• Big Story

    ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ! Αυτοί είναι οι κοσμηματοπώλες του Κολωνακίου στη δικογραφία Αγγλούπα -Το πάρε-δώσε με τους κλεπταποδόχους των μαφιόζων


    Μια βεντάλια ερευνών στο κέντρο της Αθήνας παραμένει ανοιχτή για την αστυνομία. Στο στόχαστρο βρίσκονται κοσμηματοπώλες και εκτιμητές πολύτιμων λίθων και κοσμημάτων.  Η αστυνομία αναζητά εάν είναι τα πρόσωπα, στα χέρια των οποίων κατέληξαν κλοπιμαία αξίας εκατοντάδων χιλιάδων  ευρώ.

    Όπως όλα δείνχουν, ο «κοριός» της ΕΛ.Α.Σ. σε κατηγορουμένους των δύο συμμοριών των Ρομά, οι οποίοι φέρονται να είχαν το ρόλο του κλεπταποδόχου, αποδείχθηκε «χρυσωρυχείο».

    Οι φερόμενοι ως κλεπταποδόχοι αναζητώντας τους αγοραστές για την πανάκριβη  λεία των συμμοριών, διαπιστώθηκε ότι συνομιλούσαν στο τηλέφωνο με κοσμηματοπώλες και εκτιμητές κυρίως στο κέντρο της Αθήνας αλλά και σε συνοικίες της. Από την αστυνομική παρακολούθηση διαπιστώθηκε ότι συναντούσαν τα ίδια πρόσωπα σε διάφορα σημεία.

    Για τουλάχιστον 6 κοσμηματοπώλες βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη η έρευνα για πιθανή εμπλοκή τους στα δύο κυκλώματα.

    Ο Αλέξανδρος Αγγλούπας είναι το πρόσωπο εκείνο που είχε τις συχνότερες και περισσότερες επαφές μαζί τους.

    Ποιοι είναι οι κοσμηματοπώλες που μιλούσαν με τον «Αλεξ» και συνεχίζουν να ερευνώνται καθώς μέχρι τώρα δεν έχουν προκύψει στοιχεία που να οδηγήσουν σε ποινική τους δίωξη.

    Η Μ.-Α. Π.  η οποία διατηρεί κατάστημα εκτίμησης λίθων-κοσμημάτων κοντά στην πλατεία Συντάγματος.  Πιθανή εμπλοκή της 34χρονης ερευνάται από το περιεχόμενο τριών καταγεγραμμένων συνομιλιών με τον Αλέξανδρο Αγγλούπα.

    Ο Ν.Φ.. Ο 47χρονος διατηρεί εργαστήριο χρυσοχοϊας- αδαμαντοδεσίας στο κέντρο της Αθήνας. Μία τηλεφωνική συνομιλία του με τον Αγγλούπα τον έβαλε στο κάδρο των ερευνών.

    Ε.Μ. Στο Κολωνάκι διατηρεί χρυσοχοείο ο 48χρονος και κατεγράφη από τον ¨κοριό» να συνομιλεί τρεις φορές με τον Αγγλούπα.

    Χ.Π. Μία τηλεφωνική συνομιλία του 39χρονου «Αλεξ»  με τον 67χρονο καταγράφεται στη δικογραφία, ο οποίος έχει χρυσοχοείο κοντά στην πλατεία Συντάγματος.

    Β.Κ. Στο κέντρο της Αθήνας έχει χρυσοχοείο ο 46χρονος και «φωτογραφίζεται» σε δύο συνομιλίες του Αγγλούπα.

    Από τις παρακολουθήσεις του «κοριού» της ΕΛ.ΑΣ.  η αστυνομία κατέληξε ότι ο 39χρονος «άεργος επιχειρηματίας» είχε ύποπτες συναλλαγές με τον Κ.Χ. και την κόρη του Κ.Χ. οι οποίοι διατηρούν κατάστημα πώλησης μεταχειρισμένων ρολογιών στην Αθήνα. Πατέρας και κόρη είναι ήδη κατηγορούμενοι.

    Κατά τις πολύμηνες παρακολουθήσεις των κατηγορουμένων, ένας άλλος  συλληφθείς, ο Δ.Χ., διαπιστώθηκε ότι είχε επαφές και συναντούσε τον 46χρονο χρυσοχόο Δ.Π.  με έδρα του καταστήματος του το Νέο Κόσμο.

    Διαβάστε ακόμη: Αλέξανδρος Αγγλούπας: Οι συνομιλίες που “καίνε” τον επιχειρηματία. Ο Παχύς Βενιζέλος και ο Παρταούλας

    Δείτε ακόμη: Αλέξανδρος Αγγλούπας: Ο άνθρωπος που νόμιζε ότι θα γλίτωνε για πάντα και οι “καυτές” πρώην

    Για το ίδιο θέμα: Ο ξυλοδαρμός της μητέρας του Αγγλούπα και οι αποδράσεις αλά Χόλιγουντ με τη θαλαμηγό του κοσμηματοπώλη από το Κολωνάκι



    ΣΧΟΛΙΑ