• Big Story

    Απίστευτη επιστολή ΤΧΣ προς Δ.Σ της Πειραιώς: O Θωμόπουλος είναι ικανός αλλά τον καταψηφίζουμε για τη θέση του CEO


    Απίστευτο. Την ευθεία του αποστροφή στον Άνθιμο Θωμόπουλο έδειξε με τον πιο φανερό τρόπο το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας. Το ΤΧΣ πήρε θέση ως μεγαλομέτοχος της τράπεζας Πειραιώς δείχνοντας την προτίμησή του για τη θέση του CEO.

    Το Ταμείο, με επιστολή του προς το Δ.Σ. της Τράπεζας Πειραιώς, επαναλαμβάνει την άποψή του ως μετόχου ότι ο κ. Ανθιμος Θωμόπουλος, παρότι πληροί τα κριτήρια καταλληλότητας (fit and proper), διχάζει το στελεχιακό δυναμικό της τράπεζας.

    Σημειώνεται ότι αντίστοιχη θέση είχε πάρει το Ταμείο και προ μηνών. Τότε μάλιστα είχε διαρρεύσει ότι η σχετική απόφαση ελήφθη ομόφωνα από το Γενικό Συμβούλιο του ΤΧΣ.

    Η επιστολή εστάλη από το ΤΧΣ με την ιδιότητα του μεγαλομετόχου, καθώς το Ταμείο ελέγχει περίπου το 26% του μετοχικού κεφαλαίου της Πειραιώς και επομένως έχει κάθε λόγο για να τοποθετηθεί.

    Η τοποθέτησή του ως εκ τούτου συνεκτιμάται από το Διοικητικό Συμβούλιο της τράπεζας, το οποίο θα κληθεί στις 14 Δεκεμβρίου να αποφασίσει ποιος εκ των κ.κ. Άνθιμου Θωμόπουλου και Χρ. Παπαδόπουλου θα καταλάβουν τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου, με τον τελευταίο να εμφανίζεται ως φαβορί.

    Τι λέει ο πρόεδρος της Πειραιώς για την χθεσινή διαδικασία:

    “Η διαδικασία των υποψηφιοτήτων για την ανάδειξη του νέου Διευθύνοντος Συμβούλου της Τράπεζας Πειραιώς, ολοκληρώθηκε χθες με πλήρη τήρηση των κανόνων εταιρικής διακυβέρνησης, στο πλαίσιο που έχουν ορίσει οι εποπτικοί θεσμοί του Ευρωπαϊκού συστήματος”, αναφέρει σε δήλωση του ο πρόεδρος της τράπεζας, Γιώργος Χαντζηνικολάου.

    “Πραγματοποιήσαμε, έτσι, ένα ακόμη βήμα στην πορεία αναδιάρθρωσης της Τράπεζας Πειραιώς, με γνώμονα τη σταθερότητα του εγχώριου τραπεζικού συστήματος, τα συμφέροντα των μετόχων και των πελατών μας”, σημειώνει ο κ. Χαντζηνικολάου και προσθέτει: “Δέσμευση και στόχος μας είναι να παραμείνει η Τράπεζα βασικός πυλώνας της ελληνικής αγοράς, ενδυναμώνοντας την προοπτική της στο σημερινό περιβάλλον”.

    Την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να κλείσει το θέμα του διευθύνοντος συμβούλου της Τράπεζας Πειραιώς καθώς στις 14 Δεκεμβρίου συνεδριάζει το ΔΣ, ενώ χθες συνεδρίαση η Επιτροπή Επιλογών της Τράπεζας για να εξετάσει τις υποψηφιότητες.

    Πληροφορίες ανέφεραν ότι στην τελική ευθεία είχαν φτάσει τέσσερις υποψηφιότητες εκ των οποίων δυο οι επικρατέστερες αυτή του κ. Χρήστου Παπαδόπουλου ο οποίος είχε προταθεί προ 6μήνου για την θέση του διευθύνοντος συμβούλου αλλά τότε η υποψηφιότητά του είχε απορριφθεί από τον SSM και αυτή του κ. Ανθιμου Θωμόπουλου ο οποίος είχε αποχωρήσει από την θέση του διευθύνοντος συμβούλου της Τράπεζας Πειραιώς τον Ιανουάριο.

    Σημειώνεται ότι σύμφωνα με το μνημόνιο το χρονικό περιθώριο για να ολοκληρώσουν οι τράπεζες τις αλλαγές στα ΔΣ είναι εντός του Δεκεμβρίου του 2016.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Τρ. Πειραιώς: Άνθ. Θωμόπουλος και Χρ. Παπαδόπουλος για τη θέση του CEO – Η απόφαση στις 14 Δεκεμβρίου

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τράπεζα Πειραιώς: Αυτοί είναι οι υποψήφιοι CEO – Χρ. Παπαδόπουλος, Α. Θωμόπουλος, Στ. Παπαδόπουλος, Μ. Πολιτoπούλου

    ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ: Τράπεζα Πειραιώς: Πρόσωπο έκπληξη στη θέση του CEO



    ΣΧΟΛΙΑ