• AUTO

    GP Πορτογαλίας: Όταν μετράει ο Χάμιλτον πετάει!

    2020 Portuguese Grand Prix, Friday – LAT Images


    Η πίστα του Πορτιμάο ήταν μια έκπληξη για τους οδηγούς: Γλιστράει και είναι πολύ απαιτητική οδηγικά. Ο Βάλτερι Μπότας έχασε την pole από το Χάμιλτον για ένα δέκατο, ο Φερστάπεν συμπλήρωσε ως συνήθως την τριάδα.

    Ο Χάμιλτον διάβασε σωστά την πτώση της θερμοκρασίας (σ.σ: οι δοκιμές καθυστέρησαν μισή ώρα για να φτιαχτεί το πλέγμα αποχέτευσης) και την επίδρασή της στην λεία φρέσκια επιφάνεια της πίστας και ζήτησε από την ομάδα να κάνει δυο γρήγορους γύρους με τη μέση γόμα (C2) στο τέλος. Αντίθετα ο Μπότας που ήταν ταχύτερος σε FP1, FP2, FP3 προτίμησε ένα γύρο και έχασε.

    Ο Χάμιλτον κάνει λόγο για πίστα απαιτητική (hardcore) όπου δε βλέπεις που πας, κοιτάς τον ουρανό και δεν υπάρχουν εκεί σημεία αναφοράς για το φρενάρισμα: «Είναι μια από τις πιο απαιτητικές πίστες που έχω οδηγήσει. Δύσκολα μπορείς να διατηρήσεις και τα τέσσερα ελαστικά στο βέλτιστο παράθυρο θερμοκρασιακής λειτουργίας».

    Οι Πορτογάλοι έχουν 20 χιλιάδες θεατές στην πίστα με όλα τα πρωτόκολλα και αυτό δίνει μια ακόμη ευχάριστη διάσταση στον αγώνα.

    Οι Χάμιλτον, Μπότας, Λεκλέρκ εκκινούν με τη μέση γόμα, ο Φερστάπεν με τη μαλακή. Δεδομένου όμως πως από την αρχή ήταν διαθέσιμα μόνο 3 σετ μέσης γόμας λογικά θα τους δούμε να χρησιμοποιούν και τη σκληρή. Το αντίθετο με το Φερστάπεν όπου εκκινεί και στην καθαρή γραμμή πίσω από το Χάμιλτον. Πιθανόν ο Ολλανδός να έχει μια ευκαιρία σήμερα με τη μέση γόμα. Ο ίδιος παραπονέθηκε για την έλλειψη πρόσφυσης της πίστας. Ο Λεκλέρκ εντυπωσίασε φέρνοντας τη Ferrari στην 4η θέση. Oι κόκκινοι έχουν νέο διαχύτη και σε μια πίστα με χαμηλή πρόσφυση η υστέρηση σε κράτημα παίζει λιγότερο ρόλο.

    Ο Φέτελ τόνισε πως ο Λεκλέρκ είναι σε άλλη διάσταση και χαρακτήρισε την απόδοσή του, άπιαστη για τα δικά του δεδομένα. Ο Γερμανός τόνισε πως εξάντλησε τα όρια του μονοθεσίου και τα δικά του. Ο Φέτελ εκκινεί 15ος και ήταν 9 δέκατα πιο αργός από το Λεκλέρκ. Οι οδηγοί από την 4η ως την 8η θέση είναι στο μισό δευτερόλεπτο θα γίνει μεγάλη μάχη για την 4η θέση μπροστά από τους 3 πρώτους.

    Έχω την αίσθηση πως σήμερα ο Φερστάπεν θα κερδίσει γιατί θα φοράει μέση γόμα όταν οι Mercedes θα φορούν τη σκληρή (C1) που δεν έχει χρησιμοποιηθεί παρά ελάχιστα φέτος.

    Θα πούμε περισσότερα στις 14:30 στο Instagram Live με τον Πάνο Σεϊτανίδη. Σας περιμένουμε @pournarakis, @seitanf1

    Ο αγώνας εκκινεί στις 15:10 απευθείας μετάδοση ΕΡΤ, Cosmote.

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ