• AUTO

    Ράλι Κροατίας: Στη μνήμη του Μπριν!


    Στα χρώματα της ιρλανδικής σημαίας τα Hyundai, αφιερώσεις και από τις άλλες ομάδες στον άτυχο αθλητή που έχασε τη ζωή του.

    Το Ράλι Κροατίας ξεκινά σήμερα με βαριά ατμόσφαιρα λόγω της απώλειας του 33χρονου Ιρλανδού οδηγού, αλλά και μ’ ένα ξεκάθαρο φαβορί: Σεμπαστιάν Οζιέ.

    Ο Γάλλος στοχεύει να διατηρήσει το προπύργιο της Toyota στον πρώτο ασφάλτινο αγώνα του 2023. Ως οκτώ φορές παγκόσμιος πρωταθλητής Ράλι ο Οζιέ έχει την εμπειρία στην άσφαλτο.

    Ο Γάλλος προηγείται στη βαθμολογία με διαφορά τριών πόντων έναντι του Tιερί Νεβίλ. Τα αυτοκίνητα i20 N της Hyundai Motorsport τόσο του Νεβίλ όσο και του Λάπι είναι στα χρώματα της Ιρλανδικής σημαίας στη μνήμη του αγαπημένου συναδέλφου και μέλους της οικογένειας του WRC, Γκρέκ Μπρην, ο οποίος έχασε τραγικά τη ζωή του την περασμένη εβδομάδα.

    Η πρώτη θέση της βαθμολογίας δεν είναι ο πρωταρχικός στόχος για τον Οζιέ καθώς συμμετέχει επιλεκτικά σε κάποιους αγώνες. Στόχος του να κερδίσει και πάλι στην Κροατία μετά το 2021. Θυμίζουμε ότι πέρυσι είχε κερδίσει ο Ροβάνπερα και αν κερδίσει φέτος πάλι ο Οζιέ η Toyota θα κάνει το 3 στα 3 επί Κροατικού εδάφους:

    «Παρότι η προσέγγιση μιας όχι πλήρους συμμετοχής είναι διαφορετική, εξακολουθώ να έχω τον ίδιο στόχο να αποδώσω όσο καλύτερα μπορώ και να σημειώσω μερικές νίκες και να συγκεντρώσω βαθμούς για την ομάδα. Η Κροατία είναι δύσκολη, αλλά πρόσφατα ήμουν αρκετά δυνατός στην άσφαλτο. Ήταν φυσικό για την ομάδα και για μένα να αποφασίσουμε να επιστρέψουμε στην Κροατία», τόνισε ο Oζιέ.

    Μόνο οι Οζιέ και Ροβάνπερα μπορούν να δώσουν βαθμούς στην Toyota Gazoo Racing αυτή την εβδομάδα. Από σεβασμό για τη Hyundai, η οποία επέλεξε να αγωνιστεί μόνο δύο αυτοκίνητα, η ιαπωνική μάρκα όσον αφορά στη συμμετοχή του Έβανς επέλεξε να μη δίνει βαθμούς στο πρωτάθλημα κατασκευαστών σε αυτό το ράλι.

    Ο Ουαλός, ωστόσο μπορεί να κερδίσει βαθμούς πρωταθλήματος οδηγών μαζί με τον Τακαμότο Κατσούτα, ο οποίος οδηγεί ένα τέταρτο Yaris. Ο Τάνακ έχει τους περισσότερους βαθμούς για λογαριασμό της M-Sport Ford.

    Ο Εσθονός, ο οποίος βρίσκεται τέταρτος στη βαθμολογία, συνοδεύεται από τον Λουμπέ και θέλει να επανορθώσει μετά τα μηχανικά προβλήματα που αντιμετώπισε την τελευταία φορά. Το ράλι ξεκινά στο Ζάγκρεμπ πρωτεύουσα της Κροατίας το απόγευμα της Πέμπτης.

    Θα ακολουθήσουν τρεις μέρες αγώνα στην άσφαλτο που ποικίλλει σε ποιότητα και παγίδες περιλαμβάνει πολλές τυφλές στροφές και άλματα. Θα διεξαχθούν 20 ειδικές διαδρομές που καλύπτουν 301,26km.

    Διαβάστε επίσης:



    ΣΧΟΛΙΑ