• Big Story

    Αίσιο τέλος για Αστέρα Βουλιαγμένης. Υπεγράφη η συμφωνία

    • NewsRoom


    Υπεγράφη την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΤΑΙΠΕΔ, η νέα συμφωνία για την πώληση του Αστέρα Βουλιαγμένης, στο επενδυτικό σχήμα που είχε αναδειχθεί νικητής του αρχικού διαγωνισμού. Η επίτευξη τελικής συμφωνίας μεταξύ του ΤΑΙΠΕΔ, της Εθνικής Τράπεζας και του το αραβο-τουρκικού fund Jermyn Street Real Estate, ανοίγει τον δρόμο ώστε να υποβληθεί νέο Ειδικό Χωροταξικό Σχέδιο (ΕΣΧΑΔΑ) στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) το οποίο είχε απορρίψει το προηγούμενο, παγώνοντας τη διαδικασία εκχώρησης του γνωστού ξενοδοχείου της Αττικής. Ο επικεφαλής του ΤΑΙΠΕΔ Στέργιος Πιτσιόρλας με αποκλειστικές του δηλώσεις το πρωί της Πέμπτης 31 Δεκεμβρίου είχε επισημάνει ότι είναι θέμα ωρών η υπογραφή της σχετικής συμφωνίας. 

    Έτσι, η πορεία της αποκρατικοποίησης θα κριθεί από την απόφαση του ανώτατου δικαστηρίου της χώρας. Εκτιμάται πάντως ότι το σχέδιο έχει εκπονηθεί με τρόπο ώστε να σέβεται το περιβάλλον και για τον λόγο αυτό το Δικαστήριο θα δώσει την έγκρισή του.

    Συγκεκριμένα, το νέο σχέδιο προβλέπει ανάπτυξη για μόλις 13 πολυτελείς καμπάνες αντί για τις 100 του αρχικού. Το αρχικό σχέδιο έκανε λόγο για τη δημιουργία ενός ολόκληρου χωριού μέσα στο χώρο του σημερινού ξενοδοχειακού συγκροτήματος της Αστήρ Παλλάς.



    ΣΧΟΛΙΑ