• Big Story

    Brexit ή Bremain; Θρίλερ για γερά νεύρα με συνεχείς ανατροπές

    • NewsRoom


    Στην κόψη του ξυραφιού βρίσκεται το μέλλον της Βρετανίας μετά τη διάψευση των τελευταίων προγνωστικών ότι το Βremain βάδιζε εύκολα προς τη νίκη. Μετά την ψυχρολουσία των πρώτων στοιχείων από τις κάλπεις, το Bremain φάνηκε ότι έπαιρνε και πάλι βραχεία κεφαλή, καθώς εμφανιζόταν να προηγείται με 50,1% στις 123 εκ των 382 περιφερειών (ώρα 5:10). Λίγα μόλις λεπτά αργότερα νέα ανατροπή! Το Brexit, έμπαινε και πάλι μπροστά με 51,3% σε 157 εκ των 382 περιφερειών με το Bremain στο 48,7%. Oι εναλλαγές πάντως στα ποσοστά είναι συνεχείς και όλα δείχνουν ότι πάμε σε ένα θρίλερ για γερά νεύρα.

    Την αρχική ευφορία των υποστηρικτών του Bremain ήρθε να ανατρέψει η καταμέτρηση των ψήφων στο Sunderland όπου το ποσοστό του Brexit, κινήθηκε αρκετά υψηλότερα από ό,τι αναμενόταν. Οι ψήφοι ωστόσο από τα αστικά κέντρα και το κέντρο του Λονδίνου επανέφεραν σταδιακά την ισορροπία.

    Λίγο μετά τις 5.30 ώρα Ελλάδος σοκ προκάλεσε η πρόβλεψη από τους αναλυτές του βρετανικού δικτύου SkyNews που με βάση τα έως τώρα αποτελέσματα, βλέπουν νίκη του Brexit με ποσοστό 53%.

    Η πρώτη εικόνα  από τα αποτελέσματα  του δημοψηφίσματος έφερε σημαντικές πιέσεις για  τη στερλίνα που καταγράφει απώλειες υψηλότερες του 5%, ενώ  και τα futures στον FTSE 100 στο Λονδίνο να κάνουν λόγο για άνοιγμα με πτώση 6%. Στις αγορές συναλλάγματος, η στερλίνα υποχωρούσε σε ισοτιμία 1:146 έναντι του γεν, πτώση 7,6% και κατά 4,6% έναντι του δολαρίου, οδεύοντας προς τη μεγαλύτερη πτώση της έναντι του νομίσματος των Ηνωμένων Πολιτειών μέσα σε μια ημέρα.

    Αλλαγή σκηνικού και στοιχηματικά, καθώς για πρώτη φορά η πιθανότητα αποχώρησης της Βρετανίας από την Ε.Ε. εμφανίστηκε προς στιγμή να επικρατεί με 63%, σύμφωνα με τη Betfair, ενώ στη συνέχεια τα στοιχεία από τις εταιρείες στοιχημάτων επανήλθαν στο 50%-50% για Brexit – Bremain.

    Δείτε ακόμη:

    http://www.mononews.gr/mononewsbbc-parakolouthiste-zontana-ta-apotelesmata-ana-periochi/55936



    ΣΧΟΛΙΑ