• AUTO

    Η CUPRA επεκτείνεται!


    Έως 500.000 αυτοκίνητα τον χρόνο,  παγκόσμια παρουσία, είσοδος σε νέες κατηγορίες είναι τα επόμενα βήματα.

    Η CUPRA αποκάλυψε τα νέα της συναρπαστικά σχέδια για το επόμενο κεφάλαιο της ιστορίας της. Μέχρι σήμερα η μάρκα έχει παραδώσει κοντά στις 200.000 μονάδες ενώ ο κύκλος εργασιών της έχει αυξηθεί από 430 εκατομμύρια ευρώ το 2018 σε σχεδόν 2,2 δισεκατομμύρια το 2021, πολύ πέρα από κάθε προσδοκία. Μέχρι το 2025 η CUPRA θα έχει εισέλθει σε μία νέα εποχή με τρία νέα εξηλεκτρισμένα μοντέλα, το CUPRA Terramar, το CUPRA Tavascan και το CUPRA UrbanRebel , καθώς και με την τρέχουσα γκάμα ανανεωμένη.  «Σήμερα, παρουσιάζουμε την πλήρη γκάμα της επόμενης γενιάς ηρώων της CUPRA που θα λανσαριστεί μέχρι το 2025» είπε ο Wayne Griffiths, CEO της CUPRA. «Μεσοπρόθεσμα ο στόχος μας είναι να παραδίδουμε 500.000 αυτοκίνητα τον χρόνο και να προωθήσουμε τη διεθνή μας επέκταση σε νέες αγορές καθώς και την είσοδό μας σε νέες κατηγορίες. Η CUPRA Tribe έχει δεσμευτεί να τα πραγματοποιήσει όλα αυτά, οι άνθρωποι είναι που έχουν σημασία. Γιατί στο τέλος, οι άνθρωποι είναι αυτοί που κάνουν την μάρκα».

    Το πρώτο αυτοκίνητο ήταν το CUPRA Ateca, δύο χρόνια αργότερα, η μάρκα λάνσαρε το CUPRA Leon. Ήταν το πρώτο μοντέλο της μάρκας με μια εκτεταμένη γκάμα ισχυρών κινητήρων και το πρώτο εξηλεκτρισμένο μοντέλο CUPRA, χάρη στον υψηλής απόδοσης plug-in υβριδικό κινητήρα του. Ακολούθησε το πρώτο αποκλειστικά φτιαγμένο για την μάρκα μοντέλο, το CUPRA Formentor. Το Crossover SUV γνώρισε τεράστια επιτυχία με σχεδόν 100.000 μονάδες να έχουν παραδοθεί παγκοσμίως μέχρι τώρα και αυτή τη στιγμή είναι το μοντέλο με τις περισσότερες πωλήσεις της εταιρείας. Έπειτα ήρθε το  CUPRA Born. Το πρώτο 100% ηλεκτρικό αυτοκίνητο και ο τέλειος συνδυασμός μεταξύ ηλεκτροκίνησης και επιδόσεων. Αλλά τα αυτοκίνητα είναι ένα μέρος της ιστορίας που συνεχίζεται με νέα μοντέλα.

    CUPRA Terramar: Εξηλεκτρισμένο SUV

    Σπορ SUV που αποτίει φόρο τιμής στην Terramar (Sitges) συνδυάζοντας τολμηρές αναλογίες με εντυπωσιακό σχεδιασμό. Αυτό το γεμάτο συναίσθημα, σπορ και εξηλεκτρισμένο SUV θα εντάξει την εταιρεία στην κορυφαία αγορά της κατηγορίας των SUV, της ταχύτερα αναπτυσσόμενης κατηγορίας στην Ευρώπη. Θα παράγεται στην Ουγγαρία, στο εργοστάσιο Györ της Audi. Το CUPRA Terramar θα είναι διαθέσιμο με θερμικούς κινητήρες καθώς και με μία νέα γενιά κινητήρων plug-in hybrid που θα προσφέρουν περίπου 100km σε πλήρως ηλεκτρική λειτουργία.

    Η σειρά e-HYBRID εστιάζει στις επιδόσεις και τον σύγχρονο σπορ χαρακτήρα και αποτελεί μέρος ενός μεγαλύτερου ταξιδιού καθώς η CUPRA εκπληρώνει την επανάσταση του εξηλεκτρισμού.  Συνολικά, ένα SUV μήκους 4,5 μέτρων, με CUPRA DNA.

    CUPRA Tavascan: Καινοτόμο

    Ενσωματώνει το όραμα εξηλεκτρισμού της CUPRA και θα παραμείνει πιστό στο πρωτότυπο αυτοκίνητο του 2019. Ορισμένα σχεδιαστικά στοιχεία υπονοούνται έντονα στο CUPRA Tavascan Extreme E Concept 2021. Θα λανσαριστεί το 2024.

    CUPRA UrbanRebel: Επαναστάτης, αστός

    Το 2025 η CUPRA θα φέρει στην αγορά το UrbanRebel, το αστικό της ηλεκτρικό αυτοκίνητο. Ένα όχημα που θα πάει την CUPRA πολύ πέρα από τα παραδοσιακά της όρια. Το UrbanRebel οδηγείται από το συναίσθημα, σχεδιάστηκε και αναπτύχθηκε για ένα πιο επαναστατικό ηλεκτρικό κόσμο.

    Με μήκος 4.03m προσθιοκίνητο με προηγμένα ανακυκλωμένα πολυμερή και υλικά βιολογικής βάσης για να ξεπεράσει τα όρια του εφικτού και να προσφέρει ένα όχημα με μεγαλύτερη περιβαλλοντική συνείδηση. Συνδυάζοντας προσεγγίσεις κατασκευής 3D printed και 3D knitted με παραμετρικό σχεδιασμό για βελτίωση της απόδοσης και της αντίληψης αξίας.

    Πριν από λίγες εβδομάδες, μαζί με τον Όμιλο Volkswagen η εταιρεία παρουσίασε ένα έργο για την κινητοποίηση 10 δισεκατομμυρίων ευρώ για τον εξηλεκτρισμό της Ισπανίας. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη βιομηχανική επένδυση στην ιστορία της Ισπανίας. «Γνωρίζουμε ακριβώς που θέλουμε να πάμε και σας υπόσχομαι ότι δεν θα είναι βαρετό. Κάθε μοντέλο που θα φέρουμε στην αγορά θα είναι ένα βήμα μπροστά στο ταξίδι μας», δήλωσε ο Wayne Griffiths. «Θα μείνουμε πιστοί στον εαυτό μας και θα είμαστε αυθεντικοί, αυτό είναι το πνεύμα της CUPRA Tribe. Θα το κάνουμε με τον τρόπο CUPRA, όπως κάναμε πάντα. Το μέλλον είναι ηλεκτρικό».

    Διαβάστε επίσης

    Hautes Grecians 2022



    ΣΧΟΛΙΑ