• AUTO

    F1 Βρετανία: Ο Φερστάπεν στην pole!

    Ο Φερστάπεν παίρνει το τρόπαιο της pole από τον διάσημο Αργεντίνο ποδοσφαιριστή και αστέρα της Ρόμα Πάολο Ντιμπάλα..

    Ο Φερστάπεν παίρνει το τρόπαιο της pole από τον διάσημο Αργεντίνο ποδοσφαιριστή και αστέρα της Ρόμα Πάολο Ντιμπάλα..


    Ο Ολλανδός πρωταθλητής πήρε την 28η pole της καριέρας του και 5η συνεχή. Πίσω του έκαναν την έκπληξη οι αναβαθμισμένες McLaren.

    Ο άστατος βροχερός – τυπικά βρετανικός – καιρός έδωσε μια δραματική χροιά στις κατατακτήριες δοκιμές του GP. Το ξεκίνημα της διαδικασίας βρήκε τους οδηγούς να προβληματίζονται αν έπρεπε να χρησιμοποιήσουν σλικ ελαστικά ή ενδιάμεσα. Πολύ σύντομα, φάνηκε ξεκάθαρα πως η σωστή απάντηση ήταν: σλικ. Παρά τις ψιχάλες η διαδρομή στέγνωσε και άρχισε να δίνει ολοένα και ταχύτερους χρόνους. Υπήρχαν όμως κομμάτι νωπά όπου γλιστρούσε, αυτό περιόριζε κάπως τους οδηγούς που δεν μπορούσαν να πιέσουν οριακά.

    Το Q1 διακόπηκε 3 λεπτά πριν το φινάλε του, καθώς έμεινε από πρόβλημα στην αντλία λαδιού ο Μάγκνουσεν. Μέχρι να απομακρυνθεί από την πίστα η Haas, βγήκε κόκκινη σημαία. Στη ρώσικη ρουλέτα των τελευταίων λεπτών πιάστηκαν εξ απήνης οι Alpha Tauri, ο Πέρεζ και ο Ζου. Απογοήτευση για το Μεξικάνο οδηγό που έχει ένα μονοθέσιο ικανό για κορυφαίους χρόνους. Ήταν ο 5ος σερί αποκλεισμός του από την τελική δεκάδα, τώρα έμεινε εκτός 15αδας.

    Το Q2 δεν είχε βροχή μάλιστα άρχισε να κάνει δειλά την εμφάνισή του και ο ήλιος. Ο Μπότας δεν κατάφερε να ολοκληρώσει την προσπάθειά του λόγω μηχανικού προβλήματος, ο Οκόν παρεμποδίστηκε από το Στολ, οι Σάρτζαντ και Χούλκενμπεργκ δεν τα κατάφεραν. Οι McLaren εντυπωσίασαν με την ταχύτητά τους ήταν σαφές ότι θα πρωταγωνιστήσουν. Η θερμοκρασία οδοστρώματος άρχισε ν’ ανεβαίνει, και ξεπερνώντας τους 25 βαθμούς Κελσίου άρχισε να βοηθά τα ελαστικά να παραμείνουν σε θερμοκρασία λειτουργίας, πράγμα που ευνοεί τις Ferrari.

    Τα κόκκινα μονοθέσια δεν μπόρεσαν να εξαντλήσουν την δυναμική τους λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών. Στο ξεκίνημα του Q3 ο Φερστάπεν πιέζοντας οριακά έκανε ένα χρόνο στο 1:27 δείχνοντας ξεκάθαρα ότι είναι φαβορί. Οι Ferrari στη 2η προσπάθεια πλησίασαν αυτή την επίδοση αλλά για λίγα χιλιοστά δεν μπόρεσαν να την περάσουν. Αυτό το κατάφεραν όμως οι McLaren που βρέθηκαν για λίγο με το Νόρις στην 1η θέση. Ο Φερστάπεν όμως αντέδρασε και πήρε την pole. Οι McLaren έκαναν το 2 – 3 πράγμα που το πανηγύρισαν έξαλλα.

    Συνολικά η κατάταξη ήταν:

    Μετά την ολοκλήρωση ο poleman δήλωσε: «Ήταν πολύ τρελή διαδικασία, ήταν αρκετά απρόβλεπτη καθώς το οδόστρωμα ήταν αρκετά ολισθηρό σε ορισμένα σημεία. Στο Q3, εξεπλάγην που είδα τους Νόρις και Πιάστρι τόσο ψηλά, αλλά είναι υπέροχο και για τη McLaren να είναι ανταγωνιστική. Από την πλευρά μας, προφανώς είμαι πολύ χαρούμενος, που είμαστε στην pole! Ειδικά στο Q1 και Q2, υπήρχαν μερικά νωπά σημεία, οπότε έπρεπε να είμαστε λίγο προσεκτικοί. Φυσικά, πλησιάζεις το όριο, αλλά γνωρίζοντας ότι έχουμε ένα γρήγορο μονοθέσιο, δεν χρειάζεται να φτάσεις στο όριο του 100%. Νομίζω ότι αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο στο Q3 όταν το προσπάθησα έκανα πρώτο χρόνο όμως παρόλα αυτά, δεν ήταν μεγάλη η διαφορά από αυτούς. Για εμάς, είναι μια υπέροχη μέρα και ανυπομονώ για το αύριο».

    Ο αγώνας θα εκκινήσει στις 17:00 ώρα Ελλάδος και θα μεταδοθεί απευθείας από ΑΝΤΙ και ΑΝΤ1+. Μια ώρα νωρίτερα θα ξεκινήσει η θεματική εκπομπή Formula 1 Show.

    Διαβάστε επίσης

    F1 Βρετανία: Ταχύτερος ο Φερστάπεν στα ελεύθερα!

    Fiat Topolino: Dolce Vita!



    ΣΧΟΛΙΑ