• Big Story

    Πόλεμος στο λιανεμπόριο: Ο Καραμολέγκος αποκαλεί τη Μαρινόπουλος Lehman Brothers της Ελλάδας

    Καραμολέγκος

    Εμ. Καραμολέγκος


    Εντύπωση προκαλούν οι δηλώσεις του προέδρου του εισηγμένου Ομίλου Καραμολέγκου, κ. Εμμανουήλ Καραμολέγκου, στην ομιλία του στην τακτική γενική συνέλευση των μετόχων όταν αναφέρθηκε στην περίπτωση της “Μαρινόπουλος” ότι αποτελεί τη Lehman Brothers της Ελλάδας. Η δήλωση αυτή αποτελεί κατά γενική ομολογία ευθεία επίθεση στη Μαρινόπουλος από έναν άνθρωπο που μέχρι σήμερα δεν έχει συνηθίσει να εκφράζει ανοικτά απόψεις τέτοιου είδους. Το γεγονός ότι ο κ. Καραμολέγκος εξέφρασε αυτή την εκτίμηση μπορεί να ερμηνευθεί ποικιλοτρόπως.

    Μεταξύ άλλων, η εταιρεία Μαρινόπουλος εξακολουθεί να οφείλει ένα μεγάλο χρηματικό ποσό στην Καραμολέγκος. Σύμφωνα με τον ίδιο επιχειρηματία, το ποσό αυτό είναι σημαντικά μειωμένο σε σχέση με το παρελθόν, περίπου κατά 40%. Από την άλλη, κάποιοι επιχειρηματίες που έμαθαν για τις δηλώσεις αυτές του κ. Καραμολέγκου,  δε θεωρούν σωστή, πόσο μάλλον πρέπουσα, μια τόσο σκληρή τοποθέτηση εκ μέρους του, τη στιγμή μάλιστα που η Μαρινόπουλος διανύει μια πολύ δύσκολη περίοδο από οικονομικής άποψης.

    Το mononews.gr προσπάθησε να έρθει σε επικοινωνία με τον επικεφαλής της Καραμολέγκος αλλά μέχρι την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές, κάτι τέτοιο δεν κατέστη δυνατόν.

    Η επέκταση Καραμολέγκου στις ΗΠΑ

    Στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού έως το τέλος του 2016 σχεδιάζει να επεκταθεί ο Όμιλος Καραμολέγκου με τη δημιουργία θυγατρικής εταιρείας στην πολιτεία της Νέας Υόρκης των ΗΠΑ με τη συμμετοχή παράλληλα και ενός τοπικού εταίρου. Η συμφωνία επέκτασης προβλέπει το άνοιγμα τεσσάρων καταστημάτων λιανικής του brand “Απολλώνιον”, τα οποία θα υποστηρίζονται ως ένα επίπεδο από τη μητρική εταιρεία στην Ελλάδα.  Συμφωνα με το euro2day.gr ο επιχειρηματίας μεταξύ άλλων τόνισε:

    • Οι απαιτήσεις της εταιρείας από την αλυσίδα “Μαρινόπουλος” είναι κατά 40% μειωμένες σε σχέση με το παρελθόν. “Το θέμα βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Πρόκειται για μια υπόθεση που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως Lehman Brothers της Ελλάδας, καθώς πολλές βιομηχανίες και βιοτεχνίες κινδυνεύουν να βρεθούν εκτός αγοράς”, δήλωσε χαρακτηριστικά.

    • Η κατάσταση στην αγορά του τυποποιημένου ψωμιού έχει επιδεινωθεί μέσα στο 2016, με τη ζήτηση να καταγράφει πτώση κατά τους πρώτους φετινούς μήνες.

    • Οι σχέσεις του Ομίλου με τις πιστώτριες τράπεζες είναι άριστες. “Οι τράπεζες έχουν ανάγκη από αξιόπιστους πελάτες και όποτε διαθέτουν κάποια ρευστότητα, επιδιώκουν τέτοιους πελάτες να χρηματοδοτούν. Οι σχέσεις μας είναι πολυετείς και άριστες. Έχουμε την αμέριστη στήριξή τους”.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

    http://www.mononews.gr/meta-ti-voutia-sta-esoda-fpa-louketa-ke-prostima-gia-osous-den-kovoun-apodixis/55510

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

    http://www.mononews.gr/grigores-nikes-epidioki-o-tis-frapport/55461



    ΣΧΟΛΙΑ