• AUTO

    To νέο Renault Clio είναι στην Ελλάδα!


    Με κινητήρες, βενζίνης, πετρελαίου, υγραερίου αλλά και εξηλεκτρισμένες εκδόσεις έχει πλήρη γκάμα σε τιμές από 20.570 ευρώ.

    Η Κλειώ (μούσα) ή το Clio (αυτοκίνητο) από την κυκλοφορία της το 1990 μέχρι σήμερα, αποτελεί ένα αναμφισβήτητο success story, με 16 εκ. πωλήσεις ενώ κέρδισε δύο φορές το βραβείο του Αυτοκινήτου της Χρονιάς στην Ευρώπη.

    Στην 5η του γενιά το νέο Clio παραμένει σημείο αναφοράς. Η προσαρμογή στις απαιτήσεις της εποχής, επιτάσσει πλήθος επιλογών σε συστήματα κίνησης, περισσότερες από οποιοδήποτε άλλο μοντέλο στην κατηγορία του, ώστε να δίνεται η δυνατότητα στον καθένα να επιλέξει τη διαμόρφωση που καλύπτει απόλυτα τις ανάγκες του. Το μπροστινό μέρος του νέου Clio είναι πλήρως ανασχεδιασμένο: οι έντονες γραμμές γύρω από τη φαρδύτερη κυψελωτή γρίλια το πλήθος των αισθητικών εφέ και το αθλητικό σουλούπι συνθέτουν ένα αποτέλεσμα ξεχωριστό.

    Το λογότυπο Nouvel’R από κατεργασμένο αλουμίνιο, στο μπροστινό μέρος, παραπέμπει στην κληρονομιά της μάρκας. Η συνύπαρξη των δύο διαμαντιών και το οπτικό αποτέλεσμα τονίζει με τον πλέον εμφατικό τρόπο την ταυτότητα του νέου Clio.


    Η νέα φωτιστική υπογραφή στο εμπρός του μέρος, εμπνέεται από το λογότυπο: τα LED φώτα ημέρας στις δύο άκρες σχηματίζουν το πάνω μέρος του ρόμβου. Τα λεπτά full-LED φωτιστικά σώματα, που περιλαμβάνονται σε όλες τις εκδόσεις, είναι πιο συμπαγή και συνδυάζουν έως και πέντε δέσμες που προσαρμόζουν αυτόματα την κατανομή του φωτισμού μεταξύ των προβολέων και των φώτων πορείας.

    Πλήρως ανασχεδιασμένος είναι και ο πίσω προφυλακτήρας: οι αεροδυναμικοί αεραγωγοί στα άκρα, τονίζουν το πλάτος του αυτοκινήτου, που αναδεικνύει τα υψηλά όρια πρόσφυσης του συνόλου. Τα μοντέρνα πίσω φωτιστικά σώματα είναι πλέον διαυγή και συμβαδίζουν με την αισθητική ταυτότητα των εμπρός.


    Η καμπίνα επιβατών είναι πιο φιλόξενη και πιο άνετη. Η ευρυχωρία και η εργονομία εξακολουθούν να είναι τα βασικά πλεονεκτήματα του αυτοκινήτου και η τεχνολογία συμβάλλει στην εμπειρία του χρήστη.

    Τα καθίσματα της έκδοσης Techno, τα πάνελ των θυρών και το ταμπλό έχουν επενδυθεί με ένα εξελιγμένο βιώσιμο και οικολογικό ύφασμα το οποίο αποτελείται από 60% ίνες TENCEL, μια βιολογική σύνθεση κυτταρικών ινών που κατασκευάζεται από τον Όμιλο Lenzing. Συμβάλλοντας στη στρατηγική της Renault για την πλήρη απαλλαγή από τις εκπομπές άνθρακα, το νέο Clio δεν είναι μόνο το πρώτο αυτοκίνητο που διαθέτει ίνες TENCEL Modal.

    Είναι και η πρώτη φορά που αυτές οι βιώσιμες ίνες χρησιμοποιούνται εκτενώς στο εσωτερικό ενός αυτοκινήτου. Φημισμένες για την εξαιρετική απαλότητά τους, οι ίνες αυτές είναι κατασκευασμένες από φυσικό ξύλο ανανεώσιμων πηγών, που προέρχεται από ημι-φυσικά δάση βιώσιμης διαχείρισης στην Ευρώπη.


    Όλες οι εκδόσεις διαθέτουν ψηφιακό πίνακα οργάνων, με οθόνη 7 ή 10 ιντσών. Η οθόνη των 10 ιντσών απεικονίζει τους χάρτες πλοήγησης και προσαρμόζει την εμφάνισή της ανάλογα με το επιλεγμένο πρόγραμμα οδήγησης από τη ρύθμιση του συστήματος MULTI-SENSE. Το νέο Clio διαθέτει 20 προηγμένα συστήματα υποβοήθησης οδήγησης (ADAS) για ευκολότερο και ασφαλέστερο ταξίδι. Τα συστήματα αυτά χωρίζονται σε τρείς ενότητες: Οδήγηση, Παρκάρισμα και Ασφάλεια.

    Στα βασικά περιλαμβάνονται η ενεργή υποβοήθηση οδήγησης (Active Driver Assist), η κάμερα ορατότητας 360°, και το ενεργό φρενάρισμα έκτακτης ανάγκης με αισθητήρες αναγνώρισης πεζών και ποδηλατών. Αυτό το ολοκληρωμένο πακέτο συστημάτων υποβοήθησης οδήγησης, κατατάσσει το νέο Clio μεταξύ των ασφαλέστερων αυτοκινήτων στην κατηγορία του.

    Το νέο Clio διαθέτει μια γκάμα κινητήρων που χρησιμοποιούν διαφορετικές πηγές ενέργειας, συμπεριλαμβανομένου του full hybrid κινητήρα E-Tech των 145 ίππων, ο οποίος αξιοποιεί την αιχμή της τεχνολογίας. Οι άλλες επιλογές – βενζίνη, diesel και βενζίνη/LPG – καλύπτουν μια ευρεία γκάμα απόδοσης, ώστε ο κάθε οδηγός να διαλέξει ανάλογα τις ανάγκες του.

    -TCe 100 LPG: μια έκδοση για όλες τις χρήσεις με χαμηλά κόστη χρήσης
    Το νέο Clio διατίθεται με τον 3κύλινδρο turbo κινητήρα TCe 100 LPG, που καίει βενζίνη και LPG, ενώ το σύστημα υγραεριοκίνησης είναι τοποθετημένο στη γραμμή παραγωγής. Με τα δύο ρεζερβουάρ γεμάτα, το αυτοκίνητο μπορεί να διανύσει περισσότερα από 1.000 km συνολικά.

    – Blue dCi 100: υψηλές επιδόσεις και χαμηλή κατανάλωση
    Ο diesel κινητήρας των 100 ίππων και των 260 Nm ροπής, είναι ιδανικός για σκληρή χρήση και για εταιρικούς στόλους, ενώ συνδυάζεται με κιβώτιο 6 σχέσεων. Το νέο Clio Blue dCi είναι ιδιαίτερα αποδοτικό σε αυτοκινητόδρομους και δρόμους ταχείας κυκλοφορίας.


    Ο τιμοκατάλογος των θερμικών εκδόσεων:
    1.0 TCe 90 PS Evolution – 20.570 €
    1.0 TCe 90 PS Evolution Plus – 21.470 €
    1.0 TCe LPG 100 PS Evolution – 21.870 €
    1.0 TCe LPG 100 PS Evolution Plus – 22.770 €
    1.0 TCe LPG 100 PS Techno – 23.670 €
    1.5 BluedCi 100 PS Evolution – 23.970 €
    1.5 BluedCi 100 PS Evolution Plus – 24.970 €
    Evolution 1.6 E-Tech Hybrid 145: 28.670 ευρώ
    Evolution Plus 1.6 E-Tech Hybrid 145: 29.490 ευρώ
    Techno 1.6 E-Tech Hybrid 145: 30.260 ευρώ
    Esprit Alpine 1.6 E-Tech Hybrid 145: 32.950 ευρώ

    Το νέο Renault Clio είναι τώρα ετοιμοπαράδοτο και με δέσμευση τιμής. Απόκτησέ το από 158 € το μήνα, με όφελος έως 3.000 ευρώ. Το νέο μοντέλο πλαισιώνεται από 5ετή εργοστασιακή εγγύηση, δωρεάν ασφάλιση για 6 μήνες και δωρεάν οδική βοήθεια για 3 χρόνια.

     

    Διαβάστε επίσης:
    Ιδού το ηλεκτρικό Citroen C3!

    Δυτική Όχθη: Τριήμερο πένθος για τα θύματα στο νοσοκομείο της Γάζας

    Γιάννης Αντετοκούνμπο: Απίστευτη εξέλιξη για τον Ελληνα σούπερ σταρ του NBA



    ΣΧΟΛΙΑ