• AUTO

    Ιταλική F4, Μόντσα: Αγωνίζεται στον τελικό ο Τζώρτζης Μαρκογιάννης

    Ιταλική F4, Μόντσα: Αγωνίζεται στον τελικό ο Τζώρτζης Μαρκογιάννης Monza


    Τριανταπέντε μονοθέσια της Tatuus με κινητήρες της Abarth, θα βρεθούν στη σειρά εκκίνησης του τελευταίου γύρου της φετινής σαιζόν.

    Με την υπόθεση τίτλος να έχει ξεκαθαρίσει ήδη από τον προηγούμενο γύρο πρωταθλητής είναι ο Bearman Oliver, στη Monza οι Tramnitz (202β.) και Fornaroli (179β.) θα παλέψουν για τη 2η θέση. Στο ναό της ταχύτητας θα αγωνιστεί και ο νεαρός Έλληνας οδηγός, Τζώρτζης Μαρκογιάννης με την ομάδα της CRAM Motorsport.

    Η αυλαία της φετινής σαιζόν του Ιταλικού θεσμού F.4 Championship powered by Abarth θα πέσει στο Ναό της Ταχύτητας, τη θρυλική πίστα της Monza. Συνολικά 35 μονοθέσια της Tatuus που κινούνται από τον κινητήρα T-Jet της Abarth (160PS) θα παλέψουν σε έναν από τους πλέον ιστορικούς χώρους του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

    Το σύνολο της Abarth εφοδιάζει και τα μοντέλα παραγωγής της μάρκας, τις σειρές 595 και 695, με απόδοση από 145 έως και 180 ίππους. Η φετινή χρονιά ήταν μια από τις πλέον πετυχημένες του θεσμού, με το μέσο όρο των συμμετοχών ανά αγώνα να φτάνει τις 32. Ανάμεσα τους βρίσκεται και ο Έλληνας Τζώρτζης Μαρκογιάννης, που αγωνίζεται με τα χρώματα της CRAM Motorsport εντυπωσιάζοντας με την ωριμότητα του, παρά το νεαρό της ηλικίας του.


    Μπορεί η μάχη για τον τίτλο να έχει κριθεί ήδη από τον προηγούμενο αγώνα, όπου ο Oliver Bearman (GBR – Van Amersfoort Racing) στέφθηκε και μαθηματικά Πρωταθλητής του 2021, όμως στη Monza σκληρή μάχη θα δώσουν για τη 2η θέση οι Tim Tramnitz (GER – US Racing) και Leonardo Fornaroli (ITA – Iron Lynx). Αντίθετα όλα είναι ανοικτά στη βαθμολογία των πρωτοεμφανιζόμενων οδηγών, όπου ο Nikita Bedrin (RUS – Van Amersfoort Racing) διατηρεί μια διαφορά μόλις 14 βαθμών από τον Conrad Laursen (DEN – Prema Powerteam) και 25 βαθμών από τον Lorenzo Patrese (ITA – AKM Motorsport), γιο του πρώην οδηγού της Formula 1.

    Στενή είναι η σχέση του Ιταλικού Πρωταθλήματος με την κορυφαία μορφή του μηχανοκίνητου αθλητισμού, αφού από αυτό εκτός των άλλων ξεκίνησαν την πορεία τους στους αγώνες μονοθεσίων και οδηγοί όπως οι Lance Stroll και Mick Schumacher.


    Το πρόγραμμα του τελευταίου γύρου της χρονιάς του Ιταλικού F.4 Championship powered by Abarth είναι αρκετά γεμάτο, με δοκιμές χτες και σήμερα. Το απόγευμα θα πραγματοποιηθούν και οι κατατακτήριες δοκιμές. Αύριο Σάββατο στις 12:30 και 18:20 ώρα Ελλάδας είναι προγραμματισμένοι οι δύο πρώτοι αγώνες, ενώ την Κυριακή 31 Οκτωβρίου, στις 11:05, θα σβήσουν για τελευταία φορά φέτος τα φώτα στη σειρά εκκίνησης.

    Μπορείτε αν θέλετε να παρακολουθήσετε την προσπάθεια του Τζώρτζη Μαρκογιάννη με τα ελληνικά χρώματα και των υπόλοιπων 34 οδηγών, αφού οι τρεις αγώνες στη Monza θα μεταδοθούν απευθείας.

    Δείτε τους αγώνες εδώ.

    Διαβάστε επίσης:

    Προχωρά ο εξηλεκτρισμός της Αστυπάλαιας!

    Euro Ncap: Πέντε αλλά και τέσσερα αστέρια!



    ΣΧΟΛΙΑ