• AUTO

    Ιδού το Nissan Z GT4!

    Ιδού το Nissan Z GT4!


    Η Nissan παρουσίασε στο κοινό, το Nissan Z GT4, βασισμένο στο ολοκαίνουργιο Nissan Z, στην έκθεση SEMA 2022 στο Λας Βέγκας.

    Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης, αποκαλύφθηκαν και πρόσθετες πληροφορίες για το παγκόσμιο πρόγραμμα GT4 της Nissan, από τον Michael Carcamo, παγκόσμιο διευθυντή προγραμματισμού σπορ αυτοκίνητων της Nissan.

    Το ειδικά κατασκευασμένο Nissan Z GT4 για τη SEMA, που αποκαλύφθηκε για πρώτη φορά στα τέλη Σεπτεμβρίου στα γνώριμα χρώματα της NISMO, διαθέτει ένα μοναδικό χρώμα που “δένει” την παλαιότερη vintage αγωνιστική κληρονομιά με τη μοντέρνα σχεδίαση.

    Το μπροστινό καπό απεικονίζει τον αριθμό 23, τον αποκλειστικό αριθμό της Nissan, αποτυπωμένο μέσα σε έναν κύκλο ανατέλλοντος ηλίου που θυμίζει την πολύ πρώιμη αγωνιστική δράση της δεκαετίας του ’70.

    Επιπλέον, τα νέα λογότυπα Z στο πίσω τέταρτο του πλαισίου, υπογραμμίζουν τη σύγχρονη ερμηνεία των αρχικών σημάτων 240Z και Fairlady Z, όλα αρμονικά πλαισιωμένα από τον εμβληματικό κόκκινο και μαύρο συνδυασμό χρωμάτων της Nissan και της NISMO.

    Ιδού το Nissan Z GT4!

    Για την εναρκτήρια σεζόν του Nissan Z GT4 για το 2023, η Nissan / NISMO θα παρέχει αυτοκίνητα σε πιλοτικές αγωνιστικές ομάδες στις ΗΠΑ και την Ιαπωνία, για τη σειρά SRO Pirelli GT4 America και τη σειρά Super Taikyu, αντίστοιχα. Η NISMO θα προσφέρει επίσης τεχνική υποστήριξη. Η παράδοση οχημάτων έχει προγραμματιστεί για το 2024, με τις παραγγελίες να γίνονται δεκτές από τα μέσα του 2023.

    «Η Έκθεση SEMA είναι ένα ιδανικό μέρος για να παρουσιάσουμε το Z GT4 σε αγωνιζόμενους, λάτρεις του μηχανοκινήτου αθλητισμού και σε ολόκληρη τη βιομηχανία», δήλωσε ο Carcamo. «Βρισκόμαστε στη δίνη της προετοιμασίας για την αγωνιστική σεζόν του 2023, με τοπικές δοκιμές το περασμένο Σαββατοκύριακο και ανυπομονούμε να συνεχίσουμε να μιλάμε με αγωνιστικές ομάδες και να συνεχίσουμε να καθιερώνουμε το Z ως μια υπολογίσιμη δύναμη σε πίστες, σε όλο τον κόσμο.»

    Κατά την ανάπτυξη του Nissan Z GT4, το αγωνιστικό τμήμα NISMO της NMC όχι μόνο διεξήγαγε εκτεταμένες δοκιμές στην Ιαπωνία και τις Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά συμμετείχε και σε επιλεγμένους Ιαπωνικούς αγώνες. Στόχος ήταν να ικανοποιηθούν οι ανάγκες των επαγγελματιών οδηγών, καθώς και να διασφαλιστεί ότι οι ερασιτέχνες οδηγοί αγώνων θα μπορούσαν να απολαύσουν τη δυναμική και συναρπαστική απόδοση του Z.

    Ιδού το Nissan Z GT4!

    Προδιαγραφές Nissan Z GT4

    Μήκος: 4.380 mm
    Πλάτος: 1.870 mm
    Βάρος: 1.410 kg
    Κινητήρας: VR30DDTT
    Χωρητικότητα: 2,997cc
    Μέγιστη ισχύς: 330kW (450hp)
    Μέγιστη ροπή: 600Nm

    Διαβάστε επίσης:

    Μια βόλτα στην Ισλανδία!



    ΣΧΟΛΙΑ