• AUTO

    Ράλι Κεντρικής Ευρώπης: Νίκη Νεβίλ, τίτλος για Ροβάνπερα!

    αγώνας ράλι


    Ο Rovanperä έγινε δις πρωταθλητής WRC, τερματίζοντας δεύτερος γενικής στο Ράλι Κεντρικής Ευρώπης.

    Tερματίζοντας δεύτερος πίσω από τον Thierry Neuville σε αυτόν τον προτελευταίο γύρο, ο 23χρονος εξασφάλισε και μαθηματικά τον τίτλο στον προτελευταίο αγώνα. Μόλις πριν από ένα χρόνο, ο Rovanperä έγραψε ιστορία όταν έγινε ο νεότερος πρωταθλητής του WRC.

    Σήμερα στέκεται δίπλα σε θρυλικά ονόματα όπως ο Carlos Sainz, ο Walter Röhrl και ο Miki Biasion ως δις πρωταθλητής. Μπαίνοντας στο Ράλι Κεντρικής Ευρώπης με προβάδισμα 31 βαθμών έναντι του έτερου οδηγού της Toyota Gazoo Racing, Elfyn Evans, ο Rovanperä έπρεπε απλώς να διατηρήσει το πλεονέκτημά του για να πανηγυρίσει. Όταν ο Έβανς βγήκε εκτός το πρωί του Σαββάτου, το τοπίο ξεκαθάρισε.

    Μετά από ένα σταθερό ξεκίνημα της σεζόν, ο Rovanperä και ο συνοδηγός Jonne Halttunen πήραν προβάδισμα τον Μάιο κερδίζοντας το Vodafone Rally de Portugal. Από εκείνη τη στιγμή, είναι σταθερά στο βάθρο αν εξαιρέσει κανείς μόνο δύο φορές.

     «Αισθάνομαι πολύ καλά», είπε ο Rovanperä. «Νομίζω ότι η φετινή χρονιά ήταν, για μένα προσωπικά, πιο σημαντική από πέρυσι. Ο ανταγωνισμός ήταν πιο σφιχτός και κάναμε πολύ καλή δουλειά. Το μεγαλύτερο ευχαριστώ φυσικά πηγαίνει στον Jonne – είναι επίσης ο καλύτερος συνοδηγός στον κόσμο. Θα το απολαύσω περισσότερο από το πρώτο».

    Η κατάκτηση της νίκης στο ράλι από τον Neuville μπορεί να επισκιάστηκε από τους πανηγυρισμούς των πρωταθλητών, αλλά η απόδοση του Βέλγου ήταν άξια επαίνου. Οδηγώντας ένα Hyundai i20 N, ο Neuville πήρε τον έλεγχο το πρωί του Σαββάτου και κράτησε το Rovanperä πίσω του με τη διαφορά να φτάνει τα 57,6 δευτερόλεπτα για να κερδίσει την 19η νίκη στην καριέρα του στους ολισθηρούς ασφαλτοστρωμένους δρόμους σε Γερμανία, Αυστρία και Τσεχία. «Συνολικά, κάναμε καλή δουλειά», είπε ο Neuville. «Είχαμε σταθερότητα και αυτό τελικά απέδωσε. Ήταν μια ομαδική προσπάθεια αυτό το Σαββατοκύριακο μπορούμε να είμαστε περήφανοι για αυτό».

    Ott Tänak και Martin Järveoja

    Ο Ott nak ξεπέρασε μια υδραυλική βλάβη την προτελευταία μέρα και τερμάτισε τρίτος, σχεδόν δύο λεπτά πίσω από το νικητή με ένα M-Sport Ford Puma.

    Ο Sébastien Ogier αντιμετώπισε κλατάρισμα την Παρασκευή και τερμάτισε τελικά 4ος μπροστά από έναν ακόμη οδηγό της Toyota, τον Takamoto Katsuta. Οι Teemu Suninen, Grégoire Munster και Adrien Fourmaux ολοκλήρωσαν την 8άδα μπροστά από τους Nicolas Ciamin και Pierre-Louis Loubet. Πανηγυρισμοί και για τον Andreas Mikkelsen, ο οποίος κατάφερε να εξασφαλίσει τον τίτλο του WRC2 παρόλο που έφυγε από το δρόμο την Παρασκευή. Το πρωτάθλημα ολοκληρώνεται στην Ασία τον επόμενο μήνα στο FORUM8 Rally Japan. Ο ασφάλτινος αυτός αγώνας πραγματοποιείται από 16 – 19 Νοεμβρίου.

    Thierry Neuville (BEL) Martijn Wydaeghe (BEL) HYUNDAI SHELL MOBIS

    Τελική κατάταξη:

    1. T Neuville / M Wydaeghe BEL Hyundai i20 N 2h 52m 39.9s
    2. K Rovanperä / J Halttunen FIN Toyota GR Yaris +57.5s
    3. O Tänak / M Järveoja EST Ford Puma +1m 52.8s
    4. S Ogier / V Landais FRA Toyota GR Yaris +2m 8.6s
    5. T Katsuta / A Johnston JPN Toyota GR Yaris +2m 48.3s
    6. T Suninen / M Markkula FIN Hyundai i20 N +3m 6.3s

    Βαθμολογία οδηγών (12ος από τους 13 γύρους)

    1. K Rovanperä 235pts
    2. E Evans 191pts
    3. T Neuville 184pts



    ΣΧΟΛΙΑ