• Big Story

    Αισιοδοξία Σάλλα για κέρδη στην Πειραιώς

    • NewsRoom
    μιχαλης σαλλας

    Μιχάλης Σάλλας, τραπεζίτης


    Επιστροφή της Τράπεζας Πειραιώς στην κερδοφορία το 2016 προβλέπει ο πρόεδρος της Μιχάλης Σάλλας. Σύμφωνα με το πρακτορείο reuters, σε δηλώσεις ο τραπεζίτης υποστήριξε ότι οι μειωμένες προβλέψεις για επισφαλή δάνεια και η συρρίκνωση του κόστους θα συμβάλουν στην βελτίωση των αποτελεσμάτων της.

    Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά: “Το 2016 θα έχουμε κέρδη, η μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων που εμφανίστηκε το δ’ τρίμηνο του 2015 συνεχίζεται και το πρώτο τρίμηνο, κάτι που οδηγεί σε χαμηλότερες προβλέψεις”.

    Σύμφωνα με τον κ. Σάλλα, ο δείκτης μη εξυπηρετούμενων δανείων αναμένεται να υποχωρήσει κάτω από το 17% του συνολικού χαρτοφυλακίου χορηγήσεων ως το 2018. Ο δείκτης μειώθηκε στο 39,5% το δ’ τρίμηνο του 2015 από 40,5% το προηγούμενο τρίμηνο.

    Αναφερόμενος στις τιμές της αγοράς ακινήτων, ο πρόεδρος της Πειραιώς εξέφρασε την πεποίθηση ότι δεν θα υποχωρήσουν άλλο και άρα δεν σταματήσουν να επηρεάζουν τις εγγυήσεις δανείων.

    Αντίθετα, επιφυλακτικός εμφανίστηκε σχετικά με την πλήρη άρση των capital controls και την επιστροφή των καταθέσεων στις ελληνικές τράπεζες, τονίζοντας ότι κάτι τέτοιο θα χρειαστεί χρόνο.

    Ο Πρόεδρος της Πειραιώς αναφέρθηκε και στη θυγατρική της τράπεζας στην Κύπρου επισημαίνοντας ότι μέχρι τα μέσα του καλοκαιριού δεν θα έχει πλέον παρουσία στη περιοχή.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

    http://www.mononews.gr/i-periergi-protasi-exagoras-apo-mia-epe-stin-evz/36214

     



    ΣΧΟΛΙΑ