• AUTO

    RB 17: Το αυτοκίνητο των 5 εκατ. λιρών!

    RB 17: Το αυτοκίνητο των 5 εκ. λιρών!


    Η Red Bull Racing μέσω της Red Bull Advanced Technologies κάνει το επόμενο βήμα ως κατασκευαστής αυτοκινήτων.

    Παραδοσιακά οι κατασκευαστές αυτοκινήτων μπαίνουν στη F1 για να επιδείξουν και να εξελίξουν την τεχνολογία τους. Η Red Bull, μια εταιρεία ενεργειακών ποτών βρίσκεται στη F1 από το 2006 και τώρα είναι έτοιμη να ξεκινήσει την παραγωγή του πρώτου της αυτοκινήτου. Πρόκειται για την RB17 που έχει σχεδιάσει ο τεχνικός διευθυντής της ομάδας και κορυφαίος αεροδυναμιστής Άντριαν Νιούι. Είναι ένα διθέσιο Hypercar που θα κινείται από ένα υβριδικό V8 κινητήρα απόδοσης 1100PS. Σύμφωνα με το δημιουργό του το αυτοκίνητο αυτό θα προσφέρει μοναδική εμπειρία στην πίστα. Θα κατασκευαστούν μόλις 50 οχήματα, στην έδρα της εταιρείας στο Μίλτον Κέινς. Η παραγωγή θα ξεκινήσει το 2025.

    Μιλώντας για το δημιούργημά του ο Άντριαν Νιούι τόνισε: «Η RB 17 φέρει όλη τη γνώση που έχουμε αποκτήσει κατασκευάζοντας μονοθέσια πρωταθλητές για τη F1. Θα διαθέτει ακραία απόδοση για αυτοκίνητο δρόμου. Καθοδηγούμενοι από το πάθος μας για απόδοση σε κάθε επίπεδο έχουμε πάει την RB17 στα όρια τόσο σχεδιαστικά όσο και τεχνικά». Η ανακοίνωση της ομάδας δεν αναφέρει αν θα φτιάχνουν μόνοι τους και την υβριδική μηχανή. Οι υποψήφιοι πελάτες πάντως μπορούν να βάλουν από σήμερα την παραγγελία τους εδώ.

    Μέσω αυτής δεν αγοράζουν μόνο ένα από τα 50 αυτοκίνητα. Αποκτούν στενή επαφή με την ομάδα της Red Bull και πρόσβαση σε προσομοιωτές, προγράμματα εξέλιξης του αυτοκινήτου, εκπαίδευσης στην πίστα και άλλες εμπειρίες. Η RB17 θα συντηρείται μόνο στο εργοστάσιο και η υποστήριξη σε όλα τα θέματα θα είναι προσωποποιημένη για κάθε ιδιοκτήτη. Για την παραγωγή και υποστήριξη της RB17 η RBAT σκοπεύει να προσλάβει 100 νέα στελέχη.

    Διαβάστε επίσης:

    F1 2030: Μηδενισμός του ανθρακικού αποτυπώματος!



    ΣΧΟΛΙΑ