• AUTO

    F1 Βρετανία: Μάχη ως το τέλος!


    Ο Μαξ Φερστάπεν έγραψε ιστορία σημειώνοντας την 11η σερί νίκη της Red Bull. Πίσω του έγινε χαμός για τις άλλες δυο θέσεις στο βάθρο.

    Συναρπαστική η εξέλιξη του Βρετανικού GP με τις McLaren να κάνουν την μεγάλη έκπληξη λίγο έλειψε να κάνουν και την μεγάλη ανατροπή.

    Το σβήσιμο των κόκκινων φώτων βρήκε το Νόρις που εκκινούσε 2ος να στρίβει 1ος και να κρατά το Φερστράπεν πίσω του. Ο Ολλανδός είχε αρκετό σπινάρισμα στην εκκίνηση έχασε την 1η θέση και οριακά κράτησε στη 2η πίσω του τον Πιάστρι.

    Του πήρε πέντε γύρους για να μπορέσει να περάσει το Νόρις. Χρειάστηκε το DRS και αρκετή προσπάθεια για να ανακτήσει την 1η θέση. Μετέπειτα ήταν εντυπωσιακό ότι δεν μπορούσε να ξεμακρύνει από την ταχύτατη McLaren.

    Οι Νόρις και Πιάστρι ακολουθούσαν από κοντά την Red Bull.

    Ο αγώνας άρχισε να εξελίσσεται προβλέψιμα με τις Ferrari να ακολουθούν. Ο Ράσελ πίεσε ασφυκτικά το Λεκλέρκ αλλά χωρίς αποτέλεσμα παρότι είχε εκκινήσει με τη μαλακή γόμα που ήταν θεωρητικά ταχύτερη.

    Πιο πίσω ο Χάμιλτον κατάφερε με τη χρήση DRS να περάσει τον Αλόνσο και ν’ ανέβει 7ος πίσω από το Σάινθ.

    Οι Mercedes πίεζαν τις Ferrari χωρίς επιτυχία. Τα μαύρα βέλη δεν είχαν την ταχύτητα να περάσουν αλλά οι κόκκινοι έκαναν πάλι το θαύμα τους.

    Τράβηξαν το Λεκλέρκ για αλλαγή ελαστικών στον 18ο γύρο, ρίχνοντάς τον στην 12η θέση. Του έβαλαν τη σκληρή γόμα που δεν τον βόλεψε.

    Οι ισορροπίες του αγώνα άλλαξαν όταν έμεινε από υβριδική μηχανή ο Κέβιν Μάγκνουσεν. Το αυτοκίνητο ασφαλείας έδωσε τη δυνατότητα στους οδηγούς ν΄ αλλάξουν λάστιχα.

    Χαμένοι όσοι το είχαν ήδη κάνει όπως οι Πιάστρι, ο Σάινθ ο Ράσελ. Κερδισμένοι όσοι το εκμεταλλεύτηκαν όπως ο Χάμιλτον.

    Ο Βρετανός βρέθηκε 3ος και πίεσε προσπαθώντας να εκμεταλλευτεί την ταχύτητα της μαλακής γόμας. Παρότι ο Νόρις είχε τη σκληρή γόμα, δεν κατάφερε να τον περάσει παρότι βρέθηκαν πλάι, πλάι πριν την Copse.

    Έτσι τερμάτισαν στη 2η και 3η θέση με το Χάμιλτον να εκθειάζει την ταχύτητα της McLaren στις γρήγορες καμπές.

    Πίσω τους τερμάτισαν οι Πιάστρι, Ράσελ, Πέρεζ, Αλόνσο, Άλμπον. Δεν είναι εύκολο να δεχτεί κάποιος ότι με την δυναμική που είχαν σήμερα οι Ferrari περιορίστηκαν στις δυο τελευταίες θέσεις της βαθμολογούμενης 10αδας.

    Ο Φερστάπεν πήρε και το βαθμό του ταχύτερου γύρου.

    Συνολικά η τελική κατάταξη ήταν:

    Στη βαθμολογία ο Φερστάπεν έχει προβάδισμα 99 βαθμών από τον δεύτερο Πέρεζ. Στη βαθμολογία των κατασκευαστών η Red Bull έχει προβάδισμα 208 βαθμών από την Mercedes. Επόμενος αγώνας το Ουγγρικό GP στις 23/7.

    Διαβάστε επίσης

    F1 Βρετανία: Ο Φερστάπεν στην pole!

    F1 Βρετανία: Ταχύτερος ο Φερστάπεν στα ελεύθερα!

    Fiat Topolino: Dolce Vita!



    ΣΧΟΛΙΑ