• AUTO

    F1 Μονακό: Σήμερα είναι η μεγάλη μέρα!

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη

    ambiance during the Formula 1 Grand Prix de Monaco 2022, 7th round of the 2022 FIA Formula One World Championship, on the Circuit de Monaco, from May 27 to 29, 2022 in Monte-Carlo, Monaco – Photo Paulo Maria / DPPI


    F1 Μονακό: Το GP αρχίζει στις 16:00 και θα μεταδοθεί απευθείας από ΕΡΤ, Cosmote. Οι Ferrari εκκινούν από την πρώτη σειρά.

    Αν μπορούσαμε να φτιάξουμε μια σειρά από μικρά βίντεο σήμερα το χάραμα με ανθρώπινες ιστορίες από το Μονακό θα είχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Ένα βίντεο θα ήταν ο άνθρωπος που καθαρίζει το ντεκ του σκάφους από το χθεσινό πάρτι. Με έμφαση στις λεπτομέρειες του τι μαζεύει.

    Ένα βίντεο θα ήταν από το μηχανικό που σηκώθηκε αξημέρωτα να φτάσει τα πιτ να ξαναδεί τα δεδομένα να σιγουρευτεί για το σετάρισμα. Ένα βίντεο θα ήταν από το Λεκλέρκ να παίρνει το πρωινό του. Ένα βίντεο από την πεταλουδίτσα της νύχτας που άνθισε το ξημέρωμα. Ένα βίντεο από τον επιχειρηματία να μετρά τις βραδινές εισπράξεις από το Αmber Lounge. Ένα βίντεο από τον υπεύθυνο εφοδιασμού του Energy Station να παραλαμβάνει ποτά για σήμερα. Ένα βίντεο από τους τεχνικούς της Pirelli να φορτώνουν λάστιχα για να τα κατεβάσουν στο λιμάνι και ούτε ο καθεξής.

    77 BOTTAS Valtteri (fin), Alfa Romeo F1 Team ORLEN C42, action during the Formula 1 Grand Prix de Monaco 2022, 7th round of the 2022 FIA Formula One World Championship, on the Circuit de Monaco, from May 27 to 29, 2022 in Monte-Carlo, Monaco – Photo Paulo Maria / DPPI

    Η μεγάλη νύχτα σε σκάφη, πισίνες και σουίτες ολοκληρώθηκε με το σύνηθες τρόπο και έρχεται η ώρα της μεγάλης μέρας. Από τις χθεσινές κατατακτήριες δοκιμές φάνηκε ότι οι Ferrari είχαν το πλεονέκτημα λογικά σήμερα εκκινούν από την πρώτη σειρά. Υπάρχουν αμφιβολίες για το αν θα βρέξει αλλά όλα δείχνουν πως ο καιρός θα μείνει στεγνός. Αν όντως γίνει αυτό επικρατέστερη στρατηγική χωρίς αυτοκίνητο ασφαλείας είναι αυτή της μιας αλλαγής. Οι οδηγοί μπορούν να επιλέξουν με ποια γόμα θα εκκινήσουν στον αγώνα των 78 γύρων. Μπορούν να βάλουν τη μαλακή γόμα και μετά τη σκληρή ή τη μέση γόμα και μετά τη σκληρή. Στη δεύτερη περίπτωση έχουν μεγαλύτερη ευελιξία όσον αφορά στο πότε θα μπουν στα πιτ, άρα μεγαλύτερες πιθανότητες να επωφεληθούν από τυχόν εμφάνιση του αυτοκινήτου ασφαλείας.


    Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Liberty Media , Γκρεκ Μάφι έδωσε το τρόπαιο της pole στο Λεκλέρκ.

    Ο Λεκλέρκ που εκκινεί από την pole δεν έχει καταφέρει να κερδίσει εντός έδρας. Χτες σε δηλώσεις του τόνισε ότι προτιμάει το στεγνό καθώς τα πράγματα είναι πιο προβλέψιμα. Καθώς είναι αδύνατον να προσπεράσει κανείς στους δρόμους του Πριγκιπάτου ο Μονεγάσκος με τη Ferrari έχει τέσσερα θέματα: Να ξεκινήσει καλά, να μην έχει πρόβλημα αξιοπιστίας, να μην κάνει οδηγικό λάθος και να μη βγει αυτοκίνητο ασφαλείας μόλις έχει περάσει από την είσοδο των πιτ. Αυτές οι παράμετροι μπορεί να τον φέρουν σε δύσκολη θέση. Λογικά ο Σάινθ στην εκκίνηση θα παίξει άμυνα προσπαθώντας να σιγουρευτεί ότι οι Red Bull θα μείνουν πίσω. Οι Ταύροι και λογικό είναι θα επιχειρήσουν μια ακραία επιλογή στρατηγικής, τύπου πιτ στοπ πολύ νωρίς ή πολύ αργά ελπίζοντας στην τύχη.


    Πριν τον αγώνα στα πάντοκ αναμένεται να γίνει παρέλαση από διάσημους και ωραίες κοπέλες. Χτες έκανε την εμφάνισή της στο πλάι του συζύγου της και η πριγκίπισσα Σαρλέν που ταλαιπωρήθηκε για καιρό με προβλήματα υγείας. Ο Κάρολος ήταν χαμογελαστός δίπλα της. Μαζί τους ο ηθοποιός Πάτρικ Ντέμπσεϊ.

    Όλοι χαμογελούσαν δίπλα στον Ιρλανδό πρωταθλητή πολεμικών τεχνών Κόνορ Μακγκρέκορ. Αν τολμούσαν ας έκαναν αλλιώς.

    Η σημερινή σειρά εκκίνησης είναι:

    Ο αγώνας εκκινεί στις 16:00 μια ώρα νωρίτερα στο Instagram Live με τον @seitanf1 που βρίσκεται στο Μονακό θα συζητήσουμε τις τελευταίες λεπτομέρειες και θα δούμε αν θα βρέξει. Σας περιμένουμε όλους…



    ΣΧΟΛΙΑ