• ΑΓΟΡΕΣ

    Επίμονος πωλητής «γονάτισε» την Alpha Bank – Όλο το παρασκήνιο

    Alpha bank


    Με τη χειρότερη ημερήσια επίδοση του μήνα… χαιρέτησε τον Απρίλιο η μετοχή της Alpha Bank, διαγράφοντας σταθερά καθοδική πορεία από την εκκίνηση σχεδόν των συναλλαγών. Και ενώ στο τέλος της βασικής διαπραγμάτευσης ο τίτλος της Alpha Bank είχε καταφέρει να μειώσει τις εκτεταμένες απώλειες που σημείωσε στο ενδοσυνεδριακό χαμηλό της, από το -6,25% (1,35€) στο -3,19% (1,394€), κατά τη διάρκεια των δημοπρασιών όχι μόνο «προσπεράστηκε» από την ενεργοποίηση των αγοραστών, που οδήγησαν τις Πειραιώς και Εθνική κοντά στα ενδοσυνεδριακά υψηλά τους, αλλά βούλιαξε σε μεγαλύτερες ζημιές.

    Πιο συγκεκριμένα, ευεργετικά λειτούργησαν οι δημοπρασίες για την Εθνική Τράπεζα, η οποία είδε την τιμή της μετοχής της να διαγράφει σχεδόν εξολοκλήρου τις ημερήσιες απώλειές της από το -3,06% στο -0,31%, αλλά και για την Τράπεζα Πειραιώς, η οποία μετέτρεψε το -0,06% σε κέρδη +0,78%.

    Απεναντίας, την ώρα που οι υπόλοιπες συστημικές πριμοδοτήθηκαν, η μετοχή της Alpha Bank, έχασε επιπλέον 1%, κλείνοντας στο τελικό -4,03% και με τον ημερήσιο τζίρο της να εκτοξεύεται στα 4,86 εκατομμύρια από τα 3,92 εκατομμύρια ευρώ, που είχε σημειώσει ως τις 17:00.

    Η αύξηση αυτή της συναλλακτικής δραστηριότητας, σε συνδυασμό με την περαιτέρω πτώση, οδηγεί πηγές της αγοράς να κάνουν λόγο για ξένο fund, το οποίο προέβη σε ρευστοποιήσεις κατά το τελευταίο 20λεπτο της συνεδρίασης.

    Υπενθυμίζεται ότι η σημερινή συμπεριφορά της μετοχής έρχεται λίγες μέρες μετά την έκθεση της Citi, η οποία μείωσε την τιμή στόχο της ελληνικής τράπεζας στο 1,76€ από το προηγούμενο 1,87€, υποβαθμίζοντας τη σύστασή της από buy σε neutral, λόγω του αυξημένου κίνδυνου εκτέλεσης για την αντιμετώπιση των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Νέες περικοπές χιλιάδων θέσεων εργασίας στις ελληνικές τράπεζες

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Γιατί η Εθνική Τράπεζα μαγνητίζει το ενδιαφέρον της διεθνούς επενδυτικής κοινότητας



    ΣΧΟΛΙΑ