• Business

    Eurobank: Ο Θοδωρής Καλαντώνης επικεφαλής στην εταιρεία διαχείρισης κόκκινων δανείων FPS

    Θεόδωρος Καλαντώνης. Αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος Eurobank

    Θεόδωρος Καλαντώνης. Εκτελεστικός Πρόεδρος της FPS


    Επικεφαλής στην εταιρεία διαχείρισης κόκκινων δανείων του ομίλου Eurobank, την Financial Planning Services (FPS) αναλαμβάνει σύμφωνα με πληροφορίες ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της Eurobank και υπεύθυνος του τομέα διαχείρισης προβληματικών δανείων κ. Θοδωρής Καλαντώνης. 

    Η μετακίνηση αναμένεται να γίνει στο πλαίσιο του σχεδίου συγχώνευσης με την Grivalia, που προβλέπει την τιτλοποίηση χαρτοφυλακίου μη εξυπηρετούμενων δανείων ύψους 7 δις ευρώ, τη διαχείριση των οποίων θα αναλάβει η θυγατρική του ομίλου FPS, που αποτελεί σήμερα τη μεγαλύτερη εταιρεία διαχείρισης κόκκινων δανείων στη χώρα μας.

    Στη διοικητική ομάδα της FPS στη νέα της μορφή θα παραμείνει  ο σημερινός διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας και γενικός διευθυντής διαχείρισης προβληματικών δανείων της Eurobank κ. Τάσος Πανούσης, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες το σχήμα θα συμπληρώσουν και άλλα στελέχη της  Eurobank.

    Όπως έχει γράψει το MonoNews η FPS αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της συμφωνίας για την εξυγίανση του χαρτοφυλακίου των κόκκινων δανείων της Eurobank   μέσα από τη συγχώνευση με τη Grivalia. Το σχέδιο αποσκοπεί συνολικά στην κεφαλαιακή ενίσχυση του ομίλου της Eurobank κατά 1,3 δις ευρώ, από τα οποία τα 900 εκατ. ευρώ είναι τα κεφάλαια που εισφέρει η Grivalia, ενώ το υπόλοιπο ποσό θα προέλθει από τη μεταβίβαση της FPS, η αποτίμηση της οποίας υπολογίζεται στα 400 εκατ. ευρώ.

    Όπως προβλέπεται στο σχέδιο συγχώνευσης Eurobank – Grivalia, η FPS καλείται να παίξει σημαντικό ρόλο, αναλαμβάνοντας τη διαχείριση των δανείων που θα μεταφερθούν στο όχημα ειδικού σκοπού (SPV) που θα δημιουργηθεί. Τα συνολικά υπό διαχείριση δάνεια υπολογίζονται στα 19 δις ευρώ, από τα οποία το 80% θα είναι τα μεταφερόμενα δάνεια της Eurobank, ενώ άλλο ένα 20% είναι δάνεια άλλων τραπεζών.

    Η θυγατρική του ομίλου της Eurobank αποτελεί τη μεγαλύτερη εταιρεία διαχείρισης κόκκινων δανείων στην Ελλάδα, με υπό διαχείριση δάνεια ύψους 19 δις ευρώ. Εκτός από το πρώτο πακέτο Eclipse μη εξυπηρετούμενων δανείων που μεταβιβάστηκε το Νοέμβριο του 2017 από τη Eurobank στην Intrum, στα υπό διαχείριση χαρτοφυλάκια εντάχθηκε και το πακέτο Zenith που μεταβίβασε η τράπεζα στην B2Kapital, ενώ πρόσφατα η FPS ανέλαβε επίσης και τη διαχείριση του χαρτοφυλακίου Venus που εξαγόρασε η B2 Holding από την  Alpha Bank.

    Η FPS απασχολεί σήμερα 900 εργαζόμενους και διαχειρίζεται δάνεια 900.000 οφειλετών. Είναι 100% θυγατρική της Eurobank, ιδρύθηκε το 2006 με καταστατικό σκοπό τη διαχείριση απαιτήσεων. Το 2009 μετατράπηκε σε εταιρεία ενημέρωσης οφειλετών αποκλειστικού σκοπού και μετονομάστηκε σε Eurobank Remedial Services (ERS).

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Γιώργος Χρυσικός: Γιατί ωφελούνται οι μέτοχοι της Grivalia από τη συγχώνευση με Eurobank

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τι σχεδιάζουν Alpha Bank, Εθνική Τράπεζα και Τράπεζα Πειραιώς μετά το deal Eurobank-Grivalia

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Eurobank: Ποιος θα είναι ο νέος πρόεδρος;



    ΣΧΟΛΙΑ