• AUTO

    F1 Ρωσία: Στην pole o Νόρις!


    Ο Βρετανός πήρε την πρώτη pole της καριέρας του, που θα μπορούσε να έχει έρθει από το Σπα αν ήταν λίγο πιο προσεκτικός. 

    Ο Χάμιλτον δεν μπόρεσε σήμερα να εκμεταλλευτεί την αλλαγή υβριδικής μηχανής στη Red Bull του Φερστάπεν που εκκινεί τελευταίος αύριο στο Σότσι. Ο Βρετανός έκανε λάθος στα πιτ χτύπησε στον τοίχο, έσπασε την αεροτομή και αυτό οριοθέτησε την προσπάθειά του. Ο Χάμιλτον πήρε την 4η θέση με το χρόνο του να είναι με ενδιάμεσα ελαστικά τη στιγμή που οι Νόρις, Σάινθ και Ράσελ χρησιμοποίησαν τα σλικ ελαστικά. Εξ’ ου και η διαφορά των δυο δευτερολέπτων σε χρόνους. 

     

     

    Η καταρρακτώδη βροχή που έπεσε στο FP3 είχε ως αποτέλεσμα την ακύρωσή του καθώς δεν μπορούσε να πετάξει το ιατρικό ελικόπτερο. Ομάδες και οδηγοί πήγαν κατευθείαν στις κατατακτήριες δοκιμές και καθώς η πίστα ήταν βρεγμένη έβαλαν τα ενδιάμεσα ελαστικά. Ο Αλόνσο μάλιστα στην αρχή του Q1 έβαλε και τα βρόχινα. Η πίστα όμως στέγνωσε γρήγορα και εν τέλει στο Q3 η τελευταία προσπάθεια έγινε με σλικ ελαστικά και ειδικότερα την μαλακή γόμα C5. Ο Νόρις εκμεταλλεύτηκε τη στιγμή και κατάφερε να κάνει τον ταχύτερο γύρο στο τέλος μπροστά από τους Σάινθ και Ράσελ. 

     

    Όλοι οι οδηγοί μπορούν να επιλέξουν αύριο τη γόμα με την οποία θα εκκινήσουν καθώς στο Q2 χρησιμοποιήθηκαν βρόχινα ελαστικά. Αυτό αφήνει ανοικτές πολλές επιλογές στρατηγικής με την Pirelli να λέει πως η ταχύτερη θεωρητικά είναι αυτή της μιας αλλαγής από μέση σε σκληρή γόμα. Αξίζει να τονιστεί πως κομβικό ρόλο στην επίτευξη της καλύτερης επίδοσης στο φινάλε έπαιξε η προθέρμανση των ελαστικών καθώς η θερμοκρασία ήταν στους 13 βαθμούς Κελσίου στον αέρα και στους 16 βαθμούς στο οδόστρωμα. Αξίζει να τονιστεί πως δεν μπόρεσαν όλοι οι οδηγοί να κάνουν χρόνο με σλικ ελαστικά. Από τους συμμετέχοντες στο Q3 οι έξι έκαναν την ταχύτερη προσπάθειά τους με τη γόμα C5 και οι άλλοι τέσσερις με τα ενδιάμεσα ελαστικά: Χάμιλτον, Μπότας, Πέρεζ, Οκόν.

     

    O Nόρις μετά την κατάκτηση της pole τόνισε: «Νιώθω θαυμάσια, δεν ξέρω τι να πω. Το σημείο που άρχισαν να δουλεύουν τα σλικ ήταν οριακό. Ρίσκαρα και δικαιώθηκα». Ο αγώνας αύριο εκκινεί στις 15:00 και θα μεταδοθεί απευθείας από ΕΡΤ, Cosmote.

     

    Η σημερινή κατάταξη στις δοκιμές ήταν: 

     



    ΣΧΟΛΙΑ