• Big Story

    Μαρινόπουλος: «Black Friday» η 20ή Ιανουαρίου!

    • NewsRoom
    Σκλαβενίτης

    Οι κ. Γεράσιμος Σκλαβενίτης και Λεωνίδας Μαρινόπουλος


    Τα νομικά θέματα που έχουν έρθει στην επιφάνεια ως αποτέλεσμα της καθυστέρηση της έκδοσης της δικαστικής απόφασης για την έγκριση του σχεδίου διάσωσης της Μαρινόπουλος ΑΕ και των νέων χρηματοδοτικών αναγκών που προέκυψαν φαίνεται πως επαναπροδιορίζουν τη συμφωνία Σκλαβενίτη – Μαρινόπουλου.

    Στόχος; Η λύση τους!

    Πιο αναλυτικά, καλά πληροφορημένες πηγές που γνωρίζουν εκ των έσω όλες τις διαστάσεις του θέματος, απαντώντας σε ερωτήματα του ΑΠΕ-ΜΠΕ επεσήμαιναν ότι “πρωτίστως, το βέβαιο είναι ότι όλα τα εμπλεκόμενα μέρη είναι διατεθειμένα να βρουν λύση και να διατηρήσουν ζωντανή και επίκαιρη τη συμφωνία της εξαγοράς της Μαρινόπουλος ΑΕ από τον όμιλο Σκλαβενίτη”.

    ”Black Friday” η 20ή Ιανουαρίου!
    Η έκδοση της παραπάνω δικαστικής απόφασης, χθες Δευτέρα 16 Ιανουαρίου και η αναμενόμενη καθαρογραφή και κοινοποίηση της την Παρασκευή 20 τρέχοντος, θέτει εκτός νομικών προθεσμιών την διαδικασία της τριτανακοπής -πρόκειται για μια νομική διαδικασία προσβολής της απόφασης από διαφωνούντες πιστωτές-αφού σύμφωνα με την υπάρχουσα νομοθεσία απαιτούνται 30 ημέρες άσκησης του δικαιώματος αυτού.

    Ωστόσο, περιθώρια υπάρχουν ακόμα μιας και η καταληκτική ημερομηνία που προβλέπεται για την ολοκλήρωση των διαδικασιών εξαγοράς της Μαρινόπουλος είναι η 14η Φεβρουαρίου, με βάση την υπάρχουσα συμφωνία.

    Το πρόβλημα που υπάρχει είναι πως με την καθαρογραφή της απόφασης στις 20 Ιανουαρίου δεν παρέχεται το απαιτούμενο διάστημα και ως εκ τούτου η συμφωνία κινδυνεύει να βρεθείσ τον αέρα και να θεωρηθεί τελικά άκυρη, σημειώνουν οι ίδιες πηγές.

    Ως αποτέλεσμα, απαιτείται η άμεση “θεράπευσή” της, δηλαδή η επανυπογραφή της, συνυπολογιζομένων των νέων δεδομένων που δημιούργησε η καθυστέρηση στην έκδοση της σχετικής δικαστικής απόφασης.

    Τέλος, οι συζητήσεις που αναμένεται να ξεκινήσουν εντός των επόμενων ημερών μεταξύ των εμπλεκομένων μερών έχουν ως στόχο την λύση των νέων χρηματοδοτικών αναγκών που προέκυψαν έως τώρα και φτάνουν- τουλάχιστον- έως τα μέσα του προσεχούς Μαρτίου.

    Την ίδια ώρα, αναμένεται να αντιμετωπιστούν και χρηματοδοτικά ζητήματα που αφορούν τόσο στο σκέλος της ενδιάμεσης χρηματοδότησης όσο και ευρύτερα θέματα της συμφωνίας.

    Όλα παίζονται στο ”και 1” και οι ημερομηνίες πιέζουν…

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Μαρινόπουλος-Σκλαβενίτης: Οι νέες παγίδες της συμφωνίας. Τι λένε έγκυροι νομικοί

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πηγές του Μάκη Σκλαβενίτη στο mononews.gr: Από την Παρασκευή περιμέναμε την απόφαση για την Μαρινόπουλος

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Μαρινόπουλος: Η Ρ. Σπυράτου αποκαλύπτει όλο το σχέδιο διάσωσης. Τι θα γίνει με τους 12.000 εργαζομένους



    ΣΧΟΛΙΑ