• AUTO

    Πέθανε ο Πάολο Πινινφαρίνα, πρόεδρος του ομίλου Pininfarina

    • NewsRoom
    Πάολο Πινινφαρίνα

    Πάολο Πινινφαρίνα


    Την τελευταία του πνοή άφησε την Τρίτη ο Πάολο Πινινφαρίνα, πρόεδρος του Ομίλου Pininfarina, στο Τορίνο, σε ηλικία 65 ετών.

    Σε επίσημη δήλωση της η εταιρεία ανέφερε πως η σύζυγός του Ιλάρια ήταν μαζί του τις τελευταίες στιγμές, μαζί με τη μητέρα του Giorgia Gianolio και τα πέντε παιδιά τους.

    Ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, Silvio Angori, δήλωσε: «Είμαστε όλοι εξαιρετικά ευγνώμονες στον Πινινφαρίνα για την εξαιρετική συνεισφορά του στην εταιρεία και για το ότι πάντα υποστήριζε με πάθος την ιστορία και την εταιρική μας ταυτότητα – τόσο από άποψη στυλ όσο και από ηθικές και συμπεριφορικές επιλογές.»

    Γεννημένος στο Τορίνο στις 28 Αυγούστου 1958, ο Πάολο Πινινφαρίνα ήταν ένας από τους γόνους αυτής της διάσημης ιταλικής οικογένειας. Ο παππούς του Μπατίστα, ίδρυσε την Carrozzeria Pinin Farina το 1930, έναν οίκο σχεδιασμού του οποίου η συμβολή στην εξέλιξη του αυτοκινήτου είναι ανυπολόγιστη. Πατέρας του ήταν ο γερουσιαστής Σέρτζιο Πινινφαρίνα.

    Ο Πάολο Πινινφαρίνα βρέθηκε στη θέση του προέδρου του ομίλου τον Αύγουστο του 2008, όταν ο μεγαλύτερος αδελφός του, Αντρέα, σκοτώθηκε ενώ οδηγούσε τη βέσπα του κοντά στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας.

    Ο Πάολλο Πινινφαρίνα είχε πτυχίο μηχανολόγου μηχανικού, ενώ μετά την αποφοίτησή του από το Πανεπιστήμιο του Τορίνο είχε εργαστεί για τις Cadillac, Honda και GM ,πριν ξεκινήσει την καριέρα του στην οικογενειακή εταιρεία το 1982.

    Το όνομά του συνδέθηκε με το στιλ στη μετακίνηση, καθώς η εταιρεία του σχεδίασε μερικά από τα πιο όμορφα μοντέλα αυτοκινήτων. Mάλιστα, ο οίκος σχεδίασε και τους συρμούς του τραμ της ελληνικής πρωτεύουσας.

    Είχε βραβευθεί ως «Ιταλική προσωπικότητα της χρονιάς» από τη Γαλλία το 2011 για τη συμβολή του στην επιτυχία του προγράμματος Autolib «ηλεκτρικό αυτοκίνητο κοινής χρήσης» για την πόλη του Παρισιού, ενώ υπήρξε και αντιπρόεδρος της ASI (Automotoclub Storico Italiano) ως το 2023.

    Διαβάστε επίσης

    Πέθανε ο Νομπελίστας Φυσικός Πίτερ Χιγκς που ανακάλυψε το «Σωματίδιο του Θεού»

    Συνάντηση Τσίπρα-Τζεντιλόνι – Στο επίκεντρο οι εξελίξεις στην Ευρώπη

    Πέθανε ηθοποιός την ώρα που έπαιζε στο θέατρο



    ΣΧΟΛΙΑ