• Τράπεζες

    «Απολογητικό» για την ΤτΕ το τρίτο εξώδικο Ρουμελιώτη

    Ρουμελιώτης

    Παναγιώτης Ρουμελιώτης, πρόεδρος της Attica Bank


    Το τρίτο κατά σειρά εξώδικο που έστειλε χθες στην Τράπεζα της Ελλάδος ο πρόεδρος της Attica Bank κ. Παναγιώτης Ρουμελιώτης θα χρησιμοποιηθεί ως «απολογητικό», ώστε να τελειώσει το σίριαλ… Έτσι η Επιτροπή Πιστωτικών και Ασφαλιστικών Θεμάτων της ΤτΕ μέχρι το τέλος της βδομάδας θα ανακοινώσει την απόφασή της, καθώς στο μεταξύ περιμένει και την γνωμοδότηση του SSM για την υπόθεση. Και όπως όλα δείχνουν, το fit & proper για το πρόσωπο του κ. Ρουμελιώτη είναι παρελθόν.

    Ωστόσο, ο πρόεδρος της Attica Bank συνεχίζει να «βομβαρδίζει» με εξώδικα την ΤτΕ και τον διοικητή της κ. Γιάννη Στουρνάρα, με την υπόθεση τις τελευταίες μέρες να εξελίσσεται σε θέατρο του παραλόγου.

    Η ΤτΕ και τα στελέχη της που ασκούν την εποπτεία έχουν βρεθεί στο στόχαστρο του κ. Ρουμελιώτη, όπως τον περασμένο Νοέμβριο στόχος για τον κ. Ρουμελιώτη ήταν ο CEO της Attica Bank κ. Θόδωρος Πανταλάκης, τον οποίο και γρονθοκόπησε.

    Από τη στιγμή που η ΤτΕ κάλεσε σε ακρόαση τον πρόεδρο της Attica Bank, εκείνος ξεκίνησε ένα διάλογο με την κεντρική τράπεζα μέσω εξωδίκων, τα οποία έστελνε φυσικά με δικαστικό επιμελητή.

    Με δύο εξώδικα, λοιπόν, ο κ. Ρουμελιώτης ζητούσε από την κεντρική τράπεζα να του δώσει τα στοιχεία που αποδεικνύουν ότι ασκεί εκτελεστικά καθήκοντα στην Αττικής. Και όταν του τα έδωσαν πάλι με εξώδικο απάντησε.

    Και ένας φανταστικός διάλογος των όσων συμβαίνουν μπορεί να είναι ο εξής:

    Ρουμελιώτης: Τι στοιχεία είναι αυτά που μου δώσατε; Αυτά τα γνώριζα.

    ΤτΕ: Λογικό είναι. Τα στοιχεία, για το κατά πόσο ασκείτε εκτελεστικά καθήκοντα, προέρχονται από εσάς. Από τις αναφορές σας στο πολυσέλιδο υπόμνημα που μας καταθέσατε στα τέλη του 2018, από όσα έχετε αναφέρει στα εξώδικα, από όσα δηλώσατε πρόσφατα στη δημόσια τηλεόραση.

    Ρουμελιώτης: Τι πράγματα είναι αυτά. Θέλω στοιχεία….

    ΤτΕ: Σας τα δώσαμε….

    Αυτός ο φανταστικός διάλογος θα μπορούσε να συνεχίζεται στο διηνεκές…

    Υπενθυμίζουμε ότι στο υπόμνημα που είχε στείλει ο κ. Ρουμελιώτης, τον περασμένο Δεκέμβριο στην ΤτΕ, με αφορμή τον ξυλοδαρμό του CEO της Attica Bank κ. Θόδωρου Πανταλάκη, έκανε εκτενή αναφορά στα δάνεια της κατασκευαστικής εταιρείας Τοξότης, συμφερόντων του κ. Καλογρίτσα και εμμέσως παραδεχόταν ότι είχε και εκτελεστικό ρόλο.

    Εξάλλου την περασμένη Τετάρτη, μιλώντας στην τηλεόραση της ΕΡΤ, αναφέρθηκε στα δάνεια της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ τα οποία είχαν μεταβιβαστεί σε fund, λέγοντας ότι απαίτησε από το εκτελεστικό όργανο της τράπεζας να επιστραφούν πίσω σε αυτή.

    Στην ίδια συνέντευξη πέρασε στην κυριολεξία «γενιές δεκατέσσερις» τον διοικητή της ΤτΕ, λέγοντας, μεταξύ άλλων, πως: «Ο Γιάννης Στουρνάρας θέλει να το παίξει βεντέτα. Χρησιμοποιεί την Τράπεζα της Ελλάδος για τα δικά του πολιτικά παιχνίδια».

    «Ξέρω ποιος είναι ο Στουρνάρας. Εγώ ήμουν υπουργός και αυτός βοηθός του Παπαντωνίου. Εμένα με ξέρουν και οι πέτρες. Ας τολμήσει να με διώξει και θα τα πούμε στα δικαστήρια», ανέφερε.

    Αναφερόμενος στην υπόθεση του είχε πει πως: «Εμένα μου καταλογίζουν διοικητικές παραβάσεις, όχι ποινικές. Οι φίλοι του κ. Στουρνάρα είναι κατηγορούμενοι για κακουργήματα, όπως ο Διευθύνων Σύμβουλος της Attica, που έχει τρεις κακουργηματικές διώξεις σε βάρος του και αναμένεται τέταρτη. Ο κ. Γιώργος Πάσχας επικεφαλής της Διεύθυνσης Επιθεώρησης της ΤτΕ, που έχει δάνειο εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ στην Εθνική, το οποίο δεν πληρώνει και την ίδια ώρα ελέγχει τις τράπεζες», ενώ για τον Διευθυντή Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, κ. Σπύρο Παντελιά, είπε ότι είναι κατηγορούμενος για κακούργημα για την υπόθεση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Μαίνεται ο πόλεμος Ρουμελιώτη – Στουρνάρα: Και τρίτο εξώδικο στον διοικητή της ΤτΕ

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Attica Bank: Όλο το παρασκήνιο για το θρίλερ Παναγιώτη Ρουμελιώτη



    ΣΧΟΛΙΑ