα.

    Αποκάλυψε, μάλιστα, ότι ο ίδιος έχει βάλει ίδια κεφάλαια ύψους 60 εκ. ευρώ, και σημείωσε ότι την τελευταία διετία χρειάστηκε να βάλει ίδια κεφάλαια ύψους 20 εκατομμυρίων ευρώ, προκειμένου να διασωθεί ο ΣΚΑΪ, λόγω της τραγικής κατάστασης στην οποία έχει περιέλθει η οικονομία.

    Ο ΣΚΑΪ, διευκρίνισε, αποπληρώνει κανονικά τα δάνεια του και δεν έχει κάνει καμία ρύθμιση οφειλής με το Δημόσιο, αναφέροντας ενδεικτικά ότι μόλις στα τέλη Ιουνίου κατέβαλε μια δόση αποπληρωμής δανείου ύψους άνω των 2,5 εκατομμυρίων ευρώ.

    Σύμφωνα με τον κ. Αλαφούζο το σύνολο των δανειακών οφειλών του ομίλου ΣΚΑΪ είναι 28 εκατομμύρια 451 χιλιάδες ευρώ και εξυπηρετούνται κανονικά.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

    http://www.mononews.gr/paranomos-stichimatismos-se-apologia-380-atoma-stin-katerini/66887

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

    http://www.mononews.gr/antimetopos-entoli-desmefsis-tis-periousias-tou-o-giannis-alafouzos/66877



    ΣΧΟΛΙΑ