• Κοινωνία

    Αγωγή Λυκουρέζου στην Παπακώστα: «Παραβίασε τον νόμο για το τεκμήριο αθωότητας που η ίδια πρόσφατα ψήφισε»

    βουλη

    Αλέξανδρος Λυκουρέζος


    Η Μεγάλη Δευτέρα του Αλέξανδρου Λυκουρέζου θα έχει διπλή υπερασπιστική τακτική. Αύριο στις 12 το μεσημέρι ο ποινικολόγος απολογείται στον εφέτη ειδικό ανακριτή και κρίνεται η ελευθερία ή η προφυλάκιση του. Τρεις ώρες νωρίτερα, ο συνήγορος του καταθέτει αγωγή αποζημίωσης σε βάρος της υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη, Κατερίνας Παπακώστα.

    Όπως λέει ο κ. Θρασύβουλος Κονταξής, με δηλώσεις της η κ. Παπακώστα παραβίασε κατάφωρα το τεκμήριο αθωότητας του Αλέξανδρου Λυκουρέζου, παραβιάζοντας ταυτόχρονα τον νόμο που η ίδια ψήφισε πρόσφατα.

    Η κ. Παπακώστα, σε δηλώσεις της, για τη σύλληψη των δύο δικηγόρων, του κ. Λυκουρέζου και του Θοδωρή Παναγόπουλου, κατηγορουμένων για συμμετοχή στη μαφία των φυλακών και την απόπειρα εκβίασης του επιχειρηματία Άρη Φλώρου, έκανε λόγο μεταξύ άλλων για “ένα κύκλωμα το οποίο διαβιούσε λάθρα επί χρόνια ολόκληρα και είχε στους κόλπους του συναδέλφους δικηγόρους”.

    Σε δήλωσή του ο συνήγορος του κ. Λυκουρέζου, Διδάκτωρ Νομικής, Θρασύβουλος Κονταξής, αναφέρει:

    «Η υπεράσπιση του πολίτη Λυκουρέζου δεν απαιτεί τίποτα άλλο παρά την πιστή εφαρμογή του νόμου. Χθες κυρία ονόματι Παπακώστα, υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, προέβη σε απαράδεκτες δηλώσεις αναφορικά με την ουσία της υπόθεσης, οι οποίες δηλώσεις αποφαίνονται για την ενοχή ή την αθωότητα των συλληφθέντων δυο δικηγόρων. Θυμίζω ότι η Ελληνική Βουλή, πριν από ένα μήνα, με τις ψήφους της κας Παπακώστα ψήφισε νόμο ο οποίος απαγορεύει δια ροπάλου την έκφραση απόψεων όσον αφορά εκκρεμείς ποινικές υποθέσεις από κυβερνητικούς αξιωματούχους. Τον ίδιο νόμο τον οποίο ψήφισε η κα Παπακώστα, τον ίδιο νόμο παραβίασε και ο ίδιος νόμος προβλέπει κυρώσεις.

    Αύριο το πρωί στις 9, προ της απολογίας του κ. Λυκουρέζου, θα κατατεθεί αγωγή σε βάρος της κας Παπακώστα, προς πιστή εφαρμογή του νόμου τον οποίο η ίδια ψήφισε και η οποία με τις δηλώσεις της παραβίασε κατάφωρα, το θεμελιώδες δικαίωμα κάθε υπόπτου ή κατηγορουμένου, του τεκμηρίου αθωότητας. Σημειώνω πως δεν έχει απολογηθεί καν ο κ.Λυκουρέζος και πάρα ταύτα έχει δημιουργηθεί με ευθύνη και κυβερνητικών αξιωματούχων και βάση του εντάλματος σύλληψης το οποίο εξεδόθη ένα νοσηρό αρνητικό κλίμα, το οποίο ελπίζω να μην επηρεάσει την ποινική του μεταχείριση».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Αποκάλυψη για την υπόθεση Λυκουρέζου: Ολόκληρη η κατάθεση του κορυφαίου ποινικολόγου Ηλία Αναγνωστόπουλου

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ηχηρή παρέμβαση Δημητρακόπουλου για τη σύλληψη Λυκουρέζου

    ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: Νέο μήνυμα από την Μαρία Ελένη Λυκουρέζου για τη σύλληψη του πατέρα της

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Λυκουρέζος: «Αν είναι δυνατόν, εμείς μέλη εγκληματικής οργάνωσης;»



    ΣΧΟΛΙΑ