• Big Story

    Bitcoin:Τι μας περιμένει από σήμερα μετά το χειρότερο sell off από το 2015

    • NewsRoom
    bitcoin


    Σε ελαφρά ανοδική τροχιά επέστρεψε το Bitcoin την Δευτέρα , συνεχίζοντας και μέσα στα Χριστούγεννα, τις υποτονικές του επιδόσεις, μετά από το χειρότερο sell-off από το 2015 που υπέστη την Παρασκευή. Πράγματι, την Παρασκευή (22 Δεκεμβρίου), το ψηφιακό νόμισμα συγκέντρωσε την παγκόσμια προσοχή, καθώς έφτασε να υποχωρεί έως και 30% στη διάρκεια της ημέρας, γνωρίζοντας δηλαδή τη μεγαλύτερη “βουτιά” του από τις 14 Ιανουαρίου του 2015, οπότε και η κεφαλαιοποίησή του βρισκόταν στα 2,4 δισ. δολ. (το Σάββατο, η αξία του Bitcoin βρισκόταν στα 260 δισ. δολ.).  Τώρα βρίσκεται στα 13.945 δολάρια ( δείτε εδώ την διακύμανση του) και σημειωνει μικρη ανοδο κατά 3%.

    Μάλιστα, το Coinbase, ένα από τα μεγαλύτερα ανταλλακτήρια Bitcoin στις ΗΠΑ, ανακοίνωσε, την Παρασκευή, ότι οι συναλλαγές διεκόπησαν για περισσότερες από δύο ώρες, λόγω της αυξημένης κίνησης. Ο “κατήφορος” του Bitcoin το οδήγησε κάτω από τα 11.000 δολάρια, μέσα σε λίγες ώρες και ενώ πριν από κάποιες ημέρες “φλέρταρε” με τα 20.000 δολάρια και έχοντας μέχρι στιγμής ως ιστορικά υψηλά τα επίπεδα των 19.511 δολαρίων, σύμφωνα με τα στοιχεία του Bloomberg. Συγκεκριμένα, το τελευταίο ρεκόρ του Bitcoin σημειώθηκε στις 18 Δεκεμβρίου, λίγες ώρες αφ’ότου τα futures του bitcoin έκαναν το ντεμπούτο τους στο CME Groups.

    Στα 14.000 ΔΟΛ το Bitcoin 

    Πλέον, το Bitcoin διαμορφώνεται κοντά στα επίπεδα των 14.000 δολαρίων, γνωρίζοντας ήπιες ανοδικές τάσεις.

    Πάντως, από την αρχή της προηγούμενης εβδομάδας, στον απόηχο δυσμενών ειδήσεων και λίγο πριν από την χριστουγεννιάτικη… έξοδο των επενδυτών, οι επιδόσεις του Bitcoin είχαν πάρει την κατιούσα, με το ψηφιακό νόμισμα να χάνει το 24% της αξίας του σε λίγες μόλις ημέρες και συγκεκριμένα να βιώνει το χειρότερο τετραήμερο sell-off από το 2015.

    Bitcoin
    Bitcoin

    Σύμφωνα με τον ιδρυτή της RW Market Advisory, Ron William, που μίλησε στο CNBC, εάν η τιμή του Bitcoin συνεχίσει να πέφτει, θα υπάρξει αντίκτυπος και στις υπόλοιπες αγορές.

    Από μέρους του, το μέλος του ΔΣ της Bundesbank, Carl-Ludwig Thiele προειδοποίησε για τον κίνδυνο πίσω από το ράλι του Bitcoin: “Βλέπουμε μια ταχεία άνοδο στην αξία (σ.σ. του Bitcoin), η οποία κρύβει τον κίνδυνο για ταχείες απώλειες”, επεσήμανε.

    Εν τω μεταξύ, ο Michael Novogratz, πρώην trader της Goldman Sachs, γνωστοποίησε ότι σχεδιάζει να ιδρύσει ένα hedge fund για κρυπτονομίσματα. Προέβλεψε ότι η τιμή του ψηφιακού νομίσματος μπορεί να φτάσει τα 8.000 δολάρια, ενώ νωρίτερα αυτόν τον μήνα είχε εκφράσει την πεποίθηση ότι το ράλι του Bitcoin θα μπορούσε να το απογειώσει και μέχρι τα 40.000 δολάρια μέσα σε λίγους μήνες.

    Παράλληλα, σε μια ακόμη εξέλιξη από το “μέτωπο” των κρυπτονομισμάτων, στη Νότια Κορέα, η Yapian, ιδιοκτήτρια εταιρεία του ανταλλακτηρίου Bitcoin Youbit, ανακοίνωσε, την περασμένη Τρίτη, ότι βάζει “λουκέτο” και δρομολογεί τις διαδικασίες για κήρυξη χρεοκοπίας, μετά από κυβερνοεπίθεση που δέχθηκε.

    Τέλος, νέες πιέσεις θα μπορούσε να ασκήσει στο ψηφιακό νόμισμα ενδεχόμενη απόφαση του Ισραήλ να απαγορεύσει τη συμμετοχή στις συναλλαγές στο χρηματιστήριο του Τελ Αβίβ των εταιρειών που δραστηριοποιούνται στον χώρο των ψηφιακό νομισμάτων. Σχετικό αίτημα φαίνεται να επεξεργάζεται ο επικεφαλής των αρμόδιων Αρχών για τις χρηματαγορές στο Ισραήλ (ISA), Shmuel Hauser. Όπως είπε ο ίδιος, “εκτιμούμε ότι η τιμή του Bitcoin συμπεριφέρεται σαν φούσκα και δεν θέλουμε οι επενδυτές να υπόκεινται σε μεταβλητότητα και αβεβαιότητα”.



    ΣΧΟΛΙΑ