• AUTO

    Ποια μάρκα αυτοκινήτων ξεκίνησε με το δεξί το 2021 στην Ευρώπη;


    Η Volkswagen συνεχίζει την κυριαρχία της στις πωλήσεις των αυτοκινήτων στην Ευρώπη και το 2021.

    Σύμφωνα με τα συγκεντρωτικά στοιχεία που ανακοίνωσε η JATO για τον μήνα Ιανουάριο, στην «Ευρώπη των 27» η Volkswagen τον πρώτο μήνα του έτους κατέγραψε συνολικές πωλήσεις 90.651 αυτοκινήτων.

    Αν και το νούμερο είναι μικρότερο του αντίστοιχου που είχε καταγράψει η μάρκα ένα χρόνο πριν, λόγω της πανδημίας που έχει επηρεάσει την παγκόσμια αγορά, η Volkswagen έχει ανοίξει σημαντικά την ψαλίδα από τους διώκτες της. Είναι χαρακτηριστικό, ότι η διαφορά της Volkswagen από την αμέσως επόμενη μάρκα είναι 29.400 αυτοκίνητα, μία ποσοστιαία διαφορά της τάξης του 48%.

    Όσον αφορά σε μεμονωμένα μοντέλα, δύο της Volkswagen βρίσκονται στο Top-10 της ευρωπαϊκής αγοράς ανεξάρτητα κατηγορίας, τα Golf και T-Roc, ενώ συνολικά έξι μοντέλα της μάρκας φιγουράρουν στο Top-3 των επιμέρους κατηγοριών τους. Πρόκειται για τα Golf (compact, πρώτο στην κατηγορία του σε όλη την Ευρώπη), Passat (μεσαία), Touran (MPV), T-Roc (SUV), Tiguan (SUV) και Caddy (Van).

    Αξίζει να σημειωθεί ότι η Volkswagen το 2020 κατέγραψε στην ευρωπαϊκή αγορά πωλήσεις 1.346.999 αυτοκινήτων, με τη διαφορά από την αμέσως επόμενη μάρκα να υπερβαίνει το μισό εκατομμύριο αυτοκίνητα.

    Διαβάστε επίσης:

    Δοκιμή Ford Focus Active X: Εντός, εκτός!

    Ο μονομάχος της Jeep ήρθε στην Ελλάδα!

    Οδηγούμε την ηλεκτρική BMW X3, την iX3 (video)!



    ΣΧΟΛΙΑ