• AUTO

    F1: Ιδού η νέα Alpine

    Η A522 της Alpine

    Η A522 της Alpine


    Ο ceo του Renault Group Luca de Meo και ο ceo της Alpine Laurent Rossi παρουσίασαν την A522.

    Στη γαλλική εταιρεία πιστεύουν πως οι φετινές αλλαγές είναι οι μεγαλύτερες στην 72χρονη ιστορία του αθλήματος. Η A522 φέρει εκτός από το μπλε της Alpine και τα ροζ χρώματα του βασικού χορηγού που είναι η BWT (Best Water Technologies). Παρουσιάστηκε για πρώτη φορά επίσημα ο νέος αγωνιστικός διευθυντής Otmar Szafnauer αρτιαφιχθείς από την Aston Martin. Οδηγοί για μια ακόμη χρονιά παραμένουν οι Fernando Alonsο, Esteban Ocon με εφεδρικό τον πρωταθλητή της Formula 2 Oscar Piastri. Η Α522 φέρει υβριδική μηχανή Renault και χρησιμοποιεί ελαστικά 18 ιντσών της Pirelli.

    Η A522 της Alpine
    Η A522 της Alpine

    Η ομάδα BWT Alpine F1 καλωσόρισε επίσημα την A522 που θα έχει διαφορετικό χρώμα (ροζ) στους δύο πρώτους αγώνες της σεζόν (Μπαχρέιν 20/3, Σαουδική Αραβία 27/3), αναδεικνύοντας τη νέα συνεργασία με τον συνεργάτη του τίτλου BWT. Η Α522 είναι το δεύτερο μονοθέσιο Formula 1 της ομάδας BWT Alpine F1. Επικεφαλής του τεχνικού τμήματος είναι ο πολύπειρος Pat Fry που έχει δίπλα του τον Matt Harman. Επικεφαλής των υβριδικών μηχανών της Renault στο Viry-Châtillon είναι ο Bruno Famin.

    Η A522 της Alpine
    Η A522 της Alpine

    Οι μηχανικοί της Alpine εργάζονται τους τελευταίους 18 μήνες πάνω στην A522 λόγω των σαρωτικών αλλαγών στους κανονισμούς. Εκτός από νέο σασί η ομάδα παρουσιάζει και ολοκαίνουργια υβριδική μηχανή RE22, σηματοδοτώντας ένα ακόμη κεφάλαιο στη λαμπρή κληρονομιά του Γάλλου κατασκευαστή αυτοκινήτων στη Formula 1.

    Η A522 της Alpine
    Η A522 της Alpine

    Ο Laurent Rossi, Διευθύνων Σύμβουλος της Alpine τόνισε: «Παρουσιάζουμε την A522 σηματοδοτώντας το επόμενο κεφάλαιο στο ταξίδι της Alpine στη Formula 1. Έχουμε ένα σαφές σχέδιο και όραμα στην Alpine και μερικούς από τους ικανότερους ανθρώπους στην επιχείρηση για να μας βοηθήσουν να προχωρήσουμε και να πραγματοποιήσουμε τις φιλοδοξίες μας. Η ομάδα μας είναι πιο δυνατή τώρα και, ελπίζουμε, να είναι ανθεκτική στο μέλλον. Βαδίζουμε προς τη σωστή κατεύθυνση και θέλουμε να συνεχίσουμε ως την κορυφή».

    Η A522 της Alpine
    Η A522 της Alpine

    Ο Esteban Ocon, σημείωσε: «Είμαι πολύ ενθουσιασμένος, που βλέπω το A522 ενώ θα το οδηγήσω κιόλας για πρώτη φορά αυτή την εβδομάδα. Είναι πάντα προνόμιο να οδηγείς ένα νέο μονοθέσιο της Formula 1 για πρώτη φορά, καθώς γνωρίζεις όλη τη σκληρή δουλειά που έχει γίνει στα δύο εργοστάσια στο Enstone και στο Viry από πολλούς ταλαντούχους ανθρώπους που εργάζονται στα διάφορα τμήματα εκεί. Αυτό το συναίσθημα και η ευθύνη είναι πραγματικά μοναδικά. Νιώθω έτοιμος, νιώθω έτοιμος σωματικά, οπότε ας μπούμε στην πίστα να δούμε τι έχουμε!».

    Η A522 της Alpine
    Η A522 της Alpine

    Ο πολύπειρος Fernando Alonso, συμπλήρωσε: «Δούλεψα σκληρά για να είμαι έτοιμος για τη νέα σεζόν. Το μονοθέσιο έχει αλλάξει με τους νέους κανονισμούς και μου αρέσει το νέο χρώμα. Έχουμε νέο κινητήρα. Δεν θα ξέρουμε πού βρίσκονται όλοι μέχρι το Μπαχρέιν. Ελπίζω οι νέοι κανονισμοί να έχουν λειτουργήσει και να έχουμε πιο συναρπαστικούς αγώνες, τροχό με τροχό φέτος».

    Η Alpine F1 είναι το προτελευταίο μονοθέσιο που παρουσιάστηκε, δείτε εδώ το σχετικό βίντεο. Αύριο ξεκινούν οι δοκιμές εξέλιξης στη Βαρκελώνη. Το μόνο μονοθέσιο που απομένει είναι η Alfa Romeo. Θα παρουσιαστεί την Κυριακή 27/2.

    Διαβάστε επίσης:

    Ανάλυση: Το e-Hybrid της Jeep

    O Μπότας οδήγησε την Tonale (video)!



    ΣΧΟΛΙΑ