• AUTO

    F1 Ώστιν: Ο Σάινθ στην pole!


    Οι Ferrari έκαναν το 1-2 τη στιγμή που στη Red Bull έπεφτε βαριά η απώλεια του ιδρυτή και μεγαλομετόχου της ομάδας Ντήτριχ Μάτεζιτς.

    Ο ιδρυτής της Red Bull Racing ο βαθύπλουτος Αυστριακός Ντήτριχ Μάτεζιτς έφυγε από τη ζωή σήμερα στα 78 του χρόνια. Μια μέρα όπου είναι πολύ πιθανό η ομάδα που ίδρυσε πίσω στο 2005 να πάρει τον 5ο της τίτλο στους κατασκευαστές. Ο αείμνηστος Ντήτριχ Μάτεζιτς ίδρυσε τη Red Bull στα μέσα της δεκαετίας του 1980. Η εταιρεία ενεργειακών ποτών είναι σήμερα κορυφαία στον τομέα της και έχει ταυτιστεί με τα extreme sports. Ο Μάτεζιτς αγόρασε τη Jaguar το 2004 και δημιούργησε τη Red Bull και το 2006 πήρε τη Minardi και δημιούργησε την Toro Rosso (Alpha Tauri) που λειτουργεί ως φυτώριο οδηγών για την μεγάλη ομάδα.

    Στο άκουσμα της είδησης του θανάτου του ιδρυτή της ομάδας Ντήτριχ Μάτεζιτς πάγωσαν όλοι στα πιτ της Red Bull.

    H Red Bull στα 18 χρόνια συμμετοχής της στο πρωτάθλημα έχει 79pole, 89 νίκες, 6 πρωταθλήματα οδηγών και τέσσερα πρωταθλήματα κατασκευαστών.

    Σύσσωμη η F1 εξέφρασε τα συλλυπητήρια της για την απώλεια του ιδρυτή της Red Bull. Έχει αξία να δούμε και την επόμενη μέρα για τις ομάδες της Αυστριακής μπράντας.

    Στο αγωνιστικό μέρος τώρα με τη σκιά του Μάτεζιτς βαριά πάνω από τα πάντοκ, ο Σάινθ ήταν ταχύτερος στο Q1 και ο Λεκλέρκ στο Q2. Ο Λεκλέρκ πέτυχε τον ταχύτερο χρόνο στην πρώτη προσπάθεια στο Q3 αλλά ο Σάινθ κατάφερε να σταματήσει το χρονόμετρο στο 1:34.356. Με διαφορά 65 χιλιοστά του δευτερολέπτου σημείωσε την πρώτη pole στην ιστορία της ομάδας στο Ώστιν.

    O Λεκλέρκ με τον Μπράντ Πιτ στα πιτ της Ferrari

    O Λεκλέρκ έχει ποινή 10 θέσεων λόγω αλλαγής υβριδικής μηχανής και θα εκκινήσει 12ος σήμερα. Ποινή 5 θέσεων έχουν και οι Πέρεζ, Αλόνσο, Ζου. Ο Φερστάπεν παρά την βαριά ατμόσφαιρα στο πιτ της Red Bull κατάφερε να πετύχει τον τρίτο χρόνο και θα εκκινήσει σήμερα από τη 2η θέση δίπλα στον Σάινθ.

    Πιο πίσω ο Χάμιλτον κατάφερε να πλασαριστεί στην 5η θέση εκμεταλλευόμενος την ταχύτητα της Mercedes. Ο Βρετανός πρωταθλητής θα εκκινήσει 3ος μετά την εφαρμογή των ποινών σε Λεκλέρκ, Πέρεζ. Ήταν ακόμη μια φορά ταχύτερος από τον συμπατριώτη του και συναθλητή του στη Mercedes, Τζόρτζ Ράσελ. Ο Λανς Στρολ εντυπωσίασε φέρνοντας την Aston Martin  στην 7η θέση μπροστά από Nόρις και Αλόνσο (έχει ποινή 5 θέσεων). Θυμίζουμε ότι Alpine και McLaren έχουν τη δική τους μάχη για την 4η θέση στο πρωτάθλημα κατασκευαστών. Οι Ρικιάρντο και Οκόν με την άλλη McLaren και Alpine αντίστοιχα, εκκινούν από την 9η σειρά της εκκίνησης. Απογοήτευσαν αμφότεροι με τον αποκλεισμό τους από το Q1.

    O πρωταθλητής Indycar, Άλεξ Παλού έδωσε το τρόπαιο της pole στο Σάινθ.

    Για το Σάινθ θα είναι η 3η φορά που εκκινεί από την 1η θέση. Στο Σίλβερστον είχε πάρει την pole, στο Σπα βρέθηκε εκεί μετά την ποινή του Φερστάπεν: «Το διασκέδασα. Ο αέρας δημιουργούσε προβλήματα και σε κάθε στροφή είχα περιπέτεια καθώς δεν ήξερα πόση πρόσφυση υπήρχε διαθέσιμη. Κατάφερα να συμπληρώσω ένα γύρο χωρίς λάθη και πήρα μια pole όπως την είχα χάσει για λεπτομέρειες σε κάποιους αγώνες. Οι Red Bull παραμένουν φαβορί στον αγώνα, έχουν καλύτερο μονοθέσιο. Θα κάνω ότι μπορώ για να κρατηθώ μπροστά και να κερδίσω».

    Ο αγώνας εκκινεί στις 22:00 ώρα Ελλάδος (απευθείας ΕΡΤ, Cosmote). Μια ώρα πριν την εκκίνηση στις 21:00 ξεκινά στην ΕΡΤ η ειδική εκπομπή για τη F1 που θα μας φέρει στην εκκίνηση του αγώνα.

    Οι χρόνοι στις κατατακτήριες δοκιμές ήταν:

    Ο Λεκλέρκ έχει ποινή 10 θέσεων και θα εκκινήσει 12ος. Οι Πέρεζ, Αλόνσο, Ζου έχουν ποινή 5 θέσεων.

    Διαβάστε επίσης

    F1 Ώστιν: Ο Pitt στη McLaren!



    ΣΧΟΛΙΑ