• AUTO

    F1: Πάει για τίτλο η Ferrari;

    O Ματία Μπινότο με τους Λεκλέρκ Σάινθ

    O Ματία Μπινότο με τους Λεκλέρκ Σάινθ


    Την τελευταία φορά που η Ferrari είχε στα χέρια της μονοθέσιο πρωταθλητή ήταν το 2008, όταν ο Χάμιλτον πήρε τον πρώτο του τίτλο.

    Μετά τα 5 χρόνια απόλυτης κυριαρχίας τους (2000 – 2004) οι κόκκινοι μπήκαν σ’ ένα καθοδικό σπιράλ που τους έφερε στο ναδίρ το 2014. Πέρασαν δύσκολα χρόνια, πέτρινα τα οποία οφείλονταν σε 3 κυρίως λόγους:

    • Στην νοοτροπία «δός ἡμῖν σήμερον» που δεν επέτρεπε σε μακροπρόθεσμο σχεδιασμό,
    • Στο κακό καλιμπράρισμα της αεροσήραγγας
    • Στον αιφνίδιο θάνατο του Σέρτζιο Μαρκιόνε.

    Έχοντας πλέον στο αγωνιστικό κομμάτι έναν δικό της άνθρωπο επικεφαλής, τον μηχανικό Ματία Μπινότο που τον περιβάλλει με εμπιστοσύνη ο Τζον Έλκαν μετά από χρόνια έχει μπει μια τάξη στο εργοστάσιο και στην πίστα. Ο Λώρεντ Μέκις κάνει κουμάντο στην ομάδα που αγωνίζεται, ο Ενρίκο Καρντίλε είναι υπεύθυνος για το σασί, ο Ενρίκο Γκουαλτιέρι για την υβριδική μηχανή, ο Φάμπιο Μοντεσί για την κατασκευή και όλοι αυτοί αναφέρονται σ’ έναν άνθρωπο που γνωρίζει καλά το αντικείμενο στον Ματία Μπινότο.

    Για πρώτη φορά στην ιστορία της η Ferrari έχει τόσο λίγες εντάσεις στο εσωτερικό της. Εντάσεις που προέρχονταν από την πολιτική διάσταση των θεμάτων. Μ’ έναν τρόπο μαγικό η Scuderia είναι πλέον σχεδόν απαλλαγμένη από τις καραμπόλες των αντικρουόμενων συμφερόντων. Ταυτόχρονα τα τελευταία χρόνια έγιναν σημαντικά βήματα όσον αφορά στην αναβάθμιση του τεχνολογικού εξοπλισμού: Νέα σήραγγα, περισσότερη υπολογιστική ισχύ, νέες αρτιότερες εγκαταστάσεις.

    Αποφάσισαν να παρατήσουν το 2020 και το 2021 και να επικεντρωθούν στη δημιουργία ενός κορυφαίου μονοθέσιου επ’ ευκαιρία των αλλαγών στους τεχνικούς κανονισμούς φέτος. Τα κατάφεραν και έχουν τέσσερις παρουσίες στο βάθρο σε δυο αγώνες. Στο Μπαχρέιν έκαναν το 1-2 και στη Σαουδική Αραβία το 2-3.

    Αν θα καταφέρουν να συνεχίσουν έτσι εξαρτάται κυρίως από δυο παράγοντες:

    • Το ρυθμό εξέλιξης του μονοθεσίου που μπορούν να έχουν στη διάρκεια της χρονιάς και κυρίως το πόσο αποτελεσματικές θα είναι οι αναβαθμίσεις που θα επιχειρούν.
    • Το ξεκαθάρισμα των ρόλων ανάμεσα στους δυο οδηγούς.

    Αν η Scuderia έχει αποφασίσει ότι πρώτος οδηγός είναι ο Λεκλέρκ καλό είναι να το πουν και στο Σάινθ που προσπαθεί να πρωταγωνιστήσει. Αν σκέφτονται το αντίθετο, καλό είναι να πούνε στο Λεκλέρκ να είναι λίγο πιο προσεκτικός στις εκκινήσεις καθώς στη Τζέντα προχτές έκλεισε το Σάινθ λες και ήταν αυτός ο αντίπαλός του, ανοίγοντας την πόρτα στο Φερστάπεν. Αν οι δυο οδηγοί κοντράρονται στην πίστα χαμένη βγαίνει σίγουρα η ομάδα, αυτό έχει δείξει η εμπειρία ετών. Αυτά είναι τα ερωτήματα, αν ο Μπινότο και οι συνεργάτες του δώσουν τις κατάλληλες απαντήσεις τότε δεν αποκλείεται μετά από 15 πέτρινα χρόνια η Scuderia Ferrari να επιστρέψει στην κορυφή.

    Διαβάστε επίσης:

    Πως κυμάνθηκε η αγορά αυτοκινήτου στα 2 χρόνια πανδημίας

    Alfa Romeo: Από τη F1, στο δρόμο!

    F1 Σαουδική Αραβία: Να γιατί κέρδισε η Red Bull



    ΣΧΟΛΙΑ