• Business

    Folli Follie: Το «σίριαλ» με τους ομολογιούχους και το κρίσιμο σημερινό ΔΣ

    Κουτσολιούτσος Folli Follie

    Δημήτρης, Καίτη και Τζώρτζης Κουτσολιούτσος


    Με την κλεψύδρα να αδειάζει επικίνδυνα και το φάσμα της χρεοκοπίας να επικρέμεται διαρκώς πάνω από την Folli Follie, διεξάγεται σήμερα ένα από τα πλέον κρίσιμα διοικητικά συμβούλια της εταιρείας, το οποίο αναμένεται -όπως και τα προηγούμενα που έλαβαν χώρα τους τελευταίους μήνες- να είναι μαραθώνιο. Τα μέλη θα κληθούν να σταθμίσουν τα νέα δεδομένα που διαμορφώθηκαν στις διαπραγματεύσεις των τελευταίων ημερών με τους ομολογιούχους και να καθορίσουν την στάση τους.

    Πηγές που παρακολουθούν από κοντά την υπόθεση επισημαίνουν πως η σύγκληση Γενικής Συνέλευσης δείχνει πως υπάρχει πρόοδος στην προσπάθεια να γεφυρωθεί το χάσμα με τους ομολογιούχους, ωστόσο σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει ότι θα υπάρξει και συμφωνία.
    Υπενθυμίζεται πως όπως έχει γράψει το mononews.gr τα βασικά σημεία τριβής ήταν το ποσοστό των μετόχων στην νέα εταιρεία, η οποία θα αναλάβει το «καλό» κομμάτι του ομίλου (ακίνητα, καταστήματα, σήματα, συμφωνίες με διεθνείς οίκους κα.), το ύψος του «κουρέματος» των ομολογιούχων και τα ακίνητα που θα πάρει η «κακή» εταιρεία, ώστε να αποπληρώσει τα βάρη που θα πάρει ως «προίκα».

    Ακόμη και στην περίπτωση που σήμερα υπάρξει κατ’ αρχήν συμφωνία, ο δρόμος μέχρι την οριστική συμφωνία εξυγίανσης είναι μακρύς. Κατ’ αρχάς, θα πρέπει να γίνει το απαραίτητο due diligence, προτού υπογραφεί η τελική συμφωνία. Κανείς δεν ξέρει τι μπορεί να προκύψει από αυτή τη διαδικασία, και τι άλλοι «καλά κρυμμένοι σκελετοί» μπορεί να βγουν στην επιφάνεια.

    Παράλληλα, θα πρέπει και η PwC να ολοκληρώσει εύλογου διαστήματος τον επανέλεγχο των οικονομικών καταστάσεων της περσινής χρήσης, προκειμένου να προχωρήσει η κατάθεση της αίτησης υπαγωγής της εταιρείας στις διαδικασίες εξυγίανσης του πτωχευτικού κώδικα. Σύμφωνα με πληροφορίες, αν και δεν υπάρχει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για την παράδοση του πορίσματός της, η ελεγκτική εταιρεία, η οποία ξεκίνησε ήδη τον έλεγχο διαβεβαίωσε τη διοίκηση της Folli Follie πως δεν θα αργήσει να δώσει την έκθεσή της.

    Στο μεταξύ, αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την πραγματοποίηση της γενικής συνέλευσης στις 21 Δεκεμβρίου, όπου πρόκειται μεταξύ άλλων να εγκριθεί η νέα σύνθεση του διοικητικού συμβουλίου αλλά και η ανάθεση του ελέγχουν στη PwC.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Ποιος είναι ο Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος που αντικαθιστά τον Μανώλη Ζαχαρίου στο ΔΣ της Folli Follie

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ένωση Επενδυτών: Αγωγή σε τέσσερις τράπεζες για τα «ανομήματα» της Folli Follie

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Folli Follie: Τα «παζάρια» με τους ομολογιούχους για «κούρεμα» και νέα κεφάλαια



    ΣΧΟΛΙΑ