Με τη διάθεση το 1997 -για πρώτη φορά στον κόσμο- ενός αυτοκινήτου που χρησιμοποιούσε για την κίνηση του φυσικό αέριο (CNG), η Fiat δημιούργησε ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία του αυτοκινήτου, με έμφαση στη χρηστικότητα, την οικονομία, αλλά και τη φιλικότητα προς το περιβάλλον.
Σήμερα, περισσότερο από 2 δεκαετίες αργότερα, η Fiat είναι ο ηγέτης στην παραγωγή επιβατικών και επαγγελματικών οχημάτων CNG, με το Panda να αποτελεί το δημοφιλέστερο μοντέλο στην κατηγορία.
Χωρίς παραχωρήσεις στην πρακτικότητα ή την ελευθερία κίνησης, αφού το Panda CNG διαθέτει και πλήρες (35lt) ρεζερβουάρ βενζίνης, ο χρήστης μπορεί να απολαμβάνει σημαντικό όφελος στο κόστος καυσίμου, το οποίο φτάνει το 40% σε σχέση με αυτοκίνητα που χρησιμοποιούν άλλα ορυκτά καύσιμα συμπεριλαμβανομένου του υγραερίου (LPG).
Παράλληλα σημαντικό είναι το όφελος και για το περιβάλλον, αφού μηδενικές είναι οι εκπομπές μικροσωματιδίων, ενώ κατά 95% λιγότερες είναι οι εκπομπές υδρογονανθράκων (HC) σε σχέση με τους βενζινοκινητήρες. Επίσης ελάχιστη είναι η εκπομπή οξειδίων του αζώτου (NOx) χωρίς να απαιτείται η προσθήκη ειδικού φίλτρου όπως στους κινητήρες πετρελαίου. Τέλος οι μειωμένες εκπομπές CO2 (110γρμ./χλμ. με μετρήσεις WLTP) εκτός από το όφελος προς το περιβάλλον απαλλάσσουν το Panda CNG από την καταβολή τελών κυκλοφορίας.
Παρά την εξαιρετική οικονομία καυσίμου, την υψηλή απόδοση του Turbo κινητήρα (80hp) και τη φιλικότητα προς το περιβάλλον που μπορεί να συγκριθεί μόνο με αντίστοιχα αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα, το Panda CNG διατίθεται σε εξαιρετικά προσιτή τιμή (12.290* ευρώ), ενώ καλύπτεται και από 5ετη εργοστασιακή εγγύηση έως 200.000χλμ, αλλά και αντίστοιχης ισχύος υπηρεσία οδικής βοήθειας. Όλα τα παραπάνω σε συνδυασμό με τις μειωμένες ανάγκες συντήρησης, λόγω της «καθαρής» καύσης που εξασφαλίζει το φυσικό αέριο, συνθέτουν την πλέον φιλική, αλλά και προσιτή λύση μετακίνησης.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Στις Βρυξέλλες μεταβαίνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης για τη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου
- Εκτοξεύονται οι τιμές βασικών προϊόντων στην Ευρώπη λόγω Ιράν – Ποιες εταιρείες ανακοινώνουν μεγάλες αυξήσεις
- Ρωσία: Πράξη διεθνούς τρομοκρατίας η επίθεση κατά ρωσικού δεξαμενόπλοιου LNG στη Μεσόγειο
- Ζαχάροβα: «Η Δύση δημιουργεί απειλές για την ασφάλεια της Ρωσίας στην Αρκτική»
Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι.
Διαβάζονται Τώρα
Capital Tankers: Ο Βαγγέλης Μαρινάκης χτύπησε το καμπανάκι στο Όσλο – Το μεγαλύτερο ναυτιλιακό IPO στην 20ετία
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.