• AUTO

    Η Mercedes έχει πλέον μόνο το 33% των μετοχών της ομάδας F1


    Με μια λιτή ανακοίνωση η γερμανική εταιρεία ανακοίνωσε την πώληση του 25% των μετοχών της στην INEOS.

    Η ομάδα F1 της Mercedes ανήκε κατά 60% στην Daimler κατά 30% στον Τότο Βολφ και κατά 10% στην οικογένεια του αείμνηστου Νίκι Λάουντα.

    Σήμερα η Mercedes πουλά το 26,5% στην INEOS και μ’ ένα ακόμη 6,0% από την οικογένεια Λάουντα η εταιρεία χημικών προϊόντων αποκτά το 33,5% της ομάδας F1. Το ίδιο ποσοστό διατηρεί η Mercedes αλλά και ο Τότο Βολφ που για τα επόμενα 3 χρόνια παραμένει στο τιμόνι της ομάδας. Έχει όμως το δικαίωμα ανά πάσα στιγμή να επιλέξει άλλο ρόλο για τον εαυτό του.

    H αλλαγή αυτή στη μετοχική σύνθεση έρχεται σε συνέχεια της φετινής συνεργασίας της INEOS με την ομάδα της F1, αλλά και τους περιορισμούς προϋπολογισμών που τίθενται από τη νέα χρονιά. Η ομάδα συνεχίζει να είναι η εργοστασιακή της Mercedes και θα αγωνίζεται τα επόμενα χρόνια με σασί και υβριδική μηχανή Mercedes.

    Ο επικεφαλής της INEOS, Sir Jim Ratcliffe τόνισε: «Οι μεγάλες προκλήσεις είναι μέρος της λογικής μας στην INEOS και η εμπλοκή μας σε διαφορετικά αθλήματα, δεικνύει ότι ζητάμε πάντα το καλύτερο. Είναι μια μοναδική ευκαιρία να κάνουμε μια επένδυση σε μια ομάδα που βρίσκεται στην κορυφή και έχει τη δυναμική ν’ αναπτυχθεί περισσότερο στο μέλλον».

    Ο επικεφαλής των Daimler, Mercedes Ola Källenius τόνισε πως η εταιρεία του παραμένει στη F1 ενώ ο Wolff δήλωσε ικανοποιημένος από το νέο κεφάλαιο στην ιστορία της ομάδας. Μένει η ανακοίνωση της νέας συμφωνίας με το Χάμιλτον.

    Στην φωτογραφία από δεξιά: Wolff, Ratcliffe, Källenius

    Διαβάστε επίσης:

    Οι νέες «BEYOND100» κτιριακές εγκαταστάσεις της Bentley

    Στο «τιμόνι» οι millenials: Έκρηξη της ιδιοκτησίας αυτοκινήτων εξαιτίας του COVID-19

    Mercedes-Benz Vans: Ανακοινώνει τη νέα πλατφόρμα «Electric Versatility Platform» για την επόμενη γενιά του eSprinter

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ