• AUTO

    H εντός έδρας αγωνία του Σάινθ!

    Κάρλος Σάινθ

    Κάρλος Σάινθ


    Ο Ισπανός θέλει όσο τίποτα τη νίκη εντός έδρας το Σαββατοκύριακο στο Μοντμελό που θα είναι κατάμεστο από συμπατριώτες του.

    Η τελευταία φορά που κέρδισε Ισπανός στη Βαρκελώνη ήταν το 2013 πάλι με Ferrari.

    Αυτή ήταν η τελευταία νίκη – μέχρι σήμερα – για τον Αλόνσο που αγωνίζεται φέτος με τα χρώματα της Alpine. Παρότι υπάρχουν ακόμη ψήγματα «Alonsomania» ένα είναι βέβαιο: Οι Ισπανοί έχουν άλλον εκλεκτό στην καρδιά τους, το γιο του δυο φορές παγκόσμιου πρωταθλητή στα Ράλι, Κάρλος Σάινθ.

    Ο Σάινθ με τον πρόεδρο της Ferrari, Τζον Έλκαν.

    Εντελώς τυχαία και ο 28χρονος γόνος φορά όπως τότε ο Αλόνσο την κόκκινη φόρμα. Ο Σάινθ έχει στα χέρια του μονοθέσιο νικητή η F1 -75 πετάει φέτος με τον Λεκλέρκ να έχει πάρει 2 νίκες και να προηγείται στη βαθμολογία. Αντίθετα ο Σάινθ παρότι έχει τρεις παρουσίες στο βάθρο δεν έχει πάρει ακόμη νίκη, ενώ οι δυο εγκαταλείψεις του, τον έχουν ρίξει στην 5η θέση της βαθμολογίας πίσω και από τον Τζόρτζ Ράσελ με τη Mercedes.

    Η Ferrari θα έχει νέο αεροδυναμικό πακέτο στην πίστα της Καταλονίας που όλες οι ομάδες γνωρίζουν άριστα και λόγω των δοκιμών εξέλιξης. Είναι λοιπόν πιο εύκολο να αξιολογήσει κανείς πόσο καλά αποδίδουν οι αναβαθμίσεις, κάτι που προφανώς θα αποδειχτεί καθοριστικό για τη συνέχεια.

    Στο πρόσφατο παρελθόν οι κόκκινοι είχαν ταλαιπωρηθεί με αναβαθμίσεις που δεν απέδιδαν τα αναμενόμενα και αποδόθηκαν σε ανακολουθία των δεδομένων της αεροσήραγγας με την πραγματικότητα. Από τότε οι εγκαταστάσεις αναβαθμίστηκαν το καλιμπράρισμα της σήραγγας είναι σωστό και το φετινό μονοθέσιο για πρώτη φορά ανταγωνιστικό. Η ομάδα ξεκίνησε δυνατά αλλά στους δυο τελευταίους αγώνες σε Ίμολα και Μαϊάμι την πάτησε στο σετάρισμα με αποτέλεσμα να χάσουν δυο φορές.

    Αν οι Ferrari θα έχουν το πάνω χέρι στο Μοντμελό ο Σάινθ έχει να αντιμετωπίσει δυο βασικούς αντιπάλους. Πρώτον τον κακό εαυτό του, στους προηγούμενους τρεις αγώνες ταλαιπωρήθηκε από απανωτά λάθη, εξόδους, συγκρούσεις. Δεύτερον τον Σαρλ Λεκλέρκ που όντας πρωτοπόρος της βαθμολογίας λογικά θα έχει το πάνω χέρι από την ομάδα στην εσωτερική μονομαχία.

    Προφανώς στη Ferrari πρέπει να αξιολογήσουν και το αίσθημα στην κερκίδα. Συμμετέχουν σ’ ένα άθλημα με ζητούμενο τη δημοφιλία. Είναι λογικό να θες να κερδίσει ο Ισπανός οδηγός σου. Αλλά η απόδοση του Φερστάπεν δεν αφήνει πολλά περιθώρια για λογικές σκέψεις. Ούτε ψύλλος στον κόρφο του Μπινότο αν ο Σάινθ πάρει την pole το Σάββατο και στρίψει πρώτος την Κυριακή. Να σημειωθεί ότι ο Σάινθ δεν έχει ακόμη ανέβει στο μεσαίο σκαλί του βάθρου στη F1.

    Διαβάστε επίσης

    Δυο έργα τέχνης και ένας καλλιτέχνης!



    ΣΧΟΛΙΑ