Η Porsche, σε συνεργασία με τη Michelin, δημιούργησαν νέα ελαστικά υψηλής απόδοσης για την Carrera GT.
Η Porsche Carrera GT, που παρουσιάστηκε το 2003, ήταν ένα από τα ταχύτερα αυτοκίνητα παραγωγής. Αρχικά, η Porsche ανέπτυξε τον ατμοσφαιρικό V10 κινητήρα για αγώνες στο 24ωρο του Le Mans. Με την ισχύ των 450 kW (612 PS) και το βάρος μόλις 1,380 kg, η Carrera GT επιταχύνει από 0 έως 100 km/h σε 3,9 δευτερόλεπτα και έχει τελική ταχύτητα 330 km/h. Σχεδόν 20 χρόνια μετά το τέλος της παραγωγής του εμβληματικού υπεραυτοκινήτου η Porsche σε συνεργασία με την γαλλική εταιρεία κατασκευής ελαστικών έφτιαξαν τα Pilot Sport Cup 2, με βελτιωμένη πρόσφυση σε βρεγμένες και στεγνές συνθήκες, μειώνουν τη διαδρομή πέδησης από 200 km/h έως και 12 μέτρα.

Ο πρώην οδηγός της Porsche, Jörg Bergmeister, δοκίμασε τα νέα ελαστικά και εντυπωσιάστηκε από την αύξηση της απόδοσης της Carrera GT. Τα ελαστικά διαθέτουν διπλή σύνθεση για ενισχυμένη απόδοση και οδηγική ασφάλεια, ενώ η επαφή με το οδόστρωμα έχει βελτιστοποιηθεί για ακόμα μεγαλύτερη δυναμική του ελαστικού στον δρόμο και στην πίστα.

Η ανάπτυξη των νέων ελαστικών ήταν μια πρόκληση, καθώς η Carrera GT είναι ένα 20χρονο αυτοκίνητο. Ωστόσο, η Porsche θεώρησε σημαντικό να βελτιώσει περαιτέρω τη δυναμική οδήγησης και την ασφάλεια του supercar. Για αυτό, χρησιμοποιήθηκαν δύο διαφορετικές ενώσεις καουτσούκ στο πέλμα: μία για πρόσφυση στο βρεγμένο και μία πρόσφυση στο στεγνό. Τα νέα ελαστικά προσφέρουν σημαντικά βελτιωμένη δυναμική οδήγησης και επιτυγχάνουν ταχύτερους χρόνους γύρου στην πίστα. Ο Bergmeister σημείωσε ότι τα ελαστικά όχι μόνο κάνουν την Carrera GT ταχύτερη αλλά και ευκολότερη στην οδήγηση σε υψηλές ταχύτητες.

Εκτός από τη βελτιωμένη απόκριση στα όρια, τα νέα ελαστικά Michelin Pilot Sport Cup 2 διασφαλίζουν και ταχύτερη πέδηση. Η διαδρομή φρεναρίσματος από 100 km/h έως την ακινητοποίηση είναι 2,5 μέτρα μικρότερη, ενώ από 200 km/h το supercar σταματά 12 μέτρα νωρίτερα. Τα νέα ελαστικά Michelin Pilot Sport Cup 2 για την Carrera GT αναπτύχθηκαν σε στενή συνεργασία μεταξύ της Michelin, της Porsche Classic και του Κέντρου Ανάπτυξης της Porsche στο Weissach.
Διαβάστε επίσης:
Πειραιώς: Ενεργή υποστήριξη στις θερμοκηπιακές καλλιέργειες
Τσίπρας από Βελιγράδι: «Εάν η ΕΕ αποτύχει στα Βαλκάνια, οι συνέπειες θα είναι επικίνδυνες»
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Τι κάνουν οι κληρονόμοι των Φιλίππου (ΦΑΓΕ): Οι business, οι ζημιές και οι δύο ταχύτητες σε Ελλάδα και εξωτερικό
- Ακύρωση-σοκ για το μοναδικό πρόστιμο στην τεχνητή νοημοσύνη: Το νομικό κενό που επιτρέπει στην OpenAI να εκμεταλλεύεται χωρίς έλεγχο τα δεδομένα μας
- Πλειστηριασμοί: Το «χρυσό φιλέτο» της Λ. Αθηνών, τα ξενοδοχεία και το σφυρί του Ι. Μαρούλη στην Κεφαλονιά
- Ο «ασυμβίβαστος» Γιώργος Σαλονίκης, η φιλία με τον Κόκκαλη, ο Ολυμπιακός και η ΕΥΔΑΠ
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.