• Big Story

    Προειδοποίηση Τράπεζας Αττικής στον Καλογρίτσα: Αλλάξτε συμπεριφορά αλλιώς θα θέσουμε σε εποπτεία τον Όμιλο

    Καλογρίτσας

    Χρήστος Καλογρίτσας


    Ολομέτωπη επίθεση στις «αμφιλεγόμενες» τακτικές που ακολουθεί ο Χρήστος Καλογρίτσας και ο γιος του Βλαδίμηρος απευθύνει με επιστολή της η διοίκηση της Attica Bank, υπό τον Θ. Πανταλάκη, απειλώντας την διοίκηση της Τοξότης Α.Ε. πως στην περίπτωση μη συμμόρφωσης θα θέσουν σε εποπτεία τον Όμιλο Καλογρίτσα.

    Θεόδωρος Πανταλάκης. Διευθύνων Σύμβουλος Τράπεζας Αττικής
    Θεόδωρος Πανταλάκης. Διευθύνων Σύμβουλος Τράπεζας Αττικής

    «Εάν δεν είσθε σε θέση να φέρετε σε πέρας τα έργα που έχετε αναλάβει είτε με χρηματοδοτήσεις άλλων Τραπεζών ή τρίτων, άλλως εξ ιδίων σας, τότε θα μας αναγκάσετε να σας θέσουμε υπό την εποπτεία μας και να επιδιώξουμε να αναλάβουν και να αποπερατώσουν τα εν εξελίξει έργα σας, άλλοι αξιόπιστοι φορείς», προειδοποιεί στην επιστολή της η Attica Bank.

    «Είναι όμως απορίας άξιον πως είσθε έτοιμοι να σπαταλήσετε υπέρογκα ποσά δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ σε άλλες άσχετες επιχειρήσεις, μέσων μαζική ενημέρωσης, και δεν τοποθετείτε τα κεφάλαια αυτά στον Όμιλο των τεχνικών σας επιχειρήσεων για να τις καταστήσετε ενήμερες και αξιόχρεες.

    Μια τέτοια συμπεριφορά σας, εάν συνεχισθεί, θα μας αναγκάσει να ζητήσουμε ενδεχομένως τον οικονομικό και νομικό έλεγχο του Ομίλου σας, ώστε να περιοριστούν τυχόν άσκοπες δαπάνες που γίνονται σε βάρος των τρεχουσών υποχρεώσεων και των πιστωτών σας».

    Ο Καλογρίτσας απειλούσε τα στελέχη για πρόσθετη χρηματοδότηση

    Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στην επιστολή, την οποία αποκάλυψε το ΣΚΑΪ, η διοίκηση της Τοξότης Α.Ε., της τεχνικής εταιρείας του Χρήστου Καλογρίτσα, απειλούσε τα στελέχη της Τράπεζας Αττικής με σκοπό την επιπρόσθετη χρηματοδότηση,  μόνο από τη συγκεκριμένη τράπεζα, την ώρα που γνώριζε ότι υπερκάλυπτε το εγκεκριμένο όριο. Μάλιστα, φαίνεται πως ο κ. Καλογρίτσας ζήτησε την έκδοση εγγυητικών καλής εκτέλεσης, χωρίς ωστόσο να έχει εξασφαλίσει τους απαραίτητους πόρους για την κατασκευή των σχετικών έργων.

    Το αίτημα για πρόσθετη χρηματοδότηση, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, πραγματοποιήθηκε λίγες ημέρες πριν εκπνεύσει η προθεσμία για την υποβολή προσφορών για το τέταρτο τμήμα του αυτοκινητόδρομου Πάτρα-Πύργος, για το οποίο, όπως και τα τρία προηγούμενα, κηρύχθηκε προσωρινός ανάδοχος η εταιρεία Τοξότης.

    Βλαδίμηρος Καλογρίτσας
    Iωάννης-Βλαδίμηρος Καλογρίτσας. Επιχειρηματίας

    Η τράπεζα Αττικής αναγκάστηκε να απαντήσει με μία οργισμένη επιστολή, στην οποία γίνεται λόγος ακόμη και για απειλές σε βάρος στελεχών της.

    Στην επιστολή, η Attica bank μεταξύ άλλων υπενθυμίζει πως ο λογαριασμός της σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να υπερβεί τα 108 εκατομμύρια ευρώ, αλλά και ότι θα πρέπει να έχει μειωθεί σε 100 εκατομμύρια ευρώ κατ’ ελάχιστον έως το τέλος του 2017.

    Η τράπεζα μάλιστα ρωτά τους Χρήστο και Γιάννη Καλογρίτσα με ποια λογική στέλνουν απειλητικά και απαράδεκτα μηνύματα και επιστολές στα στελέχη της.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Το μεγάλο κατηγορώ της Τράπεζας της Ελλάδος για Attica Bank και Καλογρίτσα – Τι αναφέρει πόρισμα καταπέλτης

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:Αντίδραση ΠΑΣΟΚ: «Θαύμα! Σπίρτζης – Καλογρίτσας τέσσερα στα τέσσερα»

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: The wise man:Το κρυφό ραντεβού Πανταλάκη – Καλογρίτσα για τα δάνεια. O κωδικός από τις Βερμούδες που ρευστοποίησε μετοχές 32 εκ ευρώ



    ΣΧΟΛΙΑ