• Big Story

    Προφυλακίστηκε ο Αλέξανδρος Αγγλούπας

    Αλέξανδρος Αγγλούπας

    Αλέξανδρος Αγγλούπας


    Προφυλακιστέος κρίθηκε μετά την απολογία του ο Αλέξανδρος Αγγλούπας. Ο 39χρονος δεν έπεισε την ανακρίτρια Διαφθοράς ότι δεν ήταν ο κλεπταποδόχος της συμμορίας των Ρομά που διέρρηξε δεκάδες πολυτελή σπίτια.

    Σύμφωνα με πληροφορίες υποστήριξε ότι είναι συλλέκτης και πως από τα τρία ρολόγια μεγάλης αξίας που βρέθηκαν στη κατοχή του, τα δυο ήταν με πιστοποιητικά, που ανήκαν σε οικείους του και το τρίτο ήταν μαϊμού. Ο 39χρονος παραδέχτηκε τρεις από τις συναλλαγές που κατέγραψε ο κοριός της αστυνομίας. 

    Από τους 40 κατηγορουμένους που απολογήθηκαν Δευτέρα και Τρίτη οι 18 κρίθηκαν προφυλακιστέοι και οι υπόλοιποι αφέθηκαν ελεύθεροι με ή χωρίς περιοριστικούς όρους.

    Σημειώνεται ότι η δημοφιλής τραγουδίστρια Άννα Βίσση και η δημοσιογράφος Λίζα Δουκακάρου βρίσκονται στη μεγάλη λίστα των θυμάτων των επονομαζόμενων συμμοριών των Ρομά. Από το 2015 φέρονται να έχουν διαρρήξει δεκάδες σπίτια, έχοντας -κατά τα κατηγορητήρια- πληροφοριοδότες ακόμα και μέσα στην αστυνομία για να ξεγλιστρούν από αστυνομικούς ελέγχους.

    Η αστυνομία εκτιμά ότι “έπεσε σύρμα” με αποτέλεσμα να εξαφανιστούν βασικοί εμπλεκόμενοι, με πρώτους τους 3 από τους 4 φερόμενους αρχηγούς της πρώτης εγκληματικής οργάνωσης.
    Η έρευνα των αρχών συνεχίζεται και σε χρυσοχοΐα σε Κολωνάκι και Σύνταγμα, σε καταστήματα εκτίμησης πολύτιμων λίθων και κοσμημάτων, σε ρολογάδικα και ενεχυροδανειστήρια, καθώς οι ιδιοκτήτες τους συνομιλούσαν ή συναντιότουσαν με κατηγορούμενους που φέρονται ότι ήταν οι κλεπταποδόχοι της συμμορίας και έψαχναν αγοραστές για τα κλοπιμαία.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Σε λίγες ώρες το κρίσιμο Δ.Σ. στην Εθνική. Αποφασίζεται αν θα πάει η τράπεζα σε έκτακτη γενική συνέλευση



    ΣΧΟΛΙΑ