• AUTO

    WRC: Αποσύρεται ο αριθμός 42 του Μπιρν


    Από κοινού η απόφαση του WRC και της FIA να αποσύρουν τον αριθμό που χρησιμοποιούσε ο Ιρλανδός οδηγός.

    Το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, 20 – 23/5 θα διεξαχθεί στην Κροατία ο 3ος αγώνας του φετινού πρωταθλήματος Ράλι. Η Hyundai αποφάσισε ως ένδειξη ελάχιστου σεβασμού στη μνήμη του Μπριν να μην τον αντικαταστήσει. Ο Μπριν έχασε τη ζωή του σε δυστύχημα την προηγούμενη εβδομάδα στο πλαίσιο δοκιμών ενόψει του Ράλι Κροατία.

    Η Hyundai στην Κροατία θα αγωνιστεί με δυο αυτοκίνητα, αυτά των Νεβίλ και Λάπι. Για τον επόμενο αγώνα στην Πορτογαλία είχε ανακοινωθεί πριν το δυστύχημα ότι το τρίτο αυτοκίνητο θα το οδηγήσει ο Ντάνι Σόρντο. Τιμώντας τη μνήμη του Μπριν η Hyundai θα τρέξει με ειδική σχεδίαση τα αυτοκίνητά της κάτι που αναμένεται και από τις υπόλοιπες ομάδες.

    Μιλώντας σχετικά ο επικεφαλής της ομάδας Κύριλος Αμπιτεμπούλ τόνισε: «Αφού λάβαμε υπόψη μας την άποψη όλων των εμπλεκομένων αποφασίσαμε να συμμετέχουμε στο Κροατικό Ράλι. Θα το κάνουμε στη μνήμη του Γκρεγκ για να τιμήσουμε το πάθος του για τους αγώνες και το ανταγωνιστικό του πνεύμα. Θα αγωνιστούμε με δυο αυτοκίνητα και δεν θα κατεβάσουμε το τρίτο σε ένδειξη σεβασμού. Τα δυο αυτοκίνητα θα φέρουν ειδική εμφάνιση για το Γκρεκ. Τα χρώματα θα είναι αυτά της Ιρλανδικής σημαίας».

    Ο Μπριν είχε υιοθετήσει το Νο 42 το 2019 όταν αγωνίζονταν με τη Hyundai ως 3ος οδηγός. Πέρυσι το χρησιμοποιούσε με την M Sport στην πρώτη του πλήρη χρονιά στο WRC. H FIA και το WRC αποφάσισαν να αποσύρουν για το υπόλοιπο της χρονιάς τον αριθμό 42. Το ίδιο έγινε με τον αριθμό 43 μετά το χαμό του Κεν Μπλοκ.

    Διαβάστε επίσης:

    Σκοτώθηκε ο Γκρέκ Μπρην!

    O Θρύλος έγινε 100 ετών!



    ΣΧΟΛΙΑ