• Big Story

    Η άγνωστη businesswoman που μονοπωλεί τα έργα της ΔΕΗ. Οι σχέσεις με τον Γιώργο Κούμπα 


    Η κ. Υπατία Κωνσταντινίδου είναι ένα πρόσωπο που αποφεύγει την δημοσιότητα. Πάρα το γεγονός ότι στις προηγούμενες εκλογές ήταν  υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος με το ΠΑΣΟΚ εν τούτοις στο διαδίκτυο υπάρχει μόνο μια φωτογραφία της και αυτή μικρού μεγέθους. Το γεγονός ότι έχουν αποσυρθεί  όλες οι φωτογραφίες της από το διαδίκτυο σίγουρα δεν είναι απόλυτα φυσιολογικό άλλα δεν κάθε περίπτωση δεν είναι κατακριτέο.

    YpatiaΗ κ. Κωνσταντινίδου, συνδέεται με την οικογένεια που στο παρελθόν είχε την τεχνική εταιρεία Εργοδομή Μακεδονίας, η οποία χρεοκόπησε. Τώρα η ίδια είναι επικεφαλής μιας δυναμικής κατασκευαστικής εταιρίας η οποία κατάφερε να πάρει έργα που ούτε οι μεγάλοι όμιλοι όπως ο Ακτωρ και η Τέρνα δεν κατάφεραν.

    Για την ακρίβεια για το 2015 η δυναμική μηχανικός διέπρεψε καθώς  κατάφερε να μονοπωλήσει τα έργα στα λιγνιτωρυχεία της ΔΕΗ σε Μεγαλόπολη και Βόρεια Ελλάδα.

    Η εταιρία που διοικεί,  η Κάπα Δυναμική ΑΤΕ από τη Φλώρινα υπέγραψε τρεις συμβάσεις με τη ΔEH, συνολικού ύψους περί τα 35.000.000 ευρώ. Η εταιρεία, πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος της οποίας είναι η 33χρονη μηχανικός είχε το 2014 έσοδα 25.000.000 και κέρδη περί τα 2.500.000 ευρώ. Η κερδοφορία της αυξήθηκε σχεδόν κατά 120% σε σχέση με το 2013. (Δείτε εδώ τον ισολογισμό της εταιρίας. )

    Koumpas g

    Εντυπωσιακό είναι το γεγονός ότι μέτοχος της εταιρίας είναι  ο όμιλος Κούμπας, με τον κ. Γιώργο Κούμπα να συμμετέχει σήμερα στο Δ.Σ. της Κάππα Δυναμική ΑΤΕ. Ο ίδιος είναι πρόεδρος της εταιρίας. Ο κ. Κούμπας τις τελευταίες ήμερες αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα ρευστότητας. Η Τράπεζα Πειραιώς του έκανε απαιτητό ένα δάνειο ύψους 22 εκατ. ευρώ όπως είχε γράψει το mononews.gr.

    Ποιοι άλλοι είναι οι τυχεροί 

    Στους τυχερούς του 2015 ήταν οι 3-4 εταιρείες που σχεδόν μονοπωλούν τα έργα στα λιγνιτωρυχεία της ΔΕΗ σε Μεγαλόπολη και Βόρεια Ελλάδα, οι οποίες υπέγραψαν πέρυσι συμβάσεις συνολικού ύψους περί τα 90.000.000 ευρώ.

    Συμβάσεις περί τα 23.000.000 ευρώ με τη ΔEH υπέγραψε πέρυσι η τεχνική εταιρεία ΓΑΙΑ ΤΕΧΝΙΚΗ ΑΕ που ανήκει στον όμιλο Clemic της οικογένειας Ιωσηφίδη. Οι τελευταίοι, με καταγωγή από τη Φλώρινα, ελέγχουν την Clemic Service ΑΕ (εταιρεία εξυπηρέτησης κτιρίων), τη Super Oil ΑΕ (εταιρεία εμπορίας πετρελαιοειδών) κ.λπ. Από τη Μεγαλόπολη είναι η οικογένεια Δημόπουλου, η οποία ελέγχει την τεχνική εταιρεία Δημόπουλος ΑΤΕ που υπέγραψε πέρυσι δύο συμβάσεις, συνολικού ύψους περί τα 23.000.000 ευρώ με την Eπιχείρηση.

    Εκτός από τη ΔΕΗ κινητικές εμφανίζονται πέρυσι και μικρότερες εταιρείες όπως η Δίολκος Κατασκευαστική ΑΤΕ που ανήκει στον όμιλο ravage SA, ο οποίος με έδρα το Λουξεμβούργο ελέγχει επιχειρήσεις στον χώρο των δομικών υλικών, όπως και η ελληνική ΠΟΛΥΚΕΜ ΑΕ. Τον μεγαλύτερο αριθμό συμβάσεων υπέγραψε, πάντως, πέρυσι, μια ακόμα μικρότερη εταιρεία, η ΟΔΟΣ ΑΤΕ (Σ. Τσίγγος & Υιοί Ο.Ε.) από την Αττική.

    Η τελευταία υπέγραψε έξι συμβάσεις οδικών έργων, συνολικού ύψους περί τα 25.000.000 ευρώ.



    ΣΧΟΛΙΑ