• Big Story

    FT για Στουρνάρα: Ο ΣΥΡΙΖΑ χρησιμοποιεί δικαστές για να χτυπήσει τους πολιτικούς του αντιπάλους

    • Αθηνά Λαρδή


    Η εφόδος στα γραφεία της συζύγου του Γιάννη Στουρνάρα πήρε διεθνείς διαστάσεις, όπως ήταν αναμενόμενο, με τους Financial Times να αφιερώνουν ένα εκτενές δημοσίευμα στο συμβάν και να κατηγορούν το ΣΥΡΙΖΑ ότι χρησιμοποιεί δικαστές για να χτυπήσει τους πολιτικούς του αντιπάλους. Πάντως σήμερα, αναμένεται η συνάντηση του πρωθυπουργού με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος στις 6 μ.μ., στον απόηχο των τελευταίων εξελίξεων.

    Για το συμβάν μίλησε και η σύζυγος του κ. Στουρνάρα, Λίνα Νικολοπούλου, η οποία τόνισε στους Financial Times, πως ενημερώθηκε για την έφοδο το πρωί της Πέμπτης, από την καθαρίστρια των γραφείων. Μάλιστα, δήλωσε ξεκάθαρα πως στόχος είναι ο σύζυγός της, προκειμένου να εξυπηρετηθούν συγκεκριμένες σκοπιμότητες και επιλογές. Γι΄ αυτό και επιλέχθηκε η συγκεκριμένη χρονική συγκυρία.

    Το συμβάν δεν άργησε να πάρει πολιτικές διαστάσεις, με τα κόμματα της αντιπολίτευσης να επιτίθενται στον ΣΥΡΙΖΑ. Η Ν.Δ, σε σκληρή ανακοίνωση που εξέδωσε, κάνει λόγο για εξωθεσμικές παρεμβάσεις του Μαξίμου, σε ένα ήδη βεβαρημένο κλίμα. Συγχρόνως κατηγορεί την κυβέρνηση για «αυταρχισμό» και «απαράδεκτες διαρροές».

    Την ίδια άποψη ενστερνίζεται και ο Σταύρος Θεοδωράκης, λέγοντας: “Ο ΣΥΡΙΖΑ δείχνει το αυταρχικό πρόσωπό του”.  Μάλιστα, ανώτερος δικαστικός στην Αθήνα επεσήμανε ένα μεγαλύτερο πρόβλημα στην Ελλάδα με την ύπαρξη πολιτικών και δικαστικών που συνωμοτούν σε ευαίσθητες υποθέσεις οι οποίες σχετίζονται με δημόσια πρόσωπα.

    «Δεν υπάρχει αποτελεσματικός διαχωρισμός εξουσιών στην Ελλάδα. Ο,τι κι αν έχει ειπωθεί για την ανεξαρτησία του δικαστικού συστήματος, δικαστές και εισαγγελείς βρίσκονται κάτω από την επιρροή πολιτικών και μερικές φορές υπό τον άμεσο έλεγχό τους», σχολιάζει το δημοσίευμα.

    Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ πάντως αρνήθηκε να σχολιάσει το θέμα, παραπέμποντας στις δηλώσεις του Τρύφωνα Αλεξιάδη, ο οποίος τόνισε ότι όλοι πρέπει να σέβονται την ανεξαρτησία της δικαιοσύνης. Ο ίδιος αρνήθηκε ότι η κυβέρνηση διέταξε την έρευνα, τονίζοντας πως “ο καθένας πρέπει να σέβεται την ανεξαρτησία του δικαστικού συστήματος”.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

    http://www.mononews.gr/nees-apokalipsis-gia-pothen-esches-tou-kalogritsa/74942

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

    http://www.mononews.gr/epikrotoun-ta-social-media-tin-apofasi-stournara-na-antistathi-ston-siriza-gia-thema-tis-tr-attikis/74795



    ΣΧΟΛΙΑ