ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Xρηματιστήριο: Γιατί εκτοξεύθηκαν Aktor και Credia – Στα 7 ευρώ επέστρεψε η Πειραιώς, τι έγινε σε Cenergy, ΔΕΗ και ΟΤΕ
Με μοιρασμένα πρόσημα ολοκλήρωσαν τις συναλλαγές οι μετοχές της μεγάλης κεφαλαιοποίησης, αφήνοντας ξανά το Γενικό Δείκτη να αιωρείται στο 0% και στις 603,11 μονάδες.
Μετά από έντονες εναλλαγές προσήμου, ο τραπεζικός δείκτης έκλεισε 0,64% χαμηλότερα και στις 418,78 μονάδες.
Η τρ. Πειραιώς δέχτηκε άλλο ένα πλήγμα 5,54% χαμηλότερα και νέα ιστορικά στα 0,852 ευρώ και η Eurobank απώλεσε 1,8%. Στον αντίποδα βρέθηκε η ΕΤΕ (+2,15%) ενώ η Alpha Bank έκλεισε στο χτεσινό κλείσιμο και στα 1,106 ευρώ.
Στο υπόλοιπο ταμπλό, απώλειες άνω του 1% σημειώθηκαν για τους Βιοχάλκο, ΟΠΑΠ, ΕΧΑΕ, ΕΧΑΕ και Motor Oil ενώ άνω του 1% έκλεισαν οι ΤΕΝΕΡΓ, ΑΔΜΗΕ, Grivalia, ΔΕΗ, Jumbo και Coca Cola. Η Αεροπορία Αιγαίου υπεραπέδωσε με 3% κέρδη.
Στη μεσαία κεφαλαιοποίηση, δεύτερη μέρα σημαντικών κερδών για τη μετοχή του Νηρέα (+5,29%) ενώ μετά τις δημοπρασίες η Intralot έκλεισε στο -26,89% και στα 0,378 ευρώ, η Ιntracom απώλεσε 18,76% και η Intrakat έχασε 1,98%.
Σημαντικές πιέσεις δέχτηκε και το ομόλογο της Intralot λήξης 2024 στο χρηματιστήριο του Βερολίνου, με την τιμή να αποχωρεί 21,48% και στις 63,6 μονάδες βάσης.
Η συναλλακτική δραστηριότητα υποχώρησε σημαντικά και διαμορφώθηκε στα 37 εκατ. ευρώ.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Κτηματολόγιο: Τα συχνότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ιδιοκτήτες και πώς λύνονται
- Κέιτ Μίντλετον: Το «ξανθό σοκ», οι φήμες για περούκες και το πραγματικό brand value πίσω από τα μαλλιά της
- Κωστής Χατζηδάκης στο mononews: Με τη ΝΔ η χώρα πηγαίνει ψηλότερα, όχι με λεφτόδεντρα της αντιπολίτευσης
- Eurobasket – Ελλάδα εναντίον Φινλανδίας για το χάλκινο: Το πραγματικό ματς της 16ετίας
