• Big Story

    Αφήστε τον να κάνει την δουλειά του. Γιατί τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ τα βάζουν με τον Σ. Πιτσιόρλα;

    Στέργιος Πιτσιόρλας

    Στέργιος Πιτσιόρλας. Ετών 60. Προεδρος ΤΑΙΠΕΔ


    Δεν είναι ακριβώς μυστικό ότι στον ΣΥΡΙΖΑ είναι πολλοί εκείνοι που δε βλέπουν με καλό μάτι (απεχθάνονται, θα έλεγε κανείς) οτιδήποτε ιδιωτικό. Από τις ιδιωτικές επενδύσεις μέχρι τα ιδιωτικά σχολεία. Και είναι ακριβώς ίδια η αντιμετώπισή τους και προς όσους έχουν επιτύχει στον ιδιωτικό τομέα ως στελέχη επιχειρήσεων. Ένα παράδειγμα για τη στάση αυτή πολλών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ (μεταξύ αυτών και στενοί συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα) είναι η δυσαρέσκεια που εκφράζουν για τον Στέργιο Πιτσιόρλα, τον πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ, ο οποίος έχει μπει στο στόχαστρο εδώ και μία εβδομάδα, μετά τη συνέντευξή του στην εφημερίδα «Τα Νέα», όπου απηύθυνε πρόσκληση για συσπείρωση της ευρύτερης κεντροαριστεράς ώστε να συγκροτήσει μαζί με τον ΣΥΡΙΖΑ έναν ισχυρό πολιτικό πόλο απέναντι στη Νέα Δημοκρατία, ενώ σχολίαζε αρνητικά όσους αντιστέκονται στις ιδιωτικοποιήσεις, καλώντας την Αριστερά να απελευθερώσει την κοινωνία από τον κρατισμό, ο οποίος κατατρώει κάθε δημιουργική πρωτοβουλία στην Ελλάδα.

    «Το κράτος δεν χρειάζεται και δεν πρέπει να είναι παραγωγός προϊόντων, ούτε μπορεί και ούτε πρέπει να εξασφαλίζει ευνοϊκότερους όρους εργασίας για τους ημετέρους», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Πιτσιόρλας, και μάλλον αυτή η αναφορά εξόργισε τους… λάτρεις του κρατισμού που δεν είναι και λίγοι στην κυβέρνηση.

     

    Χαρακτηριστική είναι η αντίδραση του υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά, επί χρόνια στενού συνεργάτη και φίλου του πρωθυπουργού, που μιλώντας στην Εφημερίδα των Συντακτών χαρακτήρισε «άστοχες» τις δηλώσεις του Στέργιου Πιτσιόρλα,, σχολιάζοντας ότι «το συμπέρασμα ότι φταίνε ο κρατισμός και το μεγάλο Δημόσιο για την κρίση δεν είναι συμπέρασμα που αφορά την Αριστερά» και «το επιχείρημα ότι η Αριστερά εγκλώβισε τον κόσμο στον κρατισμό είναι επιχείρημα που ακούγεται από τους σφοδρούς πολέμιούς της». Ανέφερε μάλιστα ότι «η εποχή της αποθέωσης της ιδιωτικής πρωτοβουλίας και της συνολικής απόσυρσης του κράτους από τις δημόσιες υποδομές έχει παρέλθει».

    Όμως, είτε αρέσει στα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ είτε όχι, ο Στέργιος Πιτσιόρλας έχει αποδείξει πως είναι ένας μάνατζερ ικανότατος, δυναμικός, με πυγμή και αξιόλογη εμπειρία σε ιδιωτικές επιχειρήσεις, και έχει να επιδείξει επιτυχίες σε ό,τι κι αν καταπιάστηκε.

    Αρκεί να σκεφτεί κανείς ότι κατάφερε ως πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ να προχωρήσει την πώληση των περιφερειακών αεροδρομίων και του Αστέρα Βουλιαγμένης, εν μέσω έντονα αρνητικού κλίματος στην ελληνική οικονομία – αν αυτό δεν είναι επιτυχία, τότε τι είναι;

    Αντί στον ΣΥΡΙΖΑ να ψάχνουν τρόπους να χτυπήσουν ανθρώπους σαν τον Στέργιο Πιτσιόρλα, θα έπρεπε να ψάχνουν άλλους δέκα σαν κι αυτόν για να στελεχώσουν την κυβέρνηση, μπας και δούμε επιτέλους έργο…



    ΣΧΟΛΙΑ