• Big Story

    Ανοίγει ο δρόμος για την ανατροπή: Έφεση κατά της αποφυλάκισης του Αριστείδη Φλώρου

    • NewsRoom
    Φλώρος

    Άρης Φλώρος


    Μετά τον θόρυβο που ξέσπασε για την υπό όρους αποφυλάκιση του Αριστείδη Φλώρου, ανοίγει ο δρόμος για ανατροπή αυτής της απόφασης που ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων. Συγκεκριμένα, ο προϊστάμενος της εισαγγελίας Εφετών Ευβοίας Λάμπρος Σοφουλάκης  άσκησε έφεση στο βούλευμα που άνοιξε την πόρτα των φυλακών στον 39χρονο επιχειρηματία.

    Ο Αρ. Φλώρος αποφυλακίστηκε με βάση το τροποποιημένο άρθρο 110 Α του Ποινικού Κώδικα με ποσοστό αναπηρίας άνω του 67%, έπειτα από 36 περίπου μήνες παραμονής του στη φυλακή, αν και ήταν καταδικασμένος σε 21 χρόνια κάθειρξη για το μεγάλο σκάνδαλο της Energa – Hellas Power ύψους 256 εκατ. ευρώ.

    Παραγγελία για να εξετάσει το ενδεχόμενο άσκησης έφεσης είχε δώσει στον κ. Σοφουλάκη ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Χαράλαμπος Βουρλιώτης, ο οποίος είχε χαρακτηρίσει το συγκεκριμένο βούλευμα «κάθε άλλο παρά εμπεριστατωμένο και πειστικό».

    Την ίδια ώρα στον προϊστάμενο της εισαγγελίας Πρωτοδικών Χαλκίδας, Δημ. Προκοπίου, διαβιβάζεται και το έγγραφο της διοικήτριας του «Ευαγγελισμού», Π. Γκουλάκη – Μητσάκη, σύμφωνα με το οποίο η γνωμάτευση που χορηγήθηκε στον Αριστείδη Φλώρο για την άπνοια είναι ανυποστάτη.

    Σύμφωνα με το έγγραφο της διοικήτριας του Ευαγγελισμού, οι ιατρικές γνωματεύσεις της αποφυλάκισης Φλώρου είναι ανυπόστατες, αφού η γιατρός που έβαλε υπογραφή στη σχετική γνωμάτευση δεν υπήρξε καθ’ όλη τη διάρκεια της παραμονής της στον Ευαγγελισμό ιατρός κλάδου ΕΣΥ, με αποτέλεσμα η σφραγίδα της να είναι «ανυπόστατη», ενώ επιπρόσθετα δεν υπήρξε καμία υπογραφή του επιστημονικά υπεύθυνου «ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ ΜΕΛΕΤΗΣ ΥΠΝΟΥ» ή του καθηγητή της Κλινικής Εντατικής Θεραπείας.

    Το έγγραφο της διοικήτριας του Ευαγγελισμού όταν παραληφθεί από την εισαγγελία Χαλκίδας θα διαβιβαστεί στον ειρηνοδίκη Αθηνών που έχει αναλάβει με εντολή του κ. Προκοπίου να συγκεντρώσει μαρτυρικές καταθέσεις και βέβαια να ορίσει πραγματογνώμονα για να επανεξετάσει τον Αρ. Φλώρο.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Πλαστές οι ιατρικές γνωματεύσεις της αποφυλάκισης Φλώρου-Δείτε το έγγραφο (εικόνα)

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κοντονής: Κατεπείγουσα έρευνα για τις συνθήκες αποφυλάκισης του Αρ. Φλώρου



    ΣΧΟΛΙΑ